Ansökan om transportstödet för sockerbetor

Välj stöd­form på el­ekt­ro­nis­ka tjäns­ters fram­si­da  Trans­port­stöd för sock­er­be­ta 

Ef­ter va­let öpp­nas ett föns­ter, där det finns tre de­lar; Sö­kan­dens upp­gif­ter, An­sök­nings­upp­gif­ter samt Sam­man­drag och skick­an­de

Sökandens uppgifter

Välj stöd­sö­kan­den med hjälp av rull­garns­me­nyn. Som stöd­sö­kan­de skall väl­jas den av går­dens del­ak­ti­ga, vars namn finns på sock­er­be­tor­nas od­lings­av­tal.

Ansökningsuppgifter

Od­lings­av­ta­len

An­teck­na od­lings­av­ta­lets num­mer för sock­er­be­tor till de öpp­na fäl­tet. Od­lings­av­ta­len skall be­rö­ra mark­nads­året 2018/2019. I od­lings­av­ta­lets num­mer skall fn­nas 7 siff­ror. Ditt giv­na od­lings­num­mer för­hands­upp­gif­ter syns där­ef­ter på sam­ma rad. För­hands­upp­gif­ter­na har er­hål­lits från sock­er­fa­bri­ken och des­sa kan du inte änd­ra.

Lägg vid be­hov till ett nytt od­lings­num­mer med Lägg till av­tal -knap­pen, om du har i din be­sitt­ning fle­ra od­lings­av­tal.

Lant­bruks­fö­re­ta­gets skat­te­år

An­mäl lant­bruks­fö­re­ta­gets skat­te­år. Obs! Sep­tem­ber 2019 skall fin­nas med i in­ne­va­ran­de skat­te­år­s­pe­ri­od.

Välj den övers­ta krys­set, om på­gå­en­de skat­te­år (2019) och de två fö­re­gå­en­de skat­te­åren (2018 och 2017) har va­rit hela ka­len­der­år.

Välj det ne­ders­ta krys­set, om påg­pen­de skat­te­år (2019) el­ler de två fö­re­gå­en­de skat­te­åren (2018 och 2017) inte va­rit hela ka­len­der­år.

Klicka på Be­ar­be­ta skat­te­år –knap­pen och an­mäl skillt på skär­men som öpp­nas de rät­ta skat­te­åren ge­nom att väl­ja från ka­len­dern. An­mä­lan om på­gå­en­de skat­te­år är ob­li­ga­to­risk. Spa­ra änd­ring­en.

Ti­di­ga­re de mi­ni­mis -stöd

An­mäl om du har fått till lant­bruks­fö­re­ta­get på­gå­en­de och de två fö­re­gå­en­de skat­te­åren de mi­ni­mis – stöd från and­ra än Lands­bygds­ver­ket el­ler Livs­me­dels­ver­ket. Obs! De ut­be­tal­da  de mi­ni­mi­stö­det för jord­bruks­stöd från Lands­bygds­ver­ket el­ler Livs­me­dels­ver­ket be­hövs inte an­mä­las, ef­ter­som de finns i ad­mi­ni­stra­tio­nens upp­gif­ter.

Välj Nej, om inga and­ra de mi­ni­mis­stöd har bli­vit be­vil­ja­de.

Välj Ja, om and­ra de mi­ni­mis­stöd har be­vil­jats och an­teck­na dina er­håll­na stöds upp­gif­ter i ta­bel­len som öpp­nas. An­mäl stö­dets upp­gif­ter ge­nom att klicka på Lägg till stöd: stö­dets be­vil­ja­re, ut­be­tald stöd­be­lopp i euro (med två de­ci­ma­lers nog­gran­het) samt tid­punk­ten när stö­det har be­vil­jats. Tid­punk­ten när stö­det har be­vil­jats hit­tar du på ifrå­ga­va­ran­de stöds be­slut när det be­vil­jats. Alla punk­ter som kan fyl­las i är ob­li­ga­to­ris­ka. Spa­ra slut­li­gen upp­gif­ter­na.

Upp­gif­ter­na för de mi­ni­mis­stöd som lagts till kan be­ar­be­tas med Be­ar­be­ta – knap­pen el­ler ra­de­ra hela rad­en med Ra­de­ra – knap­pen.

Bi­la­gor

Vid den­na punkt kan du läg­ga till tilläggs­upp­gif­ter med en bi­la­ga till kom­mu­nens lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het.

Klicka på Blädd­ra – knap­pen och välj från din da­tor ett do­ku­ment, som du vill bi­fo­ga till an­sö­kan. Obs! Do­ku­men­tet skall vara i pdf-for­mat och do­ku­men­tets namn och stor­lek är be­grän­sad.

Den bi­la­ga som lagts till, syns som bi­fo­gan­de av bi­la­gan lyck­a­des, där­ef­ter i den hög­ra kan­ten i  Bi­fo­ga­de fi­ler – punk­ten. Med Ra­de­ra – funk­tio­nen kan du ra­de­ra t.ex en fel­ak­tig bi­la­ga.

Sam­man­drag och skick­an­de

Sam­man­drags­upp­gif­ter

Kon­trol­le­ra Sam­man­drag – punk­tens upp­gif­ter el­ler ditt an­mäl­da od­lar­num­mer , skat­te­år, ti­di­ga­re de mi­ni­mis-stöd samt bi­la­gor. Om des­sa be­hö­ver kor­ri­ge­ras, gå till­ba­ka till An­sök­nings­upp­gif­ter – mel­lan­bla­det och kor­ri­ge­ra upp­gif­ter­na. Kom ihåg att spa­ra upp­gif­ter­na.

Kon­trol­le­ra om det i An­märk­ning­ar – punk­ten an­märk­ning­ar­na. An­märk­ning­ar med rött för­hind­rar in­skick­an­de av an­sö­kan.

Upp­gif­ter om skick­an­det

An­mäl den per­sons e-post­ad­ress, till vil­ken be­kräf­tel­se­med­de­lan­de om in­skick­an­de av an­sö­kan om trans­port­stöd för sock­er­be­tor skall skick­as. Du kan i den­na punkt ange fle­ra e-post­ad­res­ser med knap­pen Lägg till en ny e-post­ad­ress.  Med ra­de­ra – funk­tio­nen kan du ra­de­ra en fel­ak­tig/över­flö­dig e-post­rad.

I tilläggs­upp­gif­ter – fäl­tet kan du skri­va tilläggs­upp­gif­ter till kom­mu­nens lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het t.ex om skat­te­åren el­ler od­la­r­av­ta­len.

Spa­ra de på si­dan tillag­da upp­gif­ter­na med Spa­ra – knap­pen.

Skick­an­de till hand­lägg­ning

Du kan kon­trol­le­ra dina an­mäl­da upp­gif­ter ge­nom att klicka uppe på si­dan Skriv ut sam­man­drag – knap­pen. Sam­man­dra­get bil­das på en skild skärm som för­hands­ver­sion fö­re in­skick­an­de.

Klicka på Skicka till hand­lägg­ning- knap­pen, när an­sö­kan en­ligt dig är klar för att skicka. På si­dan öv­re­kant bil­das en grön balk, som med­de­lar om när och vil­ken tid sänd­ning­en har mot­ta­gits. Du får med­de­lan om sänd­ning­en till den an­mäl­da e-post­ad­res­sen.

Du kan un­der an­sök­nings­ti­den (el­ler se­nast 17.6.2019) än­nu åter­ta an­sö­kan ge­nom att klicka på Åter­ta re­tur­ne­rad an­sö­kan – knap­pen. Ef­ter att du klick­at på knap­pen frå­gas du än­nu om en be­kräf­tel­se på åter­ta­gan­de. När du sva­rar Ja, jag åter­tar an­mä­lan, du får till din e-post­ad­ress en e-post över åter­ta­gan­de . Obs! Kom dock ihåg att skicka in din an­sö­kan på­nytt.

Du kan kon­trol­le­ra och re­gi­stre­ra din in­skick­a­de an­sö­kans sam­man­drag ge­nom att väl­ja upp­till på si­dan med knap­pen  Skriv ut sam­man­drag.  Sam­man­dra­get bil­das på en skild skärm.

På sam­man­dra­gets öv­re kant finns tex­ten ”Upp­gif­ter­na skick­ats till hand­lägg­ning” me­nar, att du har skick­at an­sö­kan i den­na form. Du kan spa­ra sam­man­drags­ut­skrif­ten på den egna da­torn.

An­sö­kan om trans­port­stö­det för sock­er­be­torVipu an­vän­da­rens an­vis­ning år 201927.3.2019