3. HAKIJAN JA MAATILAN TUKIKELPOISUUS

Ha­ki­jal­le voi­daan myön­tää tu­kea vain Suo­mes­sa ta­pah­tu­vas­ta tuo­tan­nos­ta. Ha­ki­jan ei tar­vit­se asua ti­lal­la tai Suo­mes­sa.

Hakijan ikä

Poh­joi­sia koti­e­läin­tu­kia voi­daan myön­tää ha­ki­jal­le tuki­vuon­na 2020, jos ha­ki­ja tai hä­nen puo­li­son­sa oli 31.12.2019 vä­hin­tään 18-vuo­ti­as.

Alle 18-vuo­ti­aal­le ha­ki­jal­le voi­daan myön­tää poh­joi­sia koti­e­läin­tu­kia vain, jos

Tuen ha­ke­mi­sen yh­tey­des­sä on an­net­ta­va sel­vi­tys, mil­lä pe­rus­teel­la tu­kea ha­e­taan alle 18-vuo­ti­aal­le.

Hakijana yhteisö tai usea henkilö yhdessä

Kun tuo­tan­toa tai toi­min­taa har­joi­te­taan yh­des­sä use­am­man luon­nol­li­sen hen­ki­lön toi­mes­ta tai yh­tei­sö­muo­dos­sa, vä­hin­tään yh­den vil­je­li­jän, yh­ti­ö­mie­hen, jä­se­nen tai osak­kaan on ol­ta­va ikä­e­del­ly­tyk­set täyt­tä­vä luon­nol­li­nen hen­ki­lö, joka itse har­joit­taa maa- tai puu­tar­ha­ta­lout­ta. Ikä­e­del­ly­tyk­set ei­vät kos­ke jul­kisoi­keu­del­lis­ta yh­tei­söä, kou­lu­ti­laa tai van­ki­la­ti­laa.

Maatila ja pellon hallinta

Poh­joi­sia koti­e­läin­tu­kia saa­dak­seen ha­ki­jal­la on ol­ta­va vii­meis­tään 15.6.2020 hal­lin­nas­saan kas­vu­kau­den 2020 ajan vä­hin­tään vii­si heh­taa­ria vil­je­lyk­seen so­vel­tu­vaa pel­toa.

Ha­ki­jan hal­lin­nas­sa ole­va pel­to on il­moi­tet­ta­va säh­köi­ses­ti tai vuo­den 2020 tuki­ha­ke­muk­sen kas­vu­loh­ko­lo­mak­keel­la 102B vii­meis­tään 15.6.2020 riip­pu­mat­ta sii­tä, ha­kee­ko tä­män tuen ha­ki­ja pel­lol­le tu­kia vai ei. Mi­kä­li et hae pää­tuki­haus­sa mi­tään pel­to­tu­kia säh­köi­ses­ti, et voi jät­tää kas­vu­loh­ko­lo­ma­ket­ta säh­köi­ses­ti.

Kun usea luon­nol­li­nen hen­ki­lö har­joit­taa koti­e­läin­tuo­tan­toa tai -toi­min­taa yh­des­sä (maa­ta­lous­yh­ty­mä, kuo­lin­pesä) tai yh­tei­sö­muo­dos­sa (avoin yh­tiö, kom­man­diit­ti­yh­tiö, osuus­kun­ta, osa­ke­yh­tiö), vä­hin­tään yh­den vil­je­li­jän, yh­ti­ö­mie­hen, jä­se­nen tai osak­kaan on täy­tet­tä­vä vii­den heh­taa­rin pel­to­ala­vaa­ti­mus vii­meis­tään 15.6.2020 ja il­moi­tet­ta­va pel­to­ala yh­tei­sön, vil­je­li­jän, yh­ti­ö­mie­hen, jä­se­nen tai osak­kaan vuo­den 2020 tuki­haun lo­mak­keil­la.

Poh­joi­nen koti­e­läin­tuki - vuo­den 2020 oh­jeet25.2.2020