Kasvihuonetuki

Va­lit­se tuki­muo­to säh­köi­sen asi­oin­nin etu­si­vul­la koh­das­sa Kas­vi­huo­ne­tuki.

Va­lit­se asi­oin­nin etu­si­vul­ta Kas­vi­huo­ne­tuki.

Va­lin­nan jäl­keen avau­tuu ik­ku­na, jos­sa on kol­me väli­leh­teä:Ha­ki­jan tie­dot, Kas­vi­huo­ne­tie­dot sekä Yh­teen­veto ja lä­he­tys.

Hakijan tiedot

Va­lit­se tuen­ha­ki­jan tie­dot Tuen­ha­ki­ja -alas­veto­va­li­kon avul­la.

Tuen­ha­ki­jak­si tu­lee va­li­ta ha­ki­ja, joka on esim. osa­ke­yh­tiö.

Ha­ki­jan va­lin­ta

Tuen myön­tä­mi­sen eh­dot löy­ty­vät tuen haku­oh­jees­ta.

Kasvihuonetiedot

Kas­vi­huo­ne­tie­dot -väli­leh­del­lä avau­tuu nä­ky­mä, jo­hon tal­len­nat kas­vi­huo­neet ja nii­den vil­je­ly­tie­dot. Voit myös esi­täyt­tää kas­vi­huo­ne­tie­dot vii­me vuo­den tie­doil­la.

Kas­vi­huo­ne, jol­le on hait tu­kea edel­li­se­nä vuon­na, on va­lit­ta­vis­sa va­sem­mas­sa lai­das­sa Kas­vi­huo­neet -teks­tin alla. Tar­kis­ta kas­vi­huo­neen tie­dot ja tar­vit­ta­es­sa muok­kaa tie­to­ja.

Esi­täy­te­tyil­le kas­vi­huo­neil­le, jois­sa ei ole tänä vuon­na vil­je­lyä, kan­nat­taa mer­ki­tä käy­tök­si Vil­je­le­mä­tön. Näin huo­ne säi­lyy tal­les­sa seu­raa­vaan vuo­teen. Pois­ta huo­ne vain sil­loin, jos huo­ne ei enää pa­laa vil­je­ly­käyt­töön.

Va­lit­se kas­vi­huo­ne ja täy­tä kas­vi­huo­neen vil­je­ly­tie­dot.  Pui­nai­nen kol­mio kas­vi­huo­neen ni­men pe­räs­sä tar­koit­taa, että tie­dot ovat puut­tel­li­sia. Tie­dot on kor­jat­ta­va, jot­ta ha­ke­muk­sen pys­tyy lä­het­tä­mään.

Viljelytietojen täyttö

Kas­vi­huo­nei­den tie­to­jen täyt­tä­mi­nen.

Li­sää kas­vi ja anna sil­le pyy­de­tyt tie­dot.

Va­lit­se Kas­vi­laji -alas­veto­va­li­kos­ta oi­kea kas­vi­laji. Syö­tä vil­je­ly­ala, jak­son alku (vil­je­lyn alku), jak­son lop­pu (vil­je­lyn lop­pu), vil­je­ly­kau­si (pit­kä/ly­hyt) alas­veto­va­li­kos­ta ja il­moi­ta käy­tät­kö alaa tuki­haun pe­rus­tee­na Kyl­lä/Ei -alas­veto­va­li­kos­ta. Li­sää uusi kas­vi­rivi pai­na­mal­la Li­sää kas­vi -pai­ni­ket­ta.

Täs­sä koh­taa il­moi­te­taan myös vil­je­le­mä­tön pin­ta-ala ja ei-tuki­kel­poi­set alat omil­la kas­vi­koo­deil­laan.

Mi­kä­li kas­vi­huo­nees­sa on vil­je­ly­tau­ko, tu­lee se il­moit­taa vil­je­ly­tie­dois­sa. Vil­je­ly­tau­koa ei käy­te­tä tuki­haun pe­rus­tee­na.

Kir­jaa Lisä­tie­dot -koh­taan tar­kem­paa tie­toa esim. kas­vi­ryh­män kas­veis­ta tai ei-tuki­kel­poi­ses­ta alas­ta. Kir­jaa koh­taan myös tie­dot til­lin ja per­sil­jan vil­je­ly­me­ne­tel­mäs­tä (suo­ra­kyl­vö/tai­mi-is­tu­tus).

Anna per­sil­jan koh­dal­la tar­vit­ta­vat lisä­tie­dot.

Ik­ku­nan oi­ke­as­ta ala­kul­mas­ta löy­dät yh­teen­ve­don kas­vi­huo­neen pin­ta-alois­ta. Yh­teen­veto on ajan ta­sal­la koko ajan. So­vel­luk­seen on to­teu­tet­tu myös tar­kis­tei­ta las­ken­nan tu­ek­si.

Huo­maa, että pin­ta-ala voi olla tuki­haun pe­rus­tee­na vain ker­ran.

Klik­kaa lo­puk­si Tal­len­na -pai­ni­ket­ta.

Kun kaik­kien kas­vi­huo­nei­den tie­dot on tal­len­net­tu, siir­ry seu­raa­val­le väli­leh­del­le, Yh­teen­veto ja lä­he­tys.

Uuden kasvihuoneen lisääminen

Aloi­ta uu­den kas­vi­huo­neen li­sää­mi­nen Li­sää kas­vi­huo­ne -lin­kis­tä.

So­vel­luk­seen avau­tuu ilma­kuva maa­ti­lan ta­lous­kes­kuk­sen koh­dal­le. Voit suu­ren­taa ja pie­nen­tää ilma­ku­van mit­ta­kaa­vaa kar­tan oi­ke­an reu­nan työ­ka­luis­ta.

Li­sää uusi kas­vi­huo­ne kar­tal­le

Etsi kas­vi­huo­neen si­jain­ti kar­tal­ta ja sen jäl­keen li­sä­täk­se­si kas­vi­huo­neen klik­kaa hii­ren va­sem­mal­la pai­nik­keel­la koh­taa, jos­sa kas­vi­huo­ne si­jait­see. (Tar­vit­ta­es­sa pää­set tar­ken­ta­maan kas­vi­huo­neen si­jain­tia myö­hem­min.)

Mi­kä­li kas­vi­huo­ne ei si­jait­se ta­lous­kes­kuk­sen vä­lit­tö­mäs­sä lä­hei­syy­des­sä, ilma­ku­vaa pys­tyy siir­tä­mään. Ilma­ku­val­la siir­ty­mi­nen ta­pah­tuu pai­na­mal­la hii­ren va­sem­paa pai­ni­ket­ta poh­jas­sa sa­mal­la kun raa­ha­taan ilma­ku­vaa ha­lut­tuun suun­taan.

Kun kas­vi­huo­neen si­jain­ti on mer­kit­ty kar­tal­le, siir­ry vie­rei­sel­le väli­leh­del­le ja li­sää kas­vi­huo­neel­le nimi sekä muut pa­kol­li­set kas­vi­huo­neen tie­dot. Tar­kis­ta, että pos­ti­nu­me­ro on oi­kein.

– Koh­dat, jot­ka on mer­kit­ty pu­nai­sel­la täh­del­lä ovat pa­kol­li­sia tie­to­ja. Si­jain­ti­kun­ta tu­lee au­to­maat­ti­ses­ti, mut­ta tar­kis­ta se kui­ten­kin.
– Kas­vi­huo­neen tuki­kel­poi­nen pin­ta-ala ei voi ylit­tää koko­nais­pin­ta-alaa.
– Va­lit­se kas­vi­huo­neen tek­ni­nen kel­poi­suus vaih­to­eh­dois­ta pit­kä tai ly­hyt vil­je­ly­kau­si.
– Kas­vi­huo­neen lähi­o­soi­te mää­rää tuki­a­lu­een, pa­kol­li­nen tie­to.
– Kas­vi­huo­neen lisä­tie­dot kent­tään voit myös kir­joit­taa poik­keus­jär­jes­te­lys­tä (esim. muo­vin­vaih­dos­ta).

Kun kaik­ki tie­dot on tal­len­net­tu, pai­na Tal­len­na.

Li­sää uu­den kas­vi­huo­neen tie­dot

 

Mi­kä­li kas­vi­huo­neen si­jain­tia ei löy­dy kar­tal­ta, pää­set te­ke­mään sen klik­kaa­mal­la Va­lit­se si­jain­ti kar­tal­ta -pai­ni­ket­ta.

Kart­ta­ik­ku­na avau­tuu uu­des­taan, jol­loin pys­tyt muut­ta­maan kas­vi­huo­neen si­jain­tia raa­haa­mal­la il­mai­sin­ta.

Avaa uu­den kas­vi­huo­neen li­sää­mis­tä var­ten kart­ta.

Kun kas­vi­huo­neen tie­dot on syö­tet­ty, siir­ry syöt­tä­mään vil­je­ly­tie­to­ja.

Kat­so tar­kem­mat oh­jeet vil­je­ly­tie­to­jen li­sää­mi­ses­tä Kas­vi­huo­ne­tie­dot -ot­si­kon alta.

Kas­vi­huo­neen voi pois­taa kas­vi­huo­neen tie­to­jen Pois­ta kas­vi­huo­ne –lin­kis­tä.

Kas­vi­huo­neen pois­ta­mi­nen

Si­nul­le avau­tuu vah­vis­ta -ik­ku­na. Hy­väk­sy kas­vi­huo­neen pois­ta­mi­nen pai­na­mal­la Pois­ta-pai­ni­ket­ta. Huo­mi­oi, ett­et voi enää pe­ruut­taa kas­vi­huo­neen pois­ta­mis­ta vah­vis­tuk­sen jäl­keen.

Kas­vi­huo­neen pois­ta­mi­nen.

Yhteenveto ja lähetys

En­nen kas­vi­huo­ne­tuki­ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mis­tä, muis­ta an­taa säh­kö­pos­ti­o­soit­tee­si ja kir­joit­taa Lisä­tie­dot –kent­tään tar­vit­ta­via lisä­tie­to­ja ja tal­len­taa.

Pää­set myös ai­kai­sem­mil­le väli­leh­dil­le. Jos muu­tat tie­to­ja, muis­ta tal­len­taa si­vul­ta pois­tu­es­sa­si.

Yh­teen­veto ja lä­he­tys -osio. Anna säh­kö­pos­ti­o­soi­te.

Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä voit tar­kis­taa kaik­ki tal­len­ne­tut tie­dot tuki­a­lu­eit­tain ja tu­los­taa ha­ke­mus­tie­dot pai­na­mal­la Tu­los­ta yh­teen­veto -esi­kat­se­lu­nä­ky­mään en­nen lä­het­tä­mis­tä. Täl­löin tu­los­tees­sa lu­kee, että ky­sees­sä on esi­kat­se­lu­ver­sio, joka tar­koit­taa, että tie­to­ja ei ole vie­lä lä­he­tet­ty ELY-kes­kuk­sen kä­si­tel­tä­väk­si.

Tu­los­teen esi­kat­se­lu­ver­sio.

Lä­he­tyk­sen jäl­keen tu­los­te­tus­sa yh­teen­ve­dos­sa on kir­jat­tu­na, että ha­ke­mus on lä­he­tet­ty ELY-kes­kuk­sen kä­si­tel­tä­väk­si. Tu­los­te toi­mii täl­löin to­sit­tee­na ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä ja sen voi tal­len­taa omal­le ko­neel­le tai tu­los­taa pa­pe­ril­le.

Kun olet tar­kis­ta­nut ha­ke­mus­tie­dot, lä­he­tä ha­ke­mus Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si -pai­nik­kees­ta.

Ha­ke­mus lä­he­tet­ty kä­si­tel­tä­väk­si.

Ha­ke­muk­sen lä­he­tyk­sen voi pe­ruut­taa Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­tä haku­ajan puit­teis­sa.  Muis­ta uu­del­leen lä­he­tys pe­ruu­tuk­sen jäl­keen!

Ha­ke­muk­sen lä­he­tys­aika ja pe­ruu­ta lä­he­tet­ty ha­ke­mus mah­dol­li­suus.

Ha­ke­muk­sen pe­ruut­ta­mi­sen vah­vis­tus­vies­ti.

Ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­sen jäl­keen voit sul­kea si­vun Sul­je asi­on­ti -koh­das­ta (oi­ke­as­sa ylä­lai­das­sa). Näyt­tö pa­lau­tuu Vi­pun etu­si­vul­le. Säh­köi­nen asi­oin­ti -koh­das­ta voit tar­kis­taa, että kas­vi­huo­ne­tuen ha­ke­muk­se­si on pa­lau­tet­tu ti­las­sa.

Lä­he­tet­ty ha­ke­mus nä­kyy Vi­pun etu­si­vul­la Ha­ke­muk­set ja il­moi­tuk­set -osi­os­sa.

Kas­vi­huo­ne­tuo­tan­non tuki 2020Vipu-käyt­tä­jän ohje 1.2.2020