6. TUEN MAKSAMINEN JA TUKITASOT

Tuki­taso mää­räy­tyy sen mu­kaan, mil­lä tuki­a­lu­eel­la ti­la­si ta­lous­kes­kus si­jait­see.

Jos si­nul­le mak­set­ta­vien kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien en­nak­ko on alle 500 eu­roa, en­nak­koa ei mak­se­ta lain­kaan ja tuki mak­se­taan yh­des­sä eräs­sä lo­pul­lis­ta tu­kea mak­set­ta­es­sa. Tuen en­nak­ko mak­se­taan huh­ti­kuus­sa 2020 ja lo­pul­li­nen erä tai lo­pul­li­nen koko tuki huh­ti­kuus­sa 2021.

Tu­kea ei mak­se­ta, jos tuen mää­rä on alle 100 eu­roa.

Tu­kea vuo­del­ta 2020 voi­daan myön­tää 1.9.2020 ha­ki­jan hal­lin­nas­sa ole­van vii­te­mää­rän pe­rus­teel­la vii­te­mää­rän eläin­yk­sik­köä koh­ti enin­tään alla ole­van tau­lu­kon mu­kai­set mää­rät. Tila­koh­tai­sen vii­te­mää­rän eläin­yk­sik­kö­mää­rän ylit­tä­es­sä tau­lu­kos­sa mai­ni­tut ra­jat, tu­kea voi­daan myön­tää ra­jan ylit­tä­väl­tä osal­ta eläin­yk­sik­köä koh­ti enin­tään tau­lu­kon vii­mei­sen sa­rak­keen mu­kai­ses­ti.

Perusteettomasti maksettu tuki

Vir­heel­li­ses­ti tai pe­rus­teet­ta mak­set­tu tuki pe­ri­tään ta­kai­sin. Tuen myön­tä­nyt vi­ran­o­mai­nen päät­tää kuu­le­mis­me­net­te­lyn jäl­keen tuen ta­kai­sin­pe­rin­näs­tä. Tuki pe­ri­tään ta­kai­sin, jos tuen myön­tä­mi­sen tai mak­sa­mi­sen edel­ly­tyk­set ei­vät ole täyt­ty­neet; tuen eh­to­ja ei ole nou­da­tet­tu; ha­ki­ja on an­ta­nut vir­heel­lis­tä tai puut­teel­lis­ta tie­toa, joka on olen­nai­ses­ti vai­kut­ta­nut tuen myön­tä­mi­seen tai mak­sa­mi­seen; tai jos ha­ki­ja es­tää tar­kas­tuk­sen to­teut­ta­mi­sen.

Ta­kai­sin­pe­rit­tä­väl­le mää­räl­le on suo­ri­tet­ta­va kor­ko­lain mu­kais­ta vuo­tuis­ta vii­väs­tys­kor­koa. Vii­väs­tys­kor­ko las­ke­taan sen ajan pe­rus­teel­la, joka al­kaa 60 päi­vää ta­kai­sin­pe­rin­tä­pää­tök­sen te­ke­mis­ajan­koh­das­ta ja päät­tyy saa­ta­van suo­rit­ta­mis­ajan­koh­taan tai jos saa­ta­va vä­hen­ne­tään myö­hem­min mak­set­ta­vas­ta eräs­tä, vä­hen­nyk­sen te­ke­mis­ajan­koh­taan.

Sika-ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tu tuki 202027.2.2020