5. ELÄINYKSIKKÖTIHEYS

Tuen myön­tä­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä on, että koti­e­läin­ti­la­si eläin­yk­sik­kö­ti­heys on vä­hin­tään 0,35 ey/tuki­kel­poi­nen pel­to­heh­taa­ri tai vil­je­lyk­seen so­vel­tu­va pel­to­pin­ta-ala.

Koti­e­läin­ti­la­si eläin­ti­hey­den mää­rit­tä­mi­ses­sä käy­te­tään tuki­vuo­den 2020 eläin­yk­sik­kö­mää­rää­si ja tuki­kel­poi­sia pel­to­heh­taa­re­ja­si. Tuki­kel­pois­ten pel­to­heh­taa­rien on ol­ta­va hal­lin­nas­sa­si vii­meis­tään 15.6.2020 ja ne on il­moi­tet­ta­va säh­köi­ses­ti pää­tuki­haus­sa Vipu-pal­ve­lus­sa tai tuki­vuo­den 2020 kas­vu­loh­ko­lo­mak­keel­la 102B. Tuki­kel­pois­ta pel­toa on ol­ta­va hal­lin­nas­sa­si vä­hin­tään vii­si heh­taa­ria.

Jos hal­lin­nas­sa­si ei ole lain­kaan tuki­kel­poi­sia pel­to­heh­taa­re­ja, koti­e­läin­ti­la­si eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa voi­daan huo­mi­oi­da 15.6.2020 hal­lin­nas­sa­si ole­va vil­je­lyk­seen so­vel­tu­van pel­lon pin­ta-ala, joka on il­moi­tet­tu tuki­vuo­den 2020 kas­vu­loh­ko­lo­mak­keel­la 102B. Vil­je­lyk­seen so­vel­tu­vaa pel­to­alaa ei kui­ten­kaan huo­mi­oi­da, jos si­nul­la on hal­lin­nas­sa­si tuki­kel­poi­sia pel­to­heh­taa­re­ja.

Yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän ha­ki­jan hal­lin­nas­sa ole­va tuki­kel­pois­ten pel­to­heh­taa­rien ala voi­daan ot­taa huo­mi­oon eläin­ti­heyt­tä las­ket­ta­es­sa.

Sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­te­tus­sa tu­es­sa eläin­mää­riä ja eläin­ti­heyt­tä (ey/ha) las­ket­ta­es­sa ei so­vel­le­ta va­kiin­tu­nut­ta eläin­mää­rän käyt­töä tai yli­voi­mais­ta es­tet­tä. Tuen eläin­ti­heys las­ke­taan to­del­li­sen eläin­mää­rän mu­kaan ja eläin­ti­hey­den ol­les­sa vä­hin­tään 0,35 ey/ha tuki myön­ne­tään.

Tuen eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa voi­daan huo­mi­oi­da seu­raa­vat hal­lin­nas­sa­si tuki­vuon­na 2020 ole­vat eläin­ryh­mät:

Sika-ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tu tuki 202027.2.2020