4. Tuen myöntäminen

Tuen myön­tä­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä on, että hal­lit­set vä­hin­tään 15 tal­veh­ti­nut­ta me­hi­läis­yh­teis­kun­taa tuo­tan­to­kau­den ajan

Tu­kea ei myön­ne­tä haku­vuo­den ke­vääl­lä teh­dyis­tä ja­ok­keis­ta eikä par­vei­lun seu­rauk­se­na syn­ty­neis­tä uu­sis­ta me­hi­läis­yh­teis­kun­nis­ta.

Hoi­da tuen myön­tä­mi­sen pe­rus­tee­na ole­via me­hi­läis­yh­teis­kun­tia tuo­tan­to­kau­den ai­ka­na si­ten, että voit ke­rä­tä niis­tä nor­maa­lin sa­don tuen myön­tä­mis­vuon­na.

Tuen hakuperuste:

Voit ha­kea tu­kea joko:

A)       1.6.2019 hal­lin­nas­sa­si ja tuo­tan­to­kau­te­na 1.6.–30.9.2019 tuo­tan­nos­sa ole­vien pe­sien mää­rän mu­kaan.

Il­moi­ta ha­ke­muk­sel­la pesä­mää­rä, jos­ta haet tu­kea.

Voit saa­da tu­kea myös 2019 tuo­tan­to­kau­del­la tu­hou­tu­nees­ta me­hi­läis­yh­teis­kun­nas­ta, jos tu­hou­tu­mi­sen syy­nä on ol­lut

Toi­mi­ta sel­vi­tys me­hi­läis­yh­teis­kun­tien mää­rän alen­tu­mi­ses­ta. Jos me­hi­läis­yh­teis­kun­tien mää­rä on vä­hen­ty­nyt eläin­tau­din ta­kia, lii­tä sel­vi­tyk­seen myös eläin­lää­kä­rin an­ta­ma to­dis­tus.

B)       Vii­me vuon­na il­moit­ta­ma­si pesä­mää­rän mu­kaan, jos tal­veh­ti­nei­den me­hi­läis­yh­teis­kun­tien mää­rä on ol­lut vä­hin­tään kol­mas­osan pie­nem­pi kuin va­kiin­tu­nut mää­rä.

Mää­rän las­ku on voi­nut joh­tua

Käy­tä haku­pe­rus­tee­na joko vuo­den 2018 tuki­ha­ke­muk­ses­sa il­moit­ta­maa­si mää­rää tai vuo­den 2018 val­von­nas­sa to­det­tua mää­rää, jos se on vuon­na 2018 ha­ke­maa­si mää­rää pie­nem­pi.

Voit käyt­tää va­kiin­tu­nut­ta me­hi­läis­yh­teis­kun­tien mää­rää tuen ha­ke­mi­sen pe­rus­tee­na kor­kein­taan kah­te­na pe­räk­käi­se­nä tuki­vuon­na.

Toi­mi­ta me­hi­läis­yh­teis­kun­tien mää­rän alen­tu­mi­ses­ta sel­vi­tys tuki­ha­ke­muk­sen liit­tee­nä. Jos me­hi­läis­yh­teis­kun­tien mää­rä on alen­tu­nut eläin­tau­din ta­kia, toi­mi­ta ha­ke­muk­sen liit­tee­nä myös eläin­lää­kä­rin an­ta­ma to­dis­tus.

Tuloselvitys

Jot­ta voit ha­kea tu­kea, si­nul­la on ol­ta­va tu­loa me­hi­läis­ta­lous­tuot­tei­den myyn­nis­tä vero­vuo­si­na 2016, 2017 tai 2018. Esi­tä liit­tee­nä sel­vi­tys saa­mie­si tu­lo­jen mää­räs­tä. Voit teh­dä sen esi­mer­kik­si ve­ro­tus­pää­tök­sen tai vero­il­moi­tuk­sen jäl­jen­nök­sel­lä. Jos tu­lot ei­vät erik­seen käy ilmi ve­ro­tus­pää­tök­ses­tä tai vero­il­moi­tuk­ses­ta, lii­tä ha­ke­muk­see­si jäl­jen­nös me­hi­läis­ta­lou­te­si kir­jan­pi­dos­ta.

Jos olet aloit­ta­nut me­hi­läis­ta­lou­den har­joit­ta­mi­sen vuon­na 2018 tai sen jäl­keen, mut­ta et ole saa­nut vie­lä tu­lo­ja me­hi­läis­ta­lous­tuot­tei­den myyn­nis­tä, osoi­ta, että si­nul­la on ol­lut toi­min­nan aloit­ta­mi­ses­ta ku­lu­ja. Liit­tee­nä voit käyt­tää esi­mer­kik­si jäl­jen­nös­tä vero­il­moi­tuk­ses­ta tai kir­jan­pi­dos­ta.

Me­hi­läis­ta­lou­den tuki 201917.5.2019