Vaihe 3: Hallinnoijan tehtävät ja hakemuksen palautus

Kun kaik­ki yh­teis­käyt­tö­loh­kon osal­li­set ovat mer­kin­neet loh­kon yh­teis­käyt­töön, on hal­lin­noi­jan seu­raa­vak­si piir­ret­tä­vä ja koh­dis­tet­ta­va kaik­kien osal­lis­ten kas­vu­loh­kot. En­sim­mäi­nen as­kel on mer­ki­tä it­sen­sä hal­lin­noi­jak­si. Yh­teis­käyt­tö­loh­kol­la on vain yksi hal­lin­noi­ja, eikä hal­lin­noi­jaa suo­si­tel­la vaih­det­ta­van kes­ken tal­len­nus­ta. Toi­min­to ta­pah­tuu pe­rus­loh­ko­tie­dois­ta ri­vil­tä Yh­teis­käyt­tö­loh­kon hal­lin­noi­ja klik­kaa­mal­la link­kiä Va­lit­se ti­la­si yh­teis­käyt­tö­loh­kon hal­lin­noi­jak­si. 

Tä­män jäl­keen hal­lin­noi­ja piir­tää kar­tal­le yh­teis­käyt­tö­loh­kon kaik­kien osal­lis­ten kas­vu­loh­kot ja koh­den­taa ne. Kas­vu­loh­ko­jen piir­to ta­pah­tuu ku­ten muil­la­kin pe­rus­loh­koil­la, mut­ta kas­vu­loh­ko­jen koh­den­ta­mi­nen poik­ke­aa hie­man nor­maa­lis­ta. Kas­vu­loh­ko­ja on ol­ta­va vä­hin­tään yhtä mon­ta kuin osal­li­sia. Koh­den­ta­mis­vai­hees­sa kar­tan va­sem­mas­sa reu­nas­sa ovat nä­ky­vis­sä kai­kil­le osal­li­sil­le koh­den­ta­mis­vaih­to­eh­dot. Koh­den­ta­mi­nen ta­pah­tuu en­sin klik­kaa­mal­la ha­lu­tun ti­lan ha­lut­tua kas­vu­loh­koa va­sem­mal­ta ja sen jäl­keen klik­kaa­mal­la ky­seis­tä kas­vu­loh­koa kar­tal­ta. Kas­vu­loh­kot ovat maa­tila­koh­tai­sia, jo­ten jo­kai­sel­la maa­ti­lal­la tu­lee olla vä­hin­tään kas­vu­loh­ko A.

Hal­lin­noi­ja voi an­taa kai­kil­le kas­vu­loh­koil­le kas­vi­tie­dot vai­hees­sa 3. tai muo­ka­ta ole­mas­sa ole­via. Siir­ty­mi­nen eri kas­vu­loh­ko­jen vä­lil­lä ta­pah­tuu joko klik­kaa­mal­la ha­lut­tua kas­vu­loh­koa kar­tal­la tai va­sem­mas­ta sivu­pal­kis­ta Maa­tila-alas­veto­va­li­kos­ta.

Piir­to­vai­he

Yh­teis­käyt­tö­loh­kon koh­dis­ta­mi­nen

Yh­teis­käyt­tö­loh­kon kas­vi­tie­to­jen täyt­tö

Kun hal­lin­noi­ja on piir­tä­nyt ja koh­dis­ta­nut kaik­ki yh­teis­käyt­tö­loh­kon kas­vu­loh­kot, il­moit­taa hän muil­le yh­teis­käyt­tö­loh­kon osal­li­sil­le teh­neen­sä piir­rok­set ja koh­den­nuk­set. Tä­män jäl­keen osal­li­set tar­kas­ta­vat oman kas­vu­loh­kon­sa pin­ta-alan ja ge­o­met­ri­an. Jos pin­ta-alas­sa tai ge­o­met­ri­as­sa on huo­mau­tet­ta­vaa, hal­lin­noi­jan on teh­tä­vä muu­tok­set.

Kun tie­dot on tar­kis­tet­tu, voi ku­kin osal­li­nen pa­laut­taa tuki­ha­ke­muk­sen­sa. Huo­mi­oi­ta­vaa on että yh­teis­käyt­tö­loh­kon kas­vu­loh­ko­jen pin­ta-alaan ei voi teh­dä muu­tok­sia sen jäl­keen kun yk­si­kin osal­li­sis­ta on pa­laut­ta­nut tuki­ha­ke­muk­sen­sa. Jos muu­tok­sia on tar­peen teh­dä, on kaik­kien osal­lis­ten pe­rut­ta­va pää­tuki­ha­ke­muk­sen lä­he­tys Vi­pus­sa. Ku­kin osal­li­nen voi kui­ten­kin muut­taa oman kas­vu­loh­kon­sa tie­to­ja (kas­vi, la­ji­ke ym.) vaik­ka joku osal­li­sis­ta oli­si pa­laut­ta­nut ha­ke­muk­sen, mut­ta pin­ta-alan muut­ta­mi­nen ei ole mah­dol­lis­ta.

Yh­teis­käyt­töis­ten­loh­ko­jen il­moit­ta­mi­nen Vipu-pal­ve­lus­saHuh­ti­kuu 201923.4.2019