ATT BESVARA BEGÄRAN OM TILLÄGGSUPPGIFTER

Uppdaterad 1.12.2017

I pro­jekt­bib­li­o­te­ket kan du föl­ja med hur hand­lägg­ning­en av din an­sö­kan fram­skri­der. Om tjäns­te­man­nen kon­sta­te­rar att pro­jek­tan­sö­kan är brist­fäl­lig el­ler orik­tigt ifylld sän­der han el­ler hon den till­ba­ka till sö­kan­den för att kom­plet­te­ras.

Ansökan uppfyller inte villkoret för anhängiggörande

Om det vid kon­trol­len av an­häng­ig­gö­ran­det kon­sta­te­ras att an­sö­kan inte upp­fyl­ler vill­ko­ret för an­häng­ig­gö­ran­de, skick­as an­sö­kan till­ba­ka till sö­kan­den för att kom­plet­te­ras. Den an­sva­ri­ga per­so­nen och kon­takt­per­so­nen (om de är oli­ka per­so­ner) som upp­getts i an­sö­kan får ett med­de­lan­de om sa­ken i sin e-post.

I pro­jekt­bib­li­o­te­ket ser du att lä­get för an­sö­kan har änd­rat från In­läm­nad -> På­gå­en­de. Ef­ter att du öpp­nat an­sö­kan ser du i öv­re kan­ten i punk­ten Da­tum för an­häng­ig­gö­ran­de en röd text Or­sak till åter­sän­dan­det: (den or­sak till åter­sän­dan­det som hand­läg­ga­ren skri­vit)

Dis­ku­te­ra vid be­hov mer om or­sa­ker­na till åter­sän­dan­det med den NTM-cen­tral el­ler Le­a­der­grupp som skick­at till­ba­ka an­sö­kan. Gör de kor­ri­ge­ring­ar/kom­plet­te­ring­ar som be­hövs på ba­sis av giv­na in­struk­tio­ner och un­der­teck­na an­sö­kan på nytt. Om det finns fle­ra un­der­teck­na­re mås­te alla un­der­teck­na an­sö­kan in­nan det går att skicka in den på nytt för be­hand­ling. Se an­vis­ning­en Att un­der­teck­na och skicka.

Begäran om tilläggsuppgifter

När an­sö­kan har upp­fyllt vill­ko­ren för an­häng­ig­gö­ran­de får den ett da­tum då den blev an­häng­ig och flyt­tas över till den egent­li­ga hand­lägg­ning­en. Om det upp­täcks bris­ter el­ler fel i hand­lägg­ning­en av an­sö­kan skick­ar tjäns­te­man­nen en be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter till sö­kan­den. Den an­sva­ri­ga per­so­nen och kon­takt­per­so­nen (om de är oli­ka per­so­ner) som upp­getts i an­sö­kan får ett e-post­med­de­lan­de om den här be­gä­ran.

En an­sö­kan som är fö­re­mål för be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter är i pro­jekt­bib­li­o­te­ket i lä­get Öpp­nad för kom­plet­te­ring.

Be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter om be­tal­nings­an­sö­kan syns i pro­jekt­bib­li­o­te­ket på så sätt att det finns två siff­ror ef­ter €-teck­net. Den ena siff­ran är det ur­sprung­li­ga num­ret på be­tal­nings­an­sö­kan och det and­ra är num­ret på be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter.

När du öpp­nat an­sö­kan ser du ovan­för an­sö­kan en blå­fär­gad lå­da med be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter. Överst ser du den föl­je­text som hand­läg­ga­ren skri­vit, da­tu­met för dead­line för be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter och läng­re ner de punk­ter i an­sö­kan som bör kor­ri­ge­ras.

Med knap­pen Göm be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter kan du göm­ma den här be­gä­ran. Ef­ter att du gömt be­gä­ran syns det till väns­ter på an­sö­kan un­der ru­bri­ken Funk­tio­ner en knapp med tex­ten Visa be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter. När du klick­ar på den blir be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter syn­lig igen.

Hand­läg­ga­ren har märkt ut de punk­ter i an­sö­kan som bör kor­ri­ge­ras/kom­plet­te­ras. Med be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter syns de här punk­ter­na samt hand­läg­ga­rens in­struk­tio­ner om hur du ska gö­ra kor­ri­ge­ring­en/kom­plet­te­ring­en.

Den punkt som krä­ver kor­ri­ge­ring/kom­plet­te­ring skil­jer sig från res­ten av an­sö­kan ge­nom att bak­grunds­fär­gen för fäl­tets ru­brik är röd.

In­nan an­sö­kan änd­ras ska du kon­trol­le­ra att un­der­skrif­ter­na är bor­ta från fli­ken Un­der­skrift och sänd­ning. Om så inte är fal­let ska du ta bort dem. Se mer i an­vis­ning­en Att un­der­teck­na och skicka.

Gör de nöd­vän­di­ga änd­ring­ar­na i an­sö­kan. Du mås­te gö­ra änd­ring­ar i var­je punkt där det har be­gärts tilläggs­upp­gif­ter in­nan sys­te­met lå­ter dig un­der­teck­na och skicka den kom­plet­te­ra­de an­sö­kan till­ba­ka för be­hand­ling. Om du trots be­gä­ran inte vill änd­ra nå­got i den be­rör­da punk­ten mås­te du än­då skri­va om nå­got i punk­ten. På så sätt tol­kar sys­te­met att punk­ten har bli­vit kor­ri­ge­rad.

När du har gjort en kor­ri­ge­ring i en be­gärd punkt kom­mer tex­ten Kor­ri­ge­rad på be­gä­ran bred­vid ru­bri­ken. Det här be­ty­der att sys­te­met har god­känt kor­ri­ge­ring­en.

Du kan ock­så kor­ri­ge­ra så­da­na punk­ter som inte har nå­gon be­gä­ran om kor­ri­ge­ring.

Då änd­ras ru­bri­kens bak­grund till gul och bred­vid ru­bri­ken kom­mer en text Obs! Änd­rad utan be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter.

När du har gjort alla änd­ring­ar du vill gö­ra mås­te an­sö­kan un­der­teck­nas på nytt. Om det finns fle­ra un­der­teck­na­re mås­te alla un­der­teck­na an­sö­kan och när den sis­ta un­der­skrif­ten finns på plats vi­sas en knapp med tex­ten Skicka un­der un­der­skrif­ter­na på fli­ken Un­der­skrift och sänd­ning. Klicka på den med mu­sen.

Sys­te­met ger dig än­nu ett med­de­lan­de om att Be­gä­ran om tilläggs­upp­gif­ter är in­läm­nad. Klicka på knap­pen Stäng och fönst­ret stängs.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARTem­po­rärt un­der­stöd till lands­bygds­fö­re­tag och jord­bru­ket5.5.2020