2. Tuen hakeminen

Voit ha­kea me­hi­läis­ta­lou­den kan­sal­lis­ta pesä­koh­tais­ta tu­kea eli me­hi­läis­ta­lou­den tu­kea tu­kea säh­köi­ses­ti Vipu-pal­ve­lus­sa https://vipu.ruo­ka­vi­ras­to.fi koh­das­sa Me­hi­läis­ta­lou­den tuki tai lo­mak­keel­la 204 Ha­ke­mus me­hi­läis­ta­lou­den tu­es­ta.

Hae tu­kea vii­meis­tään 1.7.2019. Säh­köi­nen haku on tuol­loin avoin­na klo 23.59 asti.

Jos jä­tät ha­ke­muk­se­si pa­pe­ril­la, pa­lau­ta lo­ma­ke 204 vii­meis­tään 1.7.2019 pos­tit­se tai säh­kö­pos­tit­se

Pos­tit­se saa­pu­nut ha­ke­mus kat­so­taan oi­ke­aan ai­kaan pa­lau­te­tuk­si, jos ha­ke­muk­sen si­säl­tä­vä pos­ti­lä­he­tys on lei­mat­tu pos­tis­sa vii­meis­tään vii­mei­se­nä haku­päi­vä­nä 1.7.2019 ja lä­he­tys on osoi­tet­tu toi­mi­val­tai­sel­le vi­ran­o­mai­sel­le. Säh­kö­pos­tit­se saa­pu­nut ha­ke­mus kat­so­taan oi­ke­aan ai­kaan saa­pu­neek­si, kun se on vi­ran­o­mai­sel­la mää­rä­päi­vä­nä klo 23.59 men­nes­sä.

Myö­häs­ty­nee­nä, eli 1.7.2019 jäl­keen pa­lau­tet­tu ha­ke­mus hy­lä­tään.

Haku- ja täyttöohjeet

Voit tu­los­taa tai lu­kea haku­oh­jeet sekä pa­pe­ri­sen haku­lo­mak­keen Ruo­ka­vi­ras­ton net­ti­sivuilta ruo­ka­vi­ras­to.fi/me­hi­lais­tu­ki, kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­ta, ELY-kes­kuk­ses­ta tai Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­tos­ta.

Saat tie­toa säh­köi­sen ha­ke­muk­sen täy­tös­tä oh­jees­sa Me­hi­läis­ta­lou­den tuki – Vipu-käyt­tä­jän ohje.

Valtuuttaminen

Säh­köi­ses­sä haus­sa jär­jes­tel­mään tuo­daan au­to­maat­ti­ses­ti YTJ:n re­kis­te­ris­tä nii­den yh­tei­sö­jen tie­dot, jot­ka ovat val­tuut­ta­neet si­nut toi­mi­maan puo­les­taan.

Pa­pe­ri­ha­ki­ja: Jos haet tu­kea jon­kun yh­tei­sön, yri­tyk­sen, kuo­lin­pe­sän tai muun vas­taa­van puo­les­ta, li­sää ha­ke­muk­sen liit­teek­si myös val­ta­kir­ja.

Hakemuksen myöhästyminen

Myö­häs­ty­nyt ha­ke­mus hy­lä­tään.

Liit­tei­den pa­laut­ta­mi­nen myö­häs­sä ei ai­heu­ta ha­ke­muk­sen myö­häs­ty­mis­tä. Tu­kea ei kui­ten­kaan mak­se­ta en­nen kuin pa­lau­tat vaa­di­tut liit­teet.

Hakemuksen virheiden korjaaminen

Voit haku­ai­ka­na muut­taa ja kor­ja­ta ha­ke­mus­ta­si ra­jat­to­mas­ti. Kor­ja­tes­sa­si säh­köi­ses­ti lä­het­tä­mää­si ha­ke­mus­ta, peru en­sin ai­kai­sem­pi lä­he­tyk­se­si, kor­jaa tie­dot ja lä­he­tä ha­ke­mus uu­des­taan.

Jos huo­maat haku­ajan päät­ty­mi­sen jäl­keen ha­ke­muk­sel­la esi­mer­kik­si täyt­tö­vir­heen, il­moi­ta sii­tä vii­vy­tyk­set­tä Poh­jois-Sa­von ELY-kes­kuk­seen tai Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­toon.

Il­moit­ta­es­sa­si ha­ke­muk­ses­sa ole­vas­ta vir­hees­tä voit vält­tää hal­lin­nol­li­set seu­raa­muk­set, joi­ta vir­hees­tä oli­si voi­nut ai­heu­tua. Il­moi­tus vir­hees­tä voi­daan ot­taa huo­mi­oon, jos ELY-kes­kuk­sen vi­ran­o­mai­nen on saa­nut kir­jal­li­sen il­moi­tuk­sen vir­hees­tä en­nen kuin ha­ki­jal­le on il­moi­tet­tu pai­kal­la teh­tä­väs­tä tar­kas­tuk­ses­ta tai muun tar­kas­tuk­sen tu­lok­sis­ta.

Hakemuksen peruminen

Voit pe­rua ha­ke­muk­sen säh­köi­ses­ti haku­ajan ku­lu­es­sa. Haku­ajan jäl­keen voit pe­rua ha­ke­muk­sen va­paa­muo­toi­sel­la kir­jal­li­sel­la il­moi­tuk­sel­la. Jos val­von­nas­ta on jo il­moi­tet­tu ja suo­ri­te­tus­ta val­von­nas­ta ai­heu­tuu val­von­ta­seu­raa­muk­sia, tuki­hake­mus­ta ei voi pe­rua niil­tä osin, mi­hin val­von­ta­seu­raa­muk­sia ai­heu­tui. Muus­sa ta­pauk­ses­sa pe­ru­mi­sen taka­ra­ja­na on en­sim­mäi­nen ha­ke­muk­seen koh­dis­tu­va mak­su­ta­pah­tu­ma.

Me­hi­läis­ta­lou­den tuki 201917.5.2019