Vaihe 1: Ennen palvelussa asiointia

Vuo­des­ta 2019 eteen­päin on Vipu-pal­ve­lus­sa mah­dol­lis­ta il­moit­taa yh­teis­käyt­töis­ten pe­rus­loh­ko­jen kas­vu­loh­ko­ra­jat kar­tal­la. Edel­ly­tyk­se­nä on että kaik­ki yh­teis­käyt­tö­loh­kon osal­li­set pa­laut­ta­vat tuki­ha­ke­muk­sen­sa säh­köi­ses­ti Vipu-pal­ve­lun kaut­ta ja että yksi osal­li­sis­ta toi­mii hal­lin­noi­ja­na, joka on vas­tuus­sa yh­teis­käyt­tö­loh­kon kas­vu­loh­ko­jen piir­ros­ta ja koh­den­ta­mi­ses­ta.

Päät­tä­kää yh­des­sä etu­kä­teen, kuka piir­tää kas­vu­loh­kot. Va­lit­se­man­ne vil­je­li­jä ja­kaa pe­rus­loh­kon yh­del­lä ker­taa kas­vu­loh­koik­si ja koh­den­taa loh­kot nii­tä vil­je­le­vil­le ti­loil­le. Pin­ta-alan täs­mää­mi­nen on tär­ke­äm­pää kuin ge­o­met­ri­an täs­mää­mi­nen. Hal­lin­noi­ja voi il­moit­taa myös osal­lis­ten kas­vu­loh­ko­jen kas­vi­tie­dot (Kas­vi, la­ji­ke, kyl­vö­sie­me­nen laa­tu, luo­mun vai­he, ym­pä­ris­tö­kor­vauk­sen va­lin­nai­nen toi­men­pide). Kas­vi­tie­to­jen täyt­tö on va­lin­nais­ta ja nii­tä voi ku­kin osal­li­nen muo­ka­ta oman kas­vu­loh­kon­sa koh­dal­ta.

Hallinnoijan on tehtävä yhteiskäyttölohkon peruslohkomuutokset ja peruslohkon rajakorjaukset ennenkuin lohko merkitään yhteiskäyttöön! 

Pe­rus­loh­ko­muu­tok­sil­la tar­koi­te­taan täs­sä loh­kon yh­dis­tä­mis­tä toi­seen pe­rus­loh­koon tai ja­ka­mis­ta use­am­paan pe­rus­loh­koon. Raja­kor­jauk­sen te­kee pe­rus­loh­kon tu­le­va hal­lin­noi­ja Pe­rus­loh­ko­muu­tos-osi­os­sa.

Yh­teis­käyt­töis­ten­loh­ko­jen il­moit­ta­mi­nen Vipu-pal­ve­lus­saHuh­ti­kuu 201923.4.2019