1.5 EIP etsi ja toi esiin uusia maatalouden innovaatioita

Maa­seu­dun in­no­vaa­ti­o­ryh­mät pa­ran­ta­vat maa­ta­lou­den ja muun alku­tuo­tan­non tuot­ta­vuut­ta, te­hok­kuut­ta ja kes­tä­vyyt­tä. Ryh­mät rat­kai­se­vat tun­nis­te­tun on­gel­man ja ja­ka­vat syn­ty­neen in­no­vaa­ti­on ylei­ses­ti käyt­töön. In­no­vaa­ti­o­ryh­mät koos­tu­vat yrit­tä­jis­tä, joil­la on konk­reet­ti­nen on­gel­ma, ja rat­kais­ta­van ky­sy­myk­sen kan­nal­ta oleel­li­sis­ta asi­an­tun­ti­jois­ta.

Maa­seu­dun in­no­vaa­ti­o­ryh­mien haku jär­jes­te­tään kak­si­vai­hei­se­na. Idea­haku ny­kyi­sen oh­jel­ma­kau­den vii­mei­seen ha­kuun au­ke­si 22.11.2018 ja päät­tyy 31.1.2019. So­vel­tu­vim­mat ide­at va­li­taan mu­kaan toi­sel­le haku­kier­rok­sel­le, jon­ka haku­aika päät­tyy tou­ko­kuun lo­pus­sa 2019.

Vuon­na 2018 aloit­ti kol­me uut­ta EIP-ryh­mää

Digi­paa­li-han­ke ke­hit­tää pal­ve­lua, jol­la voi­daan ke­rä­tä tie­to­ja paa­leis­ta. Paa­lat­ta­es­sa paa­liin lii­te­tään tun­nis­tin, jon­ka avul­la se voi­daan jäl­jit­tää. Han­ke tes­taa di­gi­taa­lis­ta paa­li­va­ras­toa, jon­ka avul­la tuot­ta­ja voi suun­ni­tel­la toi­min­taan­sa sekä seu­ra­ta laa­tua ja hä­vik­kiä. Yh­teen koot­tu­na tie­to oli­si ar­vo­kas­ta ”big da­taa” tut­ki­muk­sel­le.

Lisä­tie­dot: Ilpo Pö­lö­nen, Hä­meen am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu, etu­nimi.suku­nimi@hamk.fi

Lue li­sää Digi­paa­li-hank­kees­ta

Äly­rehu-hank­kees­sa ha­e­taan hyö­ty­jä kar­ja­ti­loil­le, joil­le re­hun hank­ki­mi­nen voi muo­dos­taa puo­let tuo­tan­to­kus­tan­nuk­sis­ta. Ti­lal­la itse tuo­te­tun re­hun laa­tua py­ri­tään pa­ran­ta­maan ja si­ten vä­hen­tä­mään osto­re­hun tar­vet­ta. Ke­hit­teil­lä on mit­taus­jär­jes­tel­mä, jol­la tuot­ta­ja voi seu­ra­ta yk­sit­täi­sen leh­män hy­vin­voin­tia, ja mää­ri­tel­lä ruo­kin­taa sen mu­kaan.

Lisä­tie­dot: Pro­jek­ti­tut­ki­ja Tui­ja Kal­lio, etu­nimi.suku­nimi@oulu.fi

Lue li­sää Äly­rehu-hank­kees­ta

Ku­vaa nau­taa -han­ke hyö­dyn­tää läm­pö­ku­vaus­ta eläin­ten hy­vin­voin­nin seu­raa­mi­ses­sa. Läm­pö­ku­vaus voi­daan teh­dä eläi­mel­le stres­sit­tö­mäl­lä ta­val­la, ja sil­lä saa­daan tie­toa sai­rauk­sis­ta var­hai­ses­sa vai­hees­sa en­nen kuin eläin oi­rei­lee sil­min näh­den tai sen tuo­tan­to las­kee. Läm­pö­ku­vien tul­kit­se­mi­sek­si nii­den tie­to­ja ver­ra­taan eläin­lää­kä­rei­den ha­vain­toi­hin. Ta­voit­tee­na on ra­ken­taa tuot­ta­jien käyt­töön so­vel­tu­va ap­li­kaa­tio.

Lisä­tie­dot: Pro­jek­ti­pääl­lik­kö Sal­la Ruus­ka, Sa­vo­nia-am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu: etu­nimi.suku­nimi (at) sa­vo­nia.fi

Lue li­sää Ku­vaa nau­taa-hank­kees­ta

Tu­tus­tu tar­kem­min EIP-toi­min­taan Maa­seu­tu.fi:ssä.

Vuo­den 2018 ai­ka­na toi­min­tan­sa aloit­ti kol­me uut­ta EIP-ryh­mää

Maa­seu­tu­ver­kos­ton toi­min­ta­ker­to­mus 201827.2.2019