Kirjautuminen ja laitteistovaatimukset

Laitteistovaatimukset ja muuta huomioitavaa

Suo­sit­te­lem­me, että käy­tät so­vel­lus­ta Goog­le Chro­me – tai Mo­zil­la Fire­fox –se­lai­mel­la. Älä käy­tä In­ter­net Exp­lo­rer -se­lain­ta. Se­lai­men väli­muis­ti kan­nat­taa tyh­jen­tää en­nen Vipu-pal­ve­luun kir­jau­tu­mis­ta. Tar­kis­ta se­lai­men ase­tuk­sis­ta, että pop up -ik­ku­noi­ta ei ole es­tet­ty.  So­vel­lus toi­mii kai­kil­la käyt­tö­jär­jes­tel­mil­lä, mut­ta emme suo­sit­te­le, että käy­tät Win­dows XP-käyt­tö­jär­jes­tel­mää. So­vel­luk­sen tie­dos­to­jen tu­los­tus­ta var­ten tar­vit­set Ado­be Ac­ro­bat Re­a­der -oh­jel­man. Oh­jel­man il­mais­ver­si­on voit la­da­ta Ado­ben in­ter­net­si­vul­ta.

Kun kir­jau­dut so­vel­luk­seen, se­lain saat­taa an­taa va­roi­tuk­sen epä­luo­tet­ta­vas­ta tie­to­tur­va­ser­ti­fi­kaa­tis­ta. Vah­vis­ta tur­val­li­suus­poik­keus ja la­taa se­lai­men eh­dot­ta­ma var­men­ne ko­neel­le, jon­ka jäl­keen Vipu-pal­ve­lun kir­jau­tu­mis­sivu avau­tuu.

Kirjautuminen ja käyttäjäoikeudet

Kir­jau­du Vipu-pal­ve­luun osoit­tees­sa: https://vipu.ruo­ka­vi­ras­to.fi.

Vipu-palveluun kirjautuminen

Vipu-pal­ve­lun kir­jau­tu­mis­sivu.

Voit kir­jau­tua Vipu-pal­ve­luun Säh­köi­nen tun­nis­tau­tu­mi­nen -pai­ni­keel­la, jos si­nul­la on voi­mas­sa ole­vat käyt­tö­oi­keu­det. Tun­nis­tau­du pal­ve­luun pank­ki­tun­nuk­sil­la, mo­bii­li­var­men­teel­la tai säh­köi­sel­lä hen­ki­lö­kor­til­la.

Jos tun­nis­tau­dut verk­ko­pank­ki­tun­nuk­sil­la, jär­jes­tel­mä oh­jaa si­nut pank­ki­si kir­jau­tu­mis­ik­ku­naan. Lisä­tie­toa pank­ki­tun­nuk­sil­la tun­nis­tau­tu­mi­ses­ta saat oman pank­ki­si verk­ko­sivuilta. Verk­ko­pank­ki­tun­nuk­si­a­si käy­te­tään ai­no­as­taan tun­nis­tau­tu­mi­seen, pank­ki­tie­tosi ei­vät vä­li­ty Vipu-pal­ve­luun.

Mo­bii­li­var­men­teen käy­tös­tä saat oh­jeet oman mat­ka­pu­he­lin­o­pe­raat­to­ri­si verk­ko­si­vuil­ta tai osoit­tees­ta www.mo­bii­li­var­men­ne.fi.

Jos kir­jau­dut HST-kor­til­la, va­lit­se ”Var­men­ne­kort­ti” ja käy­tä tun­nis­tau­tu­mi­seen var­men­ne­kort­tia ja kor­tin­lu­ki­jaa.

Kun olet tun­nis­tau­tu­nut on­nis­tu­nees­ti, jär­jes­tel­mä oh­jaa si­nut Vipu-pal­ve­luun.

Yhteys käytöntukeen

Si­vun ala­lai­das­ta Käy­tön tuki -koh­das­ta löy­dät kun­ta­si tai ely­si yh­teys­tie­dot.

Voit ot­taa yh­teyt­tä säh­köis­tä tuki­ha­kua ja Vipu-pal­ve­lun käyt­töä kos­ke­vis­sa ky­sy­myk­sis­sä oman yh­teis­toi­min­ta-alu­ee­si säh­köi­sen tuki­haun asi­an­tun­ti­jaan, jol­ta saat apua käyt­tö­oi­keuk­siin, so­vel­luk­sen käyt­tä­mi­seen ja ha­ke­mus­ten lä­het­tä­mi­seen liit­ty­vis­sä on­gel­mis­sa. Yh­tey­den­otto ta­pah­tuu klik­kaa­mal­la Käy­tön tuki –koh­taa. Näyt­töön avau­tuu yh­tey­den­otto­sivu, jos­sa voit va­li­ta, ha­lu­at­ko apua säh­kö­pos­tit­se vai pu­he­li­mit­se.

Va­lin­ta 1: ’Ha­lu­an: Lä­het­tää ky­sy­myk­sen/tuki­pyyn­nön’,  va­lit­se ’Vas­taan­ot­ta­ja: Yh­teis­toi­min­ta-alue’ ja kir­joi­ta vies­ti­kent­tään asi­a­si. Pai­na lo­puk­si Lä­he­tä -pai­ni­ket­ta. Vies­ti­laa­ti­kon pos­ti oh­jau­tuu suo­raan oman yh­teis­toi­min­ta-alu­ee­si (kun­ta­si) neu­vo­jal­le.

Va­lin­ta 2: ’Ha­lu­an: Käy­tön tu­kea tai lisä­tie­to­ja tuki­eh­dois­ta pu­he­li­mit­se’, jol­loin saat oman kun­ta­si yh­teys­tie­dot nä­ky­viin.

Me­hi­läis­ta­lou­den tukiVipu-käyt­tä­jän ohje 202014.4.2020