10. KOKO TILAN HALLINNAN SIIRTO

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­rol­la tar­koi­te­taan ti­lan­net­ta, jos­sa maa­ti­lan kaik­ki eläi­met ja vil­je­ly­maat myy­dään tai vuok­ra­taan yh­del­le uu­del­le hal­ti­jal­le. Il­moi­ta koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­ta 15 työ­päi­vän ku­lu­es­sa hal­lin­nan siir­ty­mi­ses­tä lo­mak­keel­la 156 Koko ti­lan hal­lin­nan siir­to.

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­ron yh­tey­des­sä ha­ke­muk­sel­le voi vaih­taa tuen­ha­ki­jaa vie­lä tuki­haun päät­ty­mi­sen jäl­keen. Edel­ly­tyk­se­nä kui­ten­kin on, että tuen en­nak­koa ei ole vie­lä mak­set­tu ha­ki­jal­le. Tuen lop­pu­osa mak­se­taan alku­pe­räi­sel­le ha­ki­jal­le, vaik­ka maa­ti­lal­la oli­si teh­ty koko ti­lan hal­lin­nan siir­to, jos maa­ti­lal­le on mak­set­tu en­nak­ko en­nen koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­ta il­moit­ta­mis­ta.

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­ron yh­tey­des­sä tuki mak­se­taan maa­ti­lan uu­del­le hal­ti­jal­le, jos en­nak­koa ei ole mak­set­tu. Täs­sä ta­pauk­ses­sa vii­mei­nen mah­dol­li­nen ajan­koh­ta siir­tää koko ti­lan hal­lin­ta on 31.8.2020.

Tuet mak­se­taan tuki­vuo­del­ta 2020 sil­le, joka on tu­kea ha­ke­nut, jos ti­lan hal­lin­ta muut­tuu 31.8.2020 jäl­keen.

Maa­ti­lan hal­lin­nan muu­tos kan­nat­taa to­teut­taa alku­vuon­na en­nen tuki­ha­ku­jen al­ka­mis­ta. Näin var­mis­tat, että ha­ke­muk­sel­la on jo haku­vai­hees­sa oi­kea ha­ki­ja ja oi­ke­at tie­dot. Jos on tie­dos­sa, että maa­ti­lal­la teh­dään koko ti­lan hal­lin­nan siir­to en­nen 31.8., van­ha hal­ti­ja voi jät­tää en­na­kon ha­ke­mat­ta, jol­loin tuki mak­se­taan maa­ti­lan uu­del­le hal­ti­jal­le vuo­del­ta 2020.

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­ron yh­tey­des­sä maa­ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan kan­sal­lis­ten koti­e­läin­tu­kien osal­lis­tu­mis­il­moi­tuk­set on siir­ret­tä­vä maa­ti­lan uu­del­le hal­ti­jal­le. Voit teh­dä tä­män lo­mak­keel­la 462 Osal­lis­tu­mis­il­moi­tus EU:n eläin­palk­ki­oon ja kan­sal­li­seen koti­e­läin­tu­keen koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­sa.

Huom! 15.6.2020 jäl­keen teh­dys­sä koko hal­lin­nan siir­ros­sa lo­mak­keel­la 462 voi­daan siir­tää vain jo voi­mas­sa ole­va osal­lis­tu­mi­nen uu­del­le hal­ti­jal­le.

Tu­kea ker­ryt­tä­vät eläi­met

Poh­jois­ten koti­e­läin­tu­kien haun pii­riin voi­daan, en­ti­sen ja uu­den hal­ti­jan niin kes­ke­nään so­pies­saan, las­kea en­ti­sen hal­ti­jan hal­lin­nas­sa ol­leet vuo­den 2020 tu­kea ker­ryt­tä­neet eläi­met (emo­leh­mät, emo­leh­mä­hie­hot, son­nit, hä­rät, uu­het ja ku­tut).

Jos kak­si tai use­am­pi maa­tila on yh­dis­tet­ty, yh­dis­ty­mi­ses­sä muo­dos­tu­nut tila voi osa­puol­ten niin so­pies­sa ha­kea lo­pul­li­set tuet yh­dis­tet­tä­väl­lä ti­lal­la kas­va­te­tuis­ta vuo­den 2020 tu­kea ker­ryt­tä­neis­tä eläi­mis­tä (emo­leh­mät, emo­leh­mä­hie­hot, son­nit, hä­rät, uu­het ja ku­tut). Ti­lal­ta, jon­ka tila­tun­nus jää pois käy­tös­tä, pe­ri­tään ta­kai­sin mah­dol­li­ses­ti mak­set­tu en­nak­ko.

Pel­lon hal­lin­ta koko ti­lan hal­lin­nan siir­ros­sa

Koko ti­lan hal­lin­nan siir­rois­sa kat­so­taan koti­e­läin­tu­kien myön­tä­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä ole­van pel­lon hal­lin­ta­vaa­ti­muk­sen täyt­ty­vän, jos ti­lal­la on 15.6.2020 kas­vu­kau­den 2020 ajan hal­lin­nas­saan vä­hin­tään vii­si heh­taa­ria vil­je­lyk­seen so­vel­tu­vaa pel­toa.

Poh­joi­nen koti­e­läin­tuki - vuo­den 2020 oh­jeet25.2.2020