BASUPPGIFTER

Ef­ter att du valt an­sök­nings­typ­en kan du se två mel­lan­blad i an­sö­kan: Ba­s­upp­gif­ter och Pro­jekt­plan. In­nan du fyl­ler i an­sö­kan, kon­trol­le­ra i blan­ket­tens öv­re kant att du valt rätt an­sök­nings­typ.

Fyll först i mel­lan­bla­det Ba­s­upp­gif­ter. I grund­upp­gif­ter­na in­går upp­gif­ter om sö­kan­den, kon­takt­upp­gif­ter samt fö­re­ta­g­upp­gif­ter.

Sökande- och kontaktuppgifter

Sö­kan­de- och kon­takt­upp­gif­ter kom­mer au­to­ma­tiskt från fö­re­tags- och or­ga­ni­sa­tions­da­ta­sys­te­met (FODS). Om ad­res­s­upp­gif­ter­na är för­åld­ra­de, upp­da­te­ra dem då i FODS, så att de även upp­da­te­ras i Hyr­rä.

Ge­nom att klicka på Re­di­ge­ra kan du läg­ga till el­ler änd­ra sö­kan­dens www-ad­ress i an­sö­kan.

Då du klick­ar på Re­di­ge­ra-knap­pen öpp­nas ett fält för en www-ad­ress där du kan fyl­la i sö­kan­dens www-ad­ress. Spa­ra upp­gif­ten ge­nom att klicka på Spa­ra.

Ansvarsperson

Pro­jek­tets an­svars­per­son är en per­son som kan un­der­teck­na an­sö­kan och an­sva­rar för ge­nom­fö­ran­det av pro­jek­tet. En per­son som au­ten­ti­se­rats i sys­te­met läggs au­to­ma­tiskt till som an­svars­per­son. Upp­gif­ter som kan änd­ras (kom­plet­te­ras) är:

• Ge­nom att väl­ja per­so­nen som Un­der­teck­na­re fast­ställs an­sö­kans un­der­teck­na­re. Du kan ak­ti­ve­ra/av­ak­ti­ve­ra va­let ge­nom att klicka på ru­tan fram­för va­let så att den är ifylld (vald) el­ler tom (inte vald). I an­sö­kans mel­lan­blad för Grund­upp­gif­ter ska man väl­ja un­der­teck­na­re en­ligt or­ga­ni­sa­tio­nens reg­ler för att det ska vara möj­ligt att un­der­teck­na och läm­na in an­sö­kan.
Man kan även änd­ra (kom­plet­te­ra) an­svars­per­so­nens upp­gif­ter om per­so­nens roll inom pro­jek­tet/or­ga­ni­sa­tio­nen, te­le­fon­num­mer och e-post­ad­ress. Det är vik­tigt att läg­ga till e-post­ad­res­sen så att med­de­lan­den som gäl­ler an­sö­kan och som skick­as per e-post ska nå an­svars­per­so­nen.

Övriga personer med rätt att underteckna

An­sö­kan kan även ha öv­ri­ga par­ter (t.ex. öv­ri­ga per­so­ner som un­der­teck­nar an­sö­kan), som läggs till an­sö­kan här. Per­so­ner­na läggs till  un­der Lägg till ny part.

Fyll i per­so­nens per­son­be­teck­ning i fäl­tet som öpp­nats i for­ma­tet xx­x­x­xx-xxxx och klicka på Sök. Sys­te­met sö­ker au­to­ma­tiskt kon­takt­per­so­nens upp­gif­ter från be­folk­nings­re­gis­ter­cen­tra­len. Om nå­gon an­nan part fun­ge­rar som an­sö­kans un­der­teck­na­re, klicka Un­der­teck­na­re. Om du vill ra­de­ra en an­nan part, klicka Ra­de­ra.

Du kan läg­ga till fle­ra öv­ri­ga par­ter i an­sö­kan ge­nom att klicka Lägg till ny part på nytt. Du kan en­dast skicka an­sö­kan ef­ter att alla par­ter som an­getts som un­der­teck­na­re har log­gat in med sina egna ko­der och un­der­teck­nat an­sö­kan un­der mel­lan­bla­detn Un­der­teck­ning. Där­för ska alla un­der­teck­na­re ha egna Kat­so-ko­der med Hyr­rä-sö­kan­des be­hö­rig­he­ter. Mer in­for­ma­tion om att skicka an­sö­kan finns un­der Att un­der­teck­na och skicka.

Uppgifter om företaget

I den här de­len läg­ger man till fö­re­tags grund­upp­gif­ter. Des­sa är bl.a. Fö­re­ta­gets hem­kom­mun, sökan­dens bank­för­bin­del­se. Fyll i upp­gif­ter om fö­re­ta­get i an­sö­kan.

Be­dri­ver sö­kan­den fö­re­tags­verk­sam­het i an­slut­ning till jord­bru­ket (Ja/Nej).

Väl ”Ja” om an­nan gårds­fö­re­tags­verk­sam­het be­drivs på sam­ma FO-num­mer som jord­bru­ket el­ler id­kar en­dast jord­bruk. Mata där­ef­ter in lä­gen­hets­sig­nu­met.

Välj ”Nej” om fö­re­tags­verk­sam­he­ten be­drivs som skillt fö­re­tag (för­äd­lings­fö­re­tag för jord­bruks­pro­duk­ter).

Upp­ge den kom­mun där fö­re­ta­gets hem­kom­mun be­drivs vid an­sök­nings­tid­punk­ten.

I rull­gar­dins­me­nyn Kon­to­num­mer väl­jer du det kon­to­num­mer dit be­tal­ning­en ska sty­ras. Om du re­dan ti­di­ga­re har spa­rat ditt kon­to­num­mer i sys­te­met syns det i rull­gar­dins­me­nyn. Om du inte har spa­rat ditt kon­to­num­mer ti­di­ga­re el­ler om du vill spa­ra ett nytt kon­to­num­mer i sys­te­met, välj då Lägg till nytt kon­to­num­mer. Skriv kon­to­num­ret i IBAN-form (ex­em­pel: FI12 3456 7890 1234 56) i fäl­tet Nytt kon­to­num­mer. Sys­te­met ger au­to­ma­tiskt den BIC-kod som hör ihop med kon­to­num­ret.

Ob­li­ga­to­ris­ka fält an­ges med en röd as­te­risk och tool­tip­sen ger an­vis­ning­ar i att fyl­la i fäl­ten. (Läs All­mänt om att an­vän­da Hyr­rä).

Blan­ket­tens upp­gif­ter spa­ras då du klick­ar Föl­jan­de och går till föl­jan­de mel­lan­blad. Sam­ti­digt öpp­nas mel­lan­bla­det Pro­jekt­plan.

Om du vill spa­ra upp­gif­ter­na och fort­sät­ta att fyl­la i an­sö­kan se­na­re, klicka då på Spa­ra i det öv­re vänst­ra hör­net.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARTem­po­rärt un­der­stöd till lands­bygds­fö­re­tag och jord­bru­ket5.5.2020