6. POHJOISTEN KOTIELÄINTUKIEN MÄÄRÄYTYMINEN

Eri eläin­ryh­mien poh­joi­set koti­e­läin­tuet mää­räy­ty­vät joko nau­ta­re­kis­te­ris­tä tai lam­mas- ja vuo­hi­re­kis­te­ris­tä saa­dun ka­len­te­ri­vuo­den (1.1.–31.12.2020) eläin­mää­rän tai vuon­na 2020 teu­ras­tet­tu­jen eläin­ten luku­mää­rän pe­rus­teel­la.

Pohjoisten kotieläintukien määräytymisperusteet
  1. Nau­dat (emo­leh­mät, emo­leh­mä­hie­hot, son­nit ja hä­rät)
  1. Teu­ras­hie­hot, -son­nit ja -hä­rät
  1. Uu­het
  1. Ku­tut
Nautojen, uuhien ja kuttujen keskimääräisen eläinmäärän laskenta eläinyksikkötuissa

Nau­to­jen, uu­hien ja kut­tu­jen kes­ki­mää­räi­nen luku­mää­rä saa­daan las­ke­mal­la yh­teen eläin­ryh­män yk­sit­täis­ten eläin­ten tuki­kel­poi­suus­päi­vät tuen mää­räy­ty­mis­jak­sol­ta 1.1.2020–31.12.2020 ja ja­ka­mal­la sum­ma lu­vul­la 365.

Vakiintuneen eläinmäärän käyttö

Jos eläi­mie­si luku­mää­rä on ti­la­päi­ses­ti alen­tu­nut tuli­pa­lon, eläin­tau­din tai muun vas­taa­van, si­nus­ta riip­pu­mat­to­man syyn ta­kia, koti­e­läin­tuen myön­tä­mis­pe­rus­tee­na voi­daan käyt­tää va­kiin­tu­nut­ta eläin­mää­rää edel­lyt­tä­en, että tuo­tan­to ti­lal­la­si jat­kuu. Eläi­mie­si luku­mää­rän kat­so­taan ole­van alen­tu­nut, jos eläin­mää­rä­si tuen mää­räy­ty­mis­ajan­koh­ta­na on ol­lut vä­hin­tään kol­mas­osan pie­nem­pi kuin va­kiin­tu­nut eläin­mää­rä­si.

Va­kiin­tu­nee­na eläin­mää­rä­nä voi­daan käyt­tää edel­li­sen tuki­vuo­den poh­joi­sen koti­e­läin­tuen pe­rus­tee­na ole­vaa eläin­mää­rää­si. Jos eläin­mää­rä­si on edel­li­se­nä tuki­vuo­te­na ol­lut poik­keuk­sel­li­nen, va­kiin­tu­nee­na eläin­mää­rä­nä voi­daan käyt­tää edel­lis­tä tuki­vuot­ta edel­tä­vien enin­tään nel­jän pe­räk­käi­sen tuki­vuo­den tuen pe­rus­tee­na ol­lei­den eläin­mää­rie­si kes­ki­ar­voa.

Si­nun on toi­mi­tet­ta­va eläin­mää­rä­si ale­ne­mi­ses­ta kir­jal­li­nen sel­vi­tys poh­joi­sen koti­e­läin­tuen ha­ke­mus­lo­mak­keen liit­tee­nä kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le, joka mää­rit­tää va­kiin­tu­neen eläin­mää­rä­si.. Jos eläi­mie­si mää­rä on alen­tu­nut eläin­tau­din ta­kia, asi­as­ta on ol­ta­va kir­jal­li­sen sel­vi­tyk­se­si li­säk­si eläin­lää­kä­rin an­ta­ma to­dis­tus.

Poh­joi­nen koti­e­läin­tuki - vuo­den 2020 oh­jeet25.2.2020