4.1.6 Teetä lanta-analyysi viiden vuoden välein ja pidä kirjaa

Teetä lanta-analyysi viiden vuoden välein

Lan­ta-ana­lyy­sis­sä tu­lee mää­rit­tää lan­nan si­säl­tä­mä liu­koi­nen typ­pi, koko­nais­typ­pi ja koko­nais­fos­fo­ri. Suun­nit­te­le lan­noi­tus joko lan­ta-ana­lyy­sin tai tau­luk­ko­ar­vo­jen (Tau­luk­ko 9) mu­kaan. Säi­ly­tä lan­ta-ana­lyy­sin tie­dot ja or­gaa­nis­ten lan­noi­te­val­mis­tei­den tuo­te­se­los­teet, jot­ta voit esit­tää ne pyy­det­tä­es­sä val­von­ta­vi­ran­o­mai­sel­le.

Lan­ta-ana­lyy­si­vel­voi­te kos­kee ti­laa, jol­la syn­tyy tai/ja joka käyt­tää lan­taa lan­noit­tee­na suo­raan pel­lol­la enem­män kuin 25m3 vuo­des­sa.

Tau­luk­ko 9. Lan­nan tau­luk­ko­ar­vot.

Pidä kirjaa lannoituksesta vuosittain

Muis­tiin­pa­not on pyy­det­tä­es­sä toi­mi­tet­ta­va val­von­ta­vi­ran­o­mai­sel­le. Kir­jan­pi­don tu­lee si­säl­tää tie­dot kas­vu­loh­koit­tain pel­to­jen ra­vin­ne­li­säyk­seen käy­te­tyn lan­nan ja or­gaa­nis­ten lan­noi­te­val­mis­tei­den ja typ­pi­lan­noit­tei­den mää­räs­tä sekä nii­den si­säl­tä­mäs­tä liu­koi­ses­ta ty­pes­tä ja koko­nais­ty­pes­tä, sato­ta­sois­ta, maa­la­jis­ta ja ajan­koh­dis­ta, jol­loin lan­taa tai or­gaa­nis­ta lan­noi­te­val­mis­tet­ta on le­vi­tet­ty pel­lol­le.

Täy­den­tä­vät eh­dot2020