Skede 2: Skiftet antecknas som skifte i gemensamt bruk

Ef­ter att de del­ak­ti­ga i skif­tet i ge­men­samt bruk har kom­mit över­ens om ar­bets­ord­ning­en, går alla del­ak­ti­ga till Vi­put­jäns­tens el­ekt­ro­nis­ka tjäns­tens hu­vud­stöds­an­sö­kan och an­teck­nar ifrå­ga­va­ran­de bas­skif­te i ge­men­samt bruk. Det­ta sker i hu­vud­stöds­an­sö­kan 1. An­mäl upp­gif­ter de­len, un­der kar­tan hit­tas bas­skif­te­s­upp­gif­ter­na på rad­en  Ge­men­samt bruk och ge­nom att klicka på län­ken Änd­ra bas­skif­tets an­vänd­ning till ge­men­samt bruk.

Obs! För skif­tet i ge­men­samt bruk får en­dast en od­la­re i gång­en gö­ra änd­ring­ar. Om fle­ra an­vän­da­re gör sam­ti­digt änd­ring­ar till skif­tet, är det tro­ligt­vis gans­ka sä­kert att det upp­står ett fel. 

Ef­ter det­ta vi­sas upp­gif­ter­na för skif­tet i ge­men­samt bruk och verk­ty­gen, an­teck­nan­de av ad­mi­ni­stra­tö­ren och upp­gif­ten om öv­ri­ga går­dar som har skif­tet i ge­men­samt bruk. I det­ta ske­de kan var­je del­ak­tig an­mä­la jord­bruks­skif­te­s­upp­gif­ter­na, men rit­ning­en kan än­nu inte gö­ras.

När alla del­ak­ti­ga i det ge­men­sam­ma skif­tet har re­gi­stre­rat skif­tet som skif­te i ge­men­samt bruk samt an­mält väx­t­upp­gif­ter för jord­bruks­skif­tet,  med­de­lar de se­dan åt ad­mi­ni­stra­tö­ren så att han kan rita och fäs­ta jord­bruks­skif­ten.

An­mä­lan av skif­ten i ge­men­samt bruk i Vi­put­jäns­tenApril 201925.4.2019