HYRRÄ-ANVÄNDARENS DATASKYDD

Uppdaterad 4.6.2019

Da­tas­kyd­det ut­gör en cent­ral del av Livs­me­dels­ver­kets verk­sam­het. När upp­gif­ter läm­nas ut och be­hand­las tas det all­tid hän­syn till de krav som da­tas­kyd­det och in­for­ma­ti­ons­sä­ker­he­ten stäl­ler. Mas­sut­läm­ning av per­so­nupp­gif­ter ur Hyr­rä fö­rut­sät­ter ett av Livs­me­dels­ver­ket be­vil­jat tillstånd till ut­läm­nan­de av upp­gif­ter. I sam­band med att tillstån­det till ut­läm­nan­de av upp­gif­ter av­görs ut­re­der Livs­me­dels­ver­ket nogg­rant oms­tän­dig­he­ter­na kring an­vänd­nin­gen och skyd­det av upp­gif­ter­na samt da­ta­sä­ker­he­ten hos mot­ta­ga­ren av upp­gif­ter­na.

Vad används dina uppgifter till?

Per­so­nupp­gif­ter­na i Hyr­rä an­vänds till be­hand­ling av stöd- och be­tal­ning­san­sök­nin­gar, kont­rol­ler, sänd­ning av upp­följ­ning­supp­gif­ter samt upp­följ­ning av va­rak­tig­he­ten av stöd­ja­de in­ves­te­rin­gar.

Upp­gif­ter kan ut­läm­nas till utomståen­de bara om det finns lags­tad­ga­de fö­rut­sätt­nin­gar för ut­läm­ning av upp­gif­ter­na. Det går inte att för­hind­ra att upp­gif­ter läm­nas ut till exem­pel för sköt­sel av myn­dig­het­supp­gif­ter och för ve­tens­kap­lig forsk­ning.

Upp­gif­ter­na i Hyr­rä får läm­nas ut för föl­jan­de an­vänd­ning­sän­damål:

• Sköt­sel av myn­dig­het­supp­gif­ter
Upp­gif­ter kan läm­nas ut till till­syns­myn­dig­he­ter (bl.a. Sta­tens re­vi­si­ons­verk, Kom­mis­si­o­nen, At­tes­te­ran­de myn­dig­het (för när­va­ran­de BDO), Eu­ro­peis­ka re­vi­si­ons­rät­ten), för myn­dig­he­ter­nas pla­ne­rings- och ut­red­ning­suppd­rag och för and­ra mots­va­ran­de myn­dig­het­supp­gif­ter
• His­to­risk och ve­tens­kap­lig forsk­ning samt sam­mans­täll­ning av sta­tis­tik
• An­nat ut­läm­nan­de av upp­gif­ter

Upp­gif­ter om en per­son får med tillstånd av Livs­me­dels­ver­ket läm­nas ut en­dast om sö­kan­den har rätt att be­hand­la dem med stöd av lag. Per­so­nupp­gif­ter får till exem­pel an­vän­das för att kont­rol­le­ra att upp­gif­ter­na i ett kund­re­gis­ter stäm­mer el­ler överlå­tas för re­dak­ti­o­nel­la syf­ten.

Du kan be­kan­ta dig med da­tas­kydds­besk­riv­nin­gar­na på ad­res­sen Livs­me­dels­ver­ket → Om oss → Tjäns­ter → Da­tas­kydd.

Tilläggsuppgifter

Mer in­for­ma­ti­on om da­tas­kydd får du av Livs­me­dels­ver­kets da­tas­kydd­sans­va­rig (tie­to­suo­ja­vas­taa­va@ruo­ka­vi­ras­to.fi) och på ad­res­sen tie­to­suo­ja.fi. På webbp­lat­sen hit­tar du en mängd ma­te­ri­al och lags­tift­ning som gäl­ler da­tas­kydd samt ett om­fat­tan­de in­for­ma­ti­ons­pa­ket om EU:s all­män­na da­tas­kydds­fö­rord­ning som trä­der i kraft år 2018.

HYR­RÄ-AN­VIS­NIN­GARTem­po­rärt un­ders­töd till lands­bygds­fö­re­tag och jordb­ru­ket5.5.2020