2 Oppaan lukuohje

Haku­pe­rus­teis­ta on teh­ty ky­sy­mys-vas­taus­pol­ku, jota seu­raa­mal­la voi kar­toit­taa, onko tuki­oi­keuk­sien haku kan­sal­li­ses­ta va­ran­nos­ta mah­dol­lis­ta. Jo­kai­nen pol­ku aloi­te­taan alus­ta ja ede­tään sii­nä jär­jes­tyk­ses­sä kuin ky­sy­myk­set po­lus­sa ovat. Vih­re­äl­lä poh­jal­la ole­vat vas­tauk­set ker­to­vat, että tuki­oi­keuk­sia on mah­dol­lis­ta ha­kea kan­sal­li­ses­ta va­ran­nos­ta ja pu­nai­sel­la poh­jal­la ole­vat vas­tauk­set ker­to­vat, että haku­mah­dol­li­suuk­sia ei ole. Jo­kai­nen ha­ki­ja voi, riip­pu­mat­ta ky­sy­mys-vas­taus­po­lun vas­tauk­sis­ta, päät­tää itse ha­lu­aa­ko jät­tää va­ran­to­ha­ke­muk­sen. Lo­pul­li­sen pää­tök­sen haku­eh­to­jen täyt­ty­mi­ses­tä te­kee aina ELY-kes­kus/Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­to ta­paus­koh­tai­ses­ti.

Ky­sy­mys-vas­taus­pol­ku ei ole täy­sin kat­ta­va. Epä­sel­vis­sä ta­pauk­sis­sa kan­nat­taa aina ot­taa yh­teys pai­kal­li­seen ELY-kes­kuk­seen/Ah­ve­nan­maan val­ti­on­vi­ras­toon tai kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­seen.

Tu­tus­tu yk­si­tyis­koh­tais­ten va­ran­to­pe­rus­tei­den li­säk­si lu­vun 1 kaik­kiin yleis­pe­rus­tei­siin ja oh­jei­siin huo­lel­li­ses­ti.

Tuki­oi­keuk­sien haku kan­sal­li­ses­ta va­ran­nos­taHaku­eh­dot ja -oh­jeet vuon­na 2020