INLEDNING

Uppdaterad 5.5.2020

Elektronisk ansökan för landsbygdsstöd

Pap­pers­ar­be­tet för ut­veck­ling­en av lands­byg­den un­der­lät­tas då allt fler stöd an­söks el­ekt­ro­niskt. Fö­re­tags- och pro­jekt­stöd för lands­byg­den, in­ve­ste­rings- och startstöd för lant­bruk samt stöd för icke-pro­duk­ti­va in­ve­ste­ring­ar kan i fort­sätt­ning­en an­sö­kas el­ekt­ro­niskt via e-tjäns­ten Hyr­rä.

E-tjäns­ten ger an­vis­ning­ar och hjälp i att fyl­la i an­sö­kan. An­sö­kan kan läm­nas in vil­ken tid på dyg­net som helst, från vil­ken som helst da­tor med nä­tan­slut­ning. Det är lätt att skicka in an­sö­kan då man inte be­hö­ver gå till post­lå­dan el­ler NTM-cen­tra­lens el­ler Le­a­der-grup­pens kon­tor. Även yt­ter­li­ga­re upp­gif­ter och ut­be­tal­nings­an­sök­ning­ar kan skick­as in snabbt via nä­tet. Sö­kan­den kan föl­ja med hur an­sö­kan fort­skri­der i Hyr­rä.

Genom Hyrrä kan du ansöka om följande stöd:
Såhär fortskrider ansökningsprocessen:
  1.  Fyll i an­sö­kan och skicka den till myn­dig­he­ten el­ekt­ro­niskt i Hyr­rä. Hyr­rä ger an­vis­ning­ar och hjäl­per dig med att fyl­la i an­sö­kan, läg­ga till de bi­la­gor som be­hövs samt skicka in an­sö­kan. An­sö­kan un­der­teck­nas el­ekt­ro­niskt.
  2. Du får ett med­de­lan­de då an­sök­nings­för­fa­ran­det har in­letts. Sam­ti­digt får du in­for­ma­tion om vem som be­hand­lar an­sö­kan och en upp­skatt­ning om be­hand­lings­ti­den.
  3. Då din an­sö­kan be­hand­lats får du stöd­be­slu­tet ge­nom Hyr­rä. Om an­sö­kan be­hö­ver kom­plet­te­ras får du en be­gä­ran om kom­plet­te­ring.
  4. Då be­slu­tet om ut­be­tal­ning fat­tats får du veta det­ta ge­nom Hyr­rä och peng­ar­na kom­mer in på kon­tot.

Alla an­sök­ning­ar som du läm­nat in spa­ras i Hyr­rä, där de även se­na­re är lättill­gäng­li­ga för bå­de dig och myn­dig­he­ten.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARTem­po­rärt un­der­stöd till lands­bygds­fö­re­tag och jord­bru­ket5.5.2020