KOSTNADER OCH FINANSIERING

Uppdaterad 4.11.2020

De minimis-stöd

(Kom­mer en­dast att stäl­las vid Tem­po­rärt un­der­stöd till lands­bygds­fö­re­tag)

Upp­ge de mi­ni­mis-stöd (stöd av mind­re be­ty­del­se) som be­vil­jats fö­re­ta­get un­der in­ne­va­ran­de skat­te­år och de två fö­re­gå­en­de skat­te­åren. Stöd­be­lop­pet upp­ges i euro. De mi­ni­mis-stöd är en­dast så­da­na stöd som i stöd­be­slu­ten har upp­getts de mi­ni­mis-stöd.

Ett fö­re­tag kan be­vil­jas högst 200 000 euro i de mi­ni­mis-stöd un­der tre skat­te­år.

Om nå­got an­nat fö­re­tag äger mera än en fjär­de­del av det sö­kan­de fö­re­ta­get el­ler om det sö­kan­de fö­re­ta­get äger and­ra fö­re­tag så upp­ge även de mi­ni­mis-stöd som des­sa när­stå­en­de fö­re­tag er­hål­lit.

Understödets belopp

Det an­sök­ta un­der­stö­dets be­lopp kan vara högst 80 % av kost­na­der­na som upp­getts i punk­ten ”De kost­na­der för högst en halv­år­s­pe­ri­od som lig­ger till grund för an­sö­kan”. Det an­sök­ta un­der­stö­dets be­lopp kan vara minst 5 000 euro, men högst 10 000 euro.

4.11.2020 och ef­ter det­ta da­tum in­läm­na­de an­sök­ning­ar av tem­po­rärt un­der­stöd för pri­mär­pro­duk­tion inom jord­bru­ket, kan un­der­stö­dets be­lopp vara minst 2 000 euro, men högst 80 000 euro.

Övrig offentlig stöd

Un­der Öv­rig of­fent­lig stöd an­ges Sö­ker man öv­rig of­fent­lig stöd för åt­gär­den och/el­ler Har åt­gär­den fått öv­rig of­fent­lig stöd. Om sö­kan­den tän­ker an­sö­ka om el­ler har be­vil­jats öv­rig of­fent­lig stöd, klicka då på ru­tan, och ett fält öpp­nas ne­dan­för där man an­ger när­ma­re upp­gif­ter om den öv­ri­ga of­fent­li­ga fi­nan­si­e­ring­en.

Spa­ra upp­gif­ter­na ge­nom att klicka på Spa­ra i blan­ket­tens öv­re vänst­ra hörn, el­ler om du vill fort­sät­ta fyl­la i an­sö­kan på föl­jan­de sida, klicka då på Föl­jan­de.

HYR­RÄ-AN­VIS­NING­ARTem­po­rärt un­der­stöd till lands­bygds­fö­re­tag och jord­bru­ket5.5.2020