3.2 Torju hukkakauraa ja jättiputkea

Tark­kai­le huk­ka­kau­ran ja jät­ti­put­ken esiin­ty­mis­tä maa­ta­lous­maal­la. Huo­leh­di huk­ka­kau­ran tor­jun­nas­ta maa­ta­lous­maal­la ke­mi­al­li­ses­ti, me­kaa­ni­ses­ti, kit­ke­mäl­lä tai muul­la ta­val­la. Il­moi­ta kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le huk­ka­kau­ran saas­tut­ta­mat loh­kot.

Maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­nen voi an­taa vil­je­li­jää si­to­van huk­ka­kau­ran tor­jun­ta­oh­jeen tai vai­ke­am­mis­sa ta­pauk­sis­sa tor­jun­ta­suun­ni­tel­man. Nou­da­ta saa­maa­si oh­jet­ta ja suun­ni­tel­maa.

Tor­ju kau­ka­si­an-, per­si­an- ja ar­me­ni­an­jät­ti­put­ki maa­ta­lous­maal­ta ke­mi­al­li­ses­ti, me­kaa­ni­ses­ti, kit­ke­mäl­lä tai muil­la toi­men­pi­teil­lä.

Jos olet il­moit­ta­nut kas­vu­loh­kon vi­her­ryt­tä­mis­tu­es­sa eko­lo­gi­sen alan ke­san­nok­si tai ty­pen­si­to­ja­kas­vien alak­si, ota huo­mi­oon näi­tä alo­ja kos­ke­va kas­vin­suo­je­lu­ai­nei­den käyt­tö­kiel­to vi­her­ryt­tä­mis­tu­en eh­to­jen mu­kai­ses­ti. Vi­her­ryt­tä­mis­tu­en eh­dois­ta voit lu­kea haku­op­paas­ta.

Kuva: Ter­hi Ryt­tä­ri, Ar­me­ni­an jät­ti­put­ki (He­rac­leum sos­nows­kyi)

Täy­den­tä­vät eh­dot2020