INLOGGNING

Uppdaterad 5.5.2020

Hyr­rä är ett el­ekt­ro­niskt ser­vice­sys­tem som fun­ge­rar i webb­lä­sa­ren. Hyr­rä-sys­te­met fun­ge­rar på de van­li­gas­te webb­lä­sar­na, men vi re­kom­men­de­rar Mo­zil­la Fi­re­fox el­ler Goog­le Chro­me. Vi stö­der all­tid webb­lä­sar­nas ny­as­te ver­sio­ner.

In­nan du log­gar in i sys­te­met mås­te du ren­sa webb­lä­sa­rens sid­his­to­rik och ef­ter rens­ning­en öpp­na Nytt in­kog­nitoföns­ter i webb­lä­sa­ren. An­vänd Hyr­rä i det här in­kog­ni­to­fönst­ret.

Sys­te­met kan an­vän­das på vil­ken som helst da­tor som har nä­tan­slut­ning. Sys­te­met kan an­vän­das dyg­net runt på ad­res­sen https://hyr­ra.ruo­ka­vi­ras­to.fi/lo­gin.html. På den här webb­plat­sen hit­tar du även ak­tu­ell in­for­ma­tion om Hyr­rä. Man log­gar in i sys­te­met ge­nom att klicka på E-tjäns­ter i si­dans öv­re hög­ra hörn el­ler på si­dans hög­ra kant på Gör en el­ekt­ro­nisk an­sö­kan -> Hyr­rä-tjäns­ten.

In­nan du an­vän­der Hyr­rä ska du se till att den per­son som har rätt att teck­na or­ga­ni­sa­tio­nens namn, d.v.s. Kat­so-hu­vud­an­vän­da­ren, har auk­to­ri­se­rat dig att re­pre­sen­te­ra din or­ga­ni­sa­tion i Hyr­rä ge­nom Kat­so-tjäns­ten. Läs mer på si­dan Kat­so-ko­den. För­utom Kat­so-ko­den be­hö­ver du även nå­got av föl­jan­de iden­ti­fi­ka­tions­sätt för att log­ga in: cer­ti­fi­kat­kort, mo­bil­cer­ti­fi­kat el­ler bank­ko­der.

Inloggningsskeden:

1. Bör­ja an­vän­da Hyr­rä ge­nom att skri­va den­na ad­ress i webb­lä­sa­rens ad­ress­fält: https://hyr­ra.ruo­ka­vi­ras­to.fi/lo­gin.html. In­led in­logg­ning­en i sys­te­met ge­nom att klicka på E-tjäns­ter på si­dans öv­re hög­ra hörn. I rull­gar­dins­me­nyn ska du väl­ja Hyr­rä – e-tjänst för pro­jekt-, fö­re­tags- och struk­tur­stöd in­for­ma­tion om Hyr­rä.

2. Webb­lä­sa­ren öpp­nar fönst­ret Väl­kom­men till Hyr­rä. I hög­ra kan­ten av si­dan finns län­kar till skat­te­myn­dig­he­tens Kat­so-an­vis­ning­ar (Kat­so-tjäns­tens an­vis­ning­ar) samt Lands­bygds­ver­kets Hyr­rä-an­vis­ning­ar (Öv­ri­ga an­vis­ning­ar). Klicka på knap­pen El­ekt­ro­nisk iden­ti­fi­e­ring för att gå vi­da­re.

3. Välj vil­ket iden­ti­fi­e­rings­sätt du vill an­vän­da för att log­ga in i Hyr­rä:

4. Ef­ter att du valt iden­ti­fi­e­rings­sätt ska du föl­ja in­struk­tio­ner­na i tjäns­ten du valt. Ef­ter att iden­ti­fi­e­ring­en lyck­ats ser du med­de­lan­det Iden­ti­fi­e­ring­en lyck­a­des. Klicka på Fort­sätt till tjäns­ten för att log­ga in i sys­te­met.

5. Om du i Kat­so-tjäns­ten auk­to­ri­se­rats att re­pre­sen­te­ra fle­ra oli­ka or­ga­ni­sa­tio­ner i Hyr­rä, välj då den or­ga­ni­sa­tion i rull­gar­dins­me­ny som du vill re­pre­sen­te­ra i Hyr­rä den­na gång.

6. Ef­ter att du valt or­ga­ni­sa­tion öpp­nas Hyrräs fram­si­da. På fram­si­dan kan du fyl­la i nya pro­jek­tan­sök­ning­ar samt grans­ka or­ga­ni­sa­tio­nens ti­di­ga­re pro­jekts si­tu­a­tion och läm­na in ut­be­tal­nings­an­sök­ning­ar för dem. Om du bör­jat fyl­la i en an­sö­kan ti­di­ga­re kan du fort­sät­ta fyl­la i an­sö­kan ge­nom att klicka på Pro­jek­ten.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARTem­po­rärt un­der­stöd till lands­bygds­fö­re­tag och jord­bru­ket5.5.2020