3. Tuen myöntäminen

Tuen myön­tä­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä on, että ruo­ka­kun­taan kuu­lu­vat omis­ta­vat poro­lu­et­te­loi­den mu­kaan po­ron­hoi­to­vuo­den päät­ty­es­sä 31.5.2020 yh­teen­sä vä­hin­tään 80 elo­po­roa.

Tu­kea ei myön­ne­tä pa­lis­kun­nal­le tai osak­kaal­le mää­rät­ty­jen suu­rim­pien sal­lit­tu­jen elo­poro­mää­rien yli­tyk­sis­tä. Tu­kea ei myön­ne­tä myös­kään niis­tä elo­po­rois­ta, jot­ka osak­kaan oli­si pa­lis­kun­nan hy­väk­sy­mien vuo­sit­tais­ten teu­ras­tus­suun­ni­tel­mien mu­kaan pi­tä­nyt teu­ras­taa. Jos ruo­ka­kun­nal­la teu­ras­ta­mat­ta jät­tä­mien po­ro­jen mää­rä ylit­tää 3 % ha­ke­muk­sel­la ole­vien elo­po­ro­jen mää­räs­tä, tu­kea ei myön­ne­tä ruo­ka­kun­nal­le lain­kaan.

Tuen hakeminen

Voit ha­kea tu­kea ruo­ka­kun­nan kaik­kien osak­kai­den po­rois­ta:

  1.  poro­lu­et­te­lon tie­to­jen mu­kai­ses­ti
    Jos haet poro­lu­et­te­lon poro­mää­rien mu­kai­ses­ti, si­nun ei tar­vit­se il­moit­taa poro­mää­riä itse. Ras­ti koh­taan Haen poro­lu­et­te­lon poro­mää­rän mu­kai­ses­ti riit­tää. La­pin ELY-kes­kus saa poro-lu­et­te­lon pa­lis­kun­nil­ta.
  2. muul­la kuin poro­lu­et­te­lon poro­mää­rä­tie­doil­la
    Voit ha­kea tu­kea myös muun mää­rän kuin poro­lu­et­te­lon mää­rän pe­rus­teel­la. Il­moi­ta po-ro­mää­rät ha­ke­muk­ses­sa ja lii­tä mu­kaan tar­vit­ta­va sel­vi­tys, esi­mer­kik­si kaup­pa­kir­ja. Po­ron­hoi­to­vuo­den ai­ka­na teh­dyt poro­kau­pat voi­daan ot­taa huo­mi­oon tu­kea myön­net­tä­es­sä.
Porotalouden tuloslaskelma

Tuen­ha­ki­ja­na si­nun on pi­det­tä­vä kir­jaa har­joit­ta­ma­si poro­ta­lou­den tu­lois­ta ja me­nois­ta. Poro­ta­lou­den tu­los­las­kel­ma on ha­ke­muk­sen pa­kol­li­nen lii­te.

Poro­ta­lou­den eläin­koh­tai­nen tuki 2020Haku­ohje17.4.2020