Eläinten hyvinvointikorvauksen hakeminen Vipu-palvelussa

Sähköinen asiointi

Va­lit­se säh­köi­nen asi­oin­ti

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen ha­ke­mi­nen teh­dään Vipu-pal­ve­lun Säh­köi­ses­sä asi­oin­nis­sa.

Etu­si­vun ylä­pal­kin Säh­köi­nen asi­oin­ti -va­lik­koa pai­na­mal­la avau­tuu Säh­köi­sen asi­oin­nin aika­tau­lut. Nä­ky­mäs­sä on lu­e­tel­tu asi­oin­nin eri osi­oi­ta al­lek­kain. Jo­kai­sen osi­on koh­dal­la on aika­jana, joka ker­too ky­sei­sen toi­min­non auki­olo­ajan. Pu­nai­nen vii­va osoit­taa nyky­het­keä. Va­lit­se Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus.

Säh­köi­sen asi­oin­nin etu­sivu. Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen va­lit­se­mi­nen.

Tietojen täyttäminen

En­sim­mäi­sel­lä väli­leh­del­lä Si­tou­mus ja kor­vauk­sen haku va­lit­se Kor­vauk­sen ha­ki­ja. Ala­veto­va­li­kos­sa on lu­e­tel­tu maa­ti­lan osal­li­set.

Jos kor­vauk­sen­ha­ki­ja­na on yh­tei­sö, va­lit­se maa­ti­lan osal­li­sis­ta hen­ki­lö, joka täyt­tää kor­vauk­sen ikä­eh­toa. Va­lit­se Yh­tei­sö ei kuu­luu ikä­vaa­ti­mus­ten pii­riin, jos kor­vauk­sen­ha­ki­ja on jul­kisoi­keu­del­li­nen yh­tei­sö, esi­mer­kik­si kou­lu- tai van­ki­la­tila.

Pa­laut­ta­mal­la tä­män ha­ke­muk­sen haet eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen si­tou­mus­ta ajal­le 1.1.2020 –31.12.2020 ja kor­vauk­sen mak­sa­mis­ta vuo­del­le 2020.

Ha­ki­jan tie­dot -väli­leh­ti.

Ala­puo­lel­le au­ke­aa va­lik­ko, jos­ta vih­re­ää pa­nee­lia klik­kaa­mal­la va­li­taan ha­et­ta­va eläin­laji. Va­lit­se eläin­la­jil­le ha­lu­a­ma­si toi­men­pi­teet.

Nau­to­jen toi­men­pi­tei­den va­lin­ta

Si­ko­jen toi­men­pi­tei­den va­lin­ta

Huo­mi­oi! Et voi va­li­ta sa­man­ai­kai­ses­ti sika­ti­lal­la toi­men­pi­det­tä 2.5 Vie­roi­tet­tu­jen por­sai­den, nuor­ten sii­tos­si­ko­jen ja liha­si­ko­jen kar­si­noi­den kui­vit­ta­mi­nen ja 2.7 Si­ko­jen vi­rik­keet. Kun ras­ti­te­taan koh­ta 2.7 Si­ko­jen vi­rik­keet, muut­tuu koh­ta 2.5 Liha­si­ko­jen ja vie­roi­tet­tu­jen por­sai­den kui­vit­ta­mi­nen pas­sii­vi­sek­si.

Toi­men­pi­det­tä 2.4. Pa­ran­ne­tut por­si­mis­olo­suh­teet voit ha­kea ti­lan kai­kil­le ema­koil­le ja en­si­koil­le, jol­loin il­moi­tat eläin­mää­rän koh­das­sa ”Ema­kot väh. 8 kk”. Jos to­teu­tat toi­men­pi­det­tä vain osal­le en­si­kois­ta ja ema­kois­ta, il­moi­ta koko vuo­den käy­tös­sä ole­vien tuki­eh­to­jen mu­kais­ten va­paa­por­si­tus­kar­si­noi­den mää­rä koh­das­sa ”Va­paa­por­si­tus­kar­si­noi­den lkm”.

Kun olet an­ta­nut si­tou­muk­sen ja kor­vauk­sen ha­kuun liit­ty­vät tie­dot, siir­ry Yh­teen­veto ja lä­he­tys väli­leh­del­le. Anna säh­kö­pos­ti­o­soi­te, jo­hon vah­vis­tus­vies­ti lä­he­te­tään. Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si -pai­ni­ke ak­ti­voi­tuu tä­män jäl­keen. Tar­kis­ta ha­ke­muk­sel­le tal­len­ne­tut tie­dot ja lä­he­tä ha­ke­mus kä­si­tel­tä­väk­si.

Yh­teen­veto ja lä­he­tys-osio

Lä­he­tyk­sen jäl­keen var­mis­ta Tu­los­ta ha­ke­mus­tie­dot -pai­nik­keen kaut­ta tu­los­teel­ta, että si­vun oi­ke­aan ylä­lai­taan on tul­lut vies­ti jos­sa ker­ro­taan il­moi­tuk­sen lä­he­tys­aika. Yh­teen­veto kan­nat­taa tal­len­taa ko­neel­le tai tu­los­taa. Myös säh­kö­pos­tii­si on saa­pu­nut vah­vis­tus­vies­ti. Voit nyt pa­la­ta Säh­köi­sen asi­oin­nin etu­si­vul­le tai sul­kea Säh­köi­sen asi­oin­nin.

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen yh­teen­veto­tu­los­te

Lähettämisen jälkeen

Mi­kä­li lä­het­tä­mi­sen jäl­keen on tar­peen teh­dä muu­tok­sia lä­he­tet­tyi­hin tie­toi­hin, on­nis­tuu se me­ne­mäl­lä uu­del­leen Säh­köi­sen asi­oin­nin kaut­ta  Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus -osi­oon. Tääl­tä voit va­li­ta Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­tä Pe­ruu­ta lä­he­tys -toi­min­to, muu­tok­sia ha­ke­muk­seen voit teh­dä 31.1.2020 asti. Muu­ta ha­ke­mus­ta ja lä­he­tä se uu­del­leen.

Pe­ruu­ta lä­he­tys – osio

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen si­tou­mus ja mak­su­ha­ke­musVipu -käyt­tä­jän ohje 20201.1.2020