3. Hakijan edellytykset

Hakijan ikä

Me­hi­läis­ta­lou­den tu­kea voi­daan myön­tää si­nul­le tuki­vuon­na 2019, jos sinä olit tai puo­li­so­si oli 31.12.2018 vä­hin­tään 18-vuo­ti­as.

Edel­ly­tys täyt­tyy myös, jos

Hakijana yhteisö tai usea henkilö yhdessä

Kun har­joi­tat­te tuo­tan­toa tai toi­min­taa yh­des­sä use­am­man luon­nol­li­sen hen­ki­lön toi­mes­ta tai yh­tei­sö­muo­dos­sa, vä­hin­tään yh­den me­hi­läis­ta­lout­ta har­joit­ta­van ha­ki­jan, yh­ti­ö­mie­hen, jä­se­nen tai osak­kaan on ol­ta­va vä­hin­tään 18-vuo­ti­as.

Rekisteröityminen eläintenpitäjäksi

Si­nun tu­lee olla re­kis­te­röi­ty­nyt eläin­ten­pi­tä­jäk­si Ruo­ka­vi­ras­ton eläin­ten­pi­tä­jä­re­kis­te­riin. Re­kis­te­röi­dy eläin­ten­pi­tä­jäk­si en­nen eläin­ten­pi­don aloit­ta­mis­ta sen kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sen kaut­ta, mis­sä toi­mi­pis­tee­si tai mis­sä asuin­paik­ka­si on. Tee re­kis­te­röi­ty­mi­nen Ruo­ka­vi­ras­ton lo­mak­keil­la.

Yh­tei­söis­sä ja kuo­lin­pe­sis­sä riit­tää, että yksi osal­li­sis­ta on re­kis­te­röi­ty­nyt eläin­ten­pi­tä­jä­re­kis­te­riin ja il­moit­ta­nut pito­pai­kat.

Luettelon pitäminen ja kirjanpito

Pidä ajan ta­sal­la ole­vaa pa­pe­ris­ta tai säh­köi­ses­sä muo­dos­sa ole­vaa lu­et­te­loa hal­lin­nas­sa­si ole­vis­ta me­hi­läis­yh­teis­kun­nis­ta pito­paik­ka­koh­tai­ses­ti.

Säi­ly­tä lu­et­te­loa kol­men ka­len­te­ri­vuo­den ajan sen vuo­den päät­ty­mi­ses­tä lu­kien, jol­loin kir­ja­sit lu­et­te­loon vii­mei­sen mer­kin­nän. Esi­tä lu­et­te­lo val­von­ta­ti­lan­tees­sa val­von­ta­vi­ran­o­mai­sel­le.

Mehiläistuotannon lopettaminen

Jos lo­pe­tat tuki­vuo­den ai­ka­na me­hi­läis­ta­lou­den har­joit­ta­mi­sen, il­moi­ta sii­tä Poh­jois-Sa­von ELY-kes­kuk­seen tai Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­toon va­paa­muo­toi­sel­la il­moi­tuk­sel­la. Li­säk­si il­moi­ta lo­pet­ta­mi­ses­ta myös eläin­ten­pi­tä­jä­re­kis­te­riin 30 päi­vän ku­lu­es­sa Ruo­ka­vi­ras­ton lo­mak­keil­la.

Me­hi­läis­ta­lou­den tuki 201917.5.2019