Eläinmäärien laskeminen

Jos haet kor­vaus­ta sika- ja sii­pi­kar­jan pe­rus­teel­la, il­moi­ta ha­et­ta­va ar­vio eläin­mää­räs­tä. To­teu­tu­nut, lo­pul­li­nen eläin­mää­rä si­nun tu­lee il­moit­taa hel­mi­kuus­sa 2021 Eläin­mää­rä­il­moi­tuk­sel­la. Kos­ka ha­ke­muk­ses­sa ha­et­tu mää­rä on ar­vio, eläin­mää­rää on myö­hem­min mah­dol­lis­ta alen­taa (li­sää­mi­nen ei mah­dol­lis­ta).

Sika­ti­loil­la eläin­mää­rä las­ke­taan kuu­kau­den 1. päi­vien kes­ki­ar­voi­na, niin että kes­ki­mää­rää las­kies­sa jätä huo­mi­oi­mat­ta ne kak­si kuu­kaut­ta, jol­loin si­ko­ja on ol­lut vä­hi­ten.

Eläin­mää­rän las­ken­ta­esi­merk­ki sika­ti­loil­la
Las­ke eläin­ten mää­rä 1.1.–31.12.2020 ar­vi­oi­mal­la joka kuu­kau­den 1. päi­vän eläin­mää­rä. Jätä kes­ki­mää­rää las­kies­sa­si huo­mi­oi­mat­ta ne kak­si kuu­kaut­ta, jol­loin si­ko­ja on ol­lut vä­hi­ten. Esi­merk­ki liha­si­ko­jen kes­ki­mää­räs­tä: Si­ko­ja 1. päi­vi­nä tam­mi–kesä­kuus­sa 500 kpl, hei­nä­kuus­sa 0 kpl ja elo–jou­lu­kuus­sa 600 kpl. Vä­hen­nä mää­räs­tä kak­si kuu­kaut­ta, jol­loin eläi­miä on ol­lut vä­hi­ten, eli 0 kpl ja 500 kpl. Vä­hen­nyk­sen jäl­keen eläin­mää­räk­si jää yh­teen­sä 5 500 kpl kym­me­nel­le kuu­kau­del­le. Eläi­miä on siis kes­ki­mää­rin 5 500 kpl / 10 kk = 550 kpl / kk. Il­moi­ta kes­ki­mää­räi­sek­si eläin­mää­räk­si liha­si­ko­jen koh­das­sa 550 kpl. Et voi ko­rot­taa täs­sä il­moit­ta­maa­si lu­kua enää myö­hem­min, vaik­ka to­teu­tu­nut mää­rä oli­si kor­ke­am­pi.

Eläin­mää­rän las­ken­ta­esi­merk­ki sii­pi­kar­ja­ti­loil­la. Jos haet sii­pi­kar­jan toi­men­pi­tei­tä 4.1, 4.2, 4.3, 4.4 ja 4.5, il­moi­ta broi­le­rien, kalk­ku­noi­den ja/tai mu­ni­vien ka­no­jen kes­ki­mää­räi­nen luku­mää­rä (kpl). Las­ke eläin­ten mää­rä 1.1. – 31.12.2020 ar­vi­oi­mal­la joka kuu­kau­den 1. päi­vän eläin­mää­rä . Kes­ki­mää­rää las­kies­sa jätä huo­mi­oi­mat­ta ne nel­jä kuu­kaut­ta, jol­loin sii­pi­kar­jaa on ol­lut vä­hi­ten. Kui­ten­kin broi­le­rien eläin­mää­rä las­ke­taan kuu­kau­den 1.-5. päi­vän mu­kai­se­na eli yksi eläin­mää­rä jol­tain näil­tä päi­vil­tä.

Jos haet toi­men­pi­det­tä 4.2, il­moi­ta edel­lä mai­ni­tun li­säk­si teu­ras­tet­tu­jen broi­le­rien ja/tai teu­ras­tet­tu­jen kalk­ku­noi­den kes­ki­mää­räi­nen luku­mää­rä (kpl).

Sika- ja sii­pi­kar­ja­ti­lo­jen on teh­tä­vä aina eläin­mää­rä­il­moi­tus säh­köi­ses­ti Vipu-pal­ve­lus­sa tai pa­pe­ri­sel­la lo­mak­keel­la 17.2.2021 men­nes­sä.

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen si­tou­mus ja mak­su­ha­ke­musVipu -käyt­tä­jän ohje 20201.1.2020