4.1.3 Noudata rakenteellisia vaatimuksia

Lan­nan ja pak­kaa­mat­to­mien or­gaa­nis­ten lan­noi­te­val­mis­tei­den va­ras­toin­ti­ti­lo­jen, lan­ta­kou­ru­jen ja mui­den lan­nan joh­ta­mi­seen tar­koi­tet­tu­jen ra­ken­tei­den tu­lee olla vesi­tii­vii­tä.

Ra­ken­tei­den ja lait­tei­den tu­lee olla sel­lai­sia, ett­ei lan­nan tai or­gaa­nis­ten lan­noi­te­val­mis­tei­den siir­ron, kä­sit­te­lyn ja va­ras­toin­ti­ti­lan tyh­jen­nyk­sen ai­ka­na pää­se nes­tei­tä ym­pä­ris­töön. Tee kuor­maus kova­poh­jai­sel­la alus­tal­la, joka kes­tää ko­nei­den pai­non ja liik­ku­mi­sen ja jol­ta voi­daan tar­vit­ta­es­sa ke­rä­tä va­ris­sut tai imey­ty­nyt lan­ta tai or­gaa­ni­nen lan­noi­te­val­mis­te tal­teen.

Py­sy­vien ruo­kin­ta­paik­ko­jen tu­lee olla ka­tet­tu­ja ja tii­vis­poh­jai­sia ja niil­le ker­ty­vä lan­ta on pois­tet­ta­va riit­tä­vän usein. Kat­ta­mis­vaa­ti­mus ei kui­ten­kaan kos­ke toi­min­nal­li­ses­ti eläin­suo­jan yh­tey­des­sä si­jait­se­vien ulko­tar­ho­jen ja ja­loit­te­lu­a­lu­ei­den py­sy­viä ruo­kin­ta­paik­ko­ja. Py­sy­vien ruo­kin­ta­paik­ko­jen tu­lee olla tii­vis­poh­jai­sia.

Hoi­da ja­loit­te­lu­a­lu­ei­ta si­ten, ett­ei pin­ta- ja poh­ja­ve­siin ai­heu­du ra­vin­ne­pääs­tö­jä.

Ota säi­lö­re­hun val­mis­tuk­ses­sa syn­ty­vä pu­ris­te­nes­te tal­teen ja va­ras­toi se tii­viis­sä säi­li­ös­sä tai vie se kä­si­tel­tä­väk­si puh­dis­ta­moon.

Täy­den­tä­vät eh­dot2020