1.3 Viestintään mahtui vaikuttavuuden kaivamista ja tunnettuja kasvoja sprinttien siivittämänä

Maa­seu­tu­oh­jel­man oh­jel­ma­kau­den saa­pu­es­sa vii­mei­sil­le vuo­sil­le, ha­lut­tiin pa­nos­taa sii­hen, että sen mer­ki­tyk­ses­tä ja vai­ku­tuk­sis­ta ker­ro­taan. Vuon­na 2018 vai­kut­ta­vuuk­sis­ta ker­rot­tiin eri­tyi­ses­ti niin sa­not­tu­jen vies­tin­nän sprint­ti­viik­ko­jen ja vai­kut­ta­ja­vies­tin­nän kaut­ta.

Sprint­ti­vii­koil­la koko vies­tin­tä­ver­kos­to kes­kit­tyy tie­tyn ajan vies­ti­mään sa­mas­ta asi­as­ta. Tou­ko­kuus­sa 2018 Eu­roop­pa-päi­vän ym­pä­ril­lä nos­tet­tiin EU-lip­pua esiin ja ker­rot­tiin so­me­ku­vin sii­tä, mitä EU-ra­hoi­tuk­sel­la on suo­ma­lai­sel­la maa­seu­dul­la saa­tu ai­kaan.  Ju­han­nuk­sen ym­pä­ril­le ra­ken­ne­tun kesä­kam­pan­jan ai­ka­na vies­tit­tiin maa­seu­dul­la pii­pah­ta­vil­le sii­tä, että maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­sel­lä on mer­ki­tys niil­le­kin, jot­ka ei­vät maa­seu­dul­la asu.

Tu­tus­tu kesä­kam­pan­jaan!

Yksi vies­tin­näl­li­siä hok­sauk­sia vuon­na 2018 oli se, että aina ei kan­na­ta itse suo­raan yrit­tää ta­voi­tel­la jouk­ko­ja, vaan vä­lil­lä on jär­ke­vää käyt­tää väli­kä­te­nä ja ääni­tor­ve­na hen­ki­löi­tä, joil­la on jo val­mis ylei­sö. Sik­si vuon­na ke­vääl­lä 2018 teim­me yh­teis­työ­tä suo­si­tun tu­bet­ta­jan Joo­na Hell­ma­nin kans­sa, jon­ka vi­deo hä­nen vie­rai­lus­taan Brys­se­lis­sä nuo­ri­so­ai­hei­ses­sa maa­seu­tu­ver­kos­to­työ­pa­jas­sa ta­voit­ti sa­man tien usei­ta kym­me­niä tu­han­sia ih­mi­siä. Sa­moin maa­seu­tu­ra­has­ton vies­tiä vei­vät val­ta­kun­nal­li­sel­la ta­sol­la ja Poh­jois-Sa­vos­sa näyt­te­li­jä Jus­si Va­ta­nen ja Ete­lä-Sa­vos­sa näyt­te­li­jä Vil­le Haa­pa­salo.

Lue Maa­seu­tu.fi:Stä li­sää Joo­na Hell­ma­nin mat­kas­ta Brys­se­liin

Jus­si Va­ta­sen tem­pauk­siin ja haas­tee­seen voit tu­tus­tua tar­kem­min Maa­seu­tu.fi:ssä.

Vil­len Vih­re­än kul­lan tie on vi­de­o­sar­ja maa­seu­dus­ta ja maa­seu­tu­mat­kai­lus­ta Ete­lä-Sa­vos­sa. Vi­de­ot vie­vät kat­so­jan hui­ke­al­le mat­kal­le Vih­re­än kul­lan kult­tuu­ri­tiel­le näyt­te­li­jä Vil­le Haa­pa­sa­lon kans­sa.  Lue li­sää!

Maa­seu­tu­ver­kos­ton toi­min­ta­ker­to­mus 201827.2.2019