Eläintiedot

Yleistä eläinmäärien ilmoittamisesta

Eläin­mää­rien säh­köi­nen il­moit­ta­mi­nen päät­tyy 17.2.2021 klo 23.59.

Tukien lyhenteet:

Sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tu tuki = SS-tuki

Luon­non­hait­ta­kor­vauk­sen koti­e­läin­ko­ro­tus = LHK

Luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vaus = Luo­mu

Eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vaus = EHK

Eläinmäärien ilmoittaminen koskee seuraavia tukia:

Il­moi­tus­ta ei tar­vi­ta, jos il­moi­tet­ta­via eläi­miä ei ole.

Eläin­tie­dot väli­leh­ti

Hevoset ja ponit

Si­nun ei tar­vit­se il­moit­taa he­vo­sia ja po­ne­ja, jos eläin­ti­heys täyt­tyy mui­den eläin­la­jien eläin­mää­räl­lä. 

Tilan myyminen tai sukupolvenvaihdos

Ti­lan uusi hal­ti­ja voi las­kea ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan hal­lin­nas­sa ol­leen eläin­mää­rän omaan eläin­mää­rään­sä mu­kaan, jos ti­lan uusi ja en­ti­nen hal­ti­ja ovat niin kes­ke­nään so­pi­neet. Mai­nit­se so­pi­muk­ses­ta Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä  koh­das­sa Lisä­tie­dot ja il­moi­ta myös ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan nimi ja tila­tun­nus. Il­moi­ta täs­sä eläin­mää­rä­il­moi­tuk­ses­sa myös ti­lan en­ti­sen hal­ti­jan hal­lin­nas­sa ol­lei­den sii­pi­kar­jan, he­vos­ten ja po­nien eläin­mää­rät.

Ylivoimainen este

Il­moi­ta koti­e­läin­tuo­tan­toon vai­kut­ta­va yli­voi­mai­nen este tai poik­keuk­sel­li­nen olo­suh­de (esim. tuli­palo tai eläin­tau­ti) erik­seen kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le kir­jal­li­ses­ti mää­rä­a­jas­sa. Jos ti­la­si on ha­ke­nyt luon­non­mu­kai­sen koti­e­läin­tuo­tan­non kor­vaus­ta, il­moi­ta yli­voi­mai­ses­ta es­tees­tä myös ELY-kes­kuk­seen. Yli­voi­mais­ta es­tet­tä tai poik­keuk­sel­lis­ta olo­suh­det­ta ei so­vel­le­ta sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­te­tus­sa tu­es­sa.

Liitteiden lisääminen

Voit li­sä­tä liit­tei­tä Se­laa-pai­nik­keen kaut­ta.

Eläin­mää­rä­il­moi­tuk­sen liit­tee­nä voit säh­köi­ses­ti toi­mit­taa

Säh­köi­nen lii­te voi olla kor­kein­taan 5 Mb ko­koi­nen ja sen tu­lee olla PDF-muo­dos­sa.

Jos pe­rut säh­köi­sen il­moi­tuk­sen muut­taak­se­si tie­to­ja ja lä­he­tät il­moi­tuk­sen tä­män jäl­keen uu­des­taan, muis­ta lä­het­tää myös kaik­ki säh­köi­set liit­tee­si uu­des­taan.

Toi­mi­ta liit­tee­nä vaa­di­tut asia­kir­jat säh­köi­ses­ti tai pa­pe­ril­la 17.2.2021 men­nes­sä kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le. Liit­tei­den toi­mit­ta­mi­nen on tuen mak­sun edel­ly­ty­tys.

Eläinryhmien määritelmät

Broi­le­ri = li­han­tuo­tan­toa var­ten ja­los­tet­tu noin 40 tai luon­non­mu­kai­ses­sa tuo­tan­nos­sa yli 81 vuo­ro­kau­den iäs­sä teu­ras­tet­tu ka­nan­poi­ka

Mu­ni­va kana = vä­hin­tään 16 vii­kon ikäi­nen kana, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään ku­lu­tuk­seen tai poi­kas­ten tuo­tan­toon

Broi­le­ri­emo­lin­tu = vä­hin­tään 18 vii­kon ikäi­nen kana, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Kalk­ku­na­emo­lin­tu = vä­hin­tään 29 vii­kon ikäi­nen kalk­ku­na, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Ank­ka­emo­lin­tu = vä­hin­tään 25 vii­kon ikäi­nen ank­ka, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Han­hi­emo­lin­tu = vä­hin­tään 30 vii­kon ikäi­nen han­hi, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Fa­saa­ni­emo- ja sor­sa­emo­lin­tu = tar­hat­tu, vä­hin­tään 26 vii­kon ikäi­nen fa­saa­ni ja sor­sa, jon­ka mu­nan­tuo­tan­to käy­te­tään poi­kas­ten tuo­tan­toon

Muu sii­pi­kar­ja = kalk­ku­nat, han­het, an­kat, tar­ha­tut sor­sat ja tar­ha­tut fa­saa­nit, jot­ka ei­vät ole emo­lin­tu­ja

Poni = säkä­kor­keu­del­taan alle 148 cm kor­kea he­vo­nen, joka on re­kis­te­röi­ty puh­das­ro­tui­se­na po­ni­na Suo­men Hip­pos ry:n he­vos­re­kis­te­riin tai ulko­mai­seen vas­taa­vaan ja­los­tus­re­kis­te­riin

Eläinmäärien ilmoittaminen 2020 SS, LHK, luomu
Oman tilan eläimet 2020 SS, LHK, luomu

Oman ti­lan eläi­met -osio

Il­moi­ta oman ti­la­si sii­pi­kar­jan, he­vos­ten ja po­nien eläin­mää­rät ajal­ta 1.1.–1.12.2020.

Il­moi­ta broi­le­rien mää­rä jo­kai­sen kuu­kau­den 1.-5. päi­vän mu­kai­se­na eli il­moi­ta yksi eläin­mää­rä  jol­ta­kin näis­tä päi­vis­tä.

Il­moi­ta vain sel­lais­ten yli 6 kk ikäis­ten tun­nis­tet­tu­jen he­vos­ten ja po­nien luku­mää­rä, jot­ka ovat ol­leet he­vos­re­kis­te­ris­sä (Suo­men Hip­pos ry:n, Suo­men Ir­lan­nin­co­byh­dis­tys – FSIC ry:n tai Ees­tin ras­kaat veto­he­vo­set ry:n he­vos­re­kis­te­ri) ko­ko­naan tuen­ha­ki­jan hal­lin­nas­sa. He­vo­nen tai poni on tun­nis­tet­tu sil­loin, kun hal­ti­jal­la on eläi­mes­tä tun­nis­tus­asia­kir­ja (he­vos­pas­si tai re­kis­te­ri­to­dis­tus). He­vo­nen tai poni on ol­lut ko­ko­naan tuen­ha­ki­jan hal­lin­nas­sa, kun hal­lin­ta on

Puo­li­sol­la tar­koi­te­taan avio­puo­li­soi­ta ja avio­lii­ton­o­mai­sis­sa olo­suh­teis­sa vero­vuon­na yh­tei­ses­sä ta­lou­des­sa avio­liit­toa sol­mi­mat­ta jat­ku­vas­ti elä­nei­tä hen­ki­löi­tä, jot­ka ovat ai­kai­sem­min ol­leet kes­ke­nään avio­lii­tos­sa tai joil­la on tai on ol­lut yh­tei­nen lap­si.

Mer­kit­se kir­jan­pi­to­si mu­kai­set eläin­mää­rät kun­kin eläin­ryh­män ri­vil­le. Mer­kit­se nol­la (0) nii­den kuu­kau­sien koh­dal­le, jol­loin eläi­miä ei ole ol­lut (esim. tuo­tan­non aloit­ta­mi­nen tai lo­pet­ta­mi­nen). Tyh­jäk­si jä­tet­ty koh­ta kat­so­taan nol­lak­si (0).

Liitteet

Il­moi­ta he­vo­sis­ta ja po­neis­ta tar­kem­mat tie­dot Lisä­tie­to­ja -koh­das­sa tai eril­li­sel­lä va­paa­muo­toi­sel­la liit­teel­lä. Tar­kem­mat tie­dot ovat: he­vo­sen/po­nin nimi, UELN- tai re­kis­te­ri­nu­me­ro sekä tie­to ke­nen hal­lin­nas­sa eläin on 1.1.–31.12.2020 las­ken­ta­jak­sol­la ol­lut. Voit li­sä­tä liit­teen tar­kem­mis­ta tie­dois­ta säh­köi­se­nä täl­lä väli­leh­del­lä Li­sää lii­te -toi­min­nol­la. Va­lit­se tie­dos­to -> Li­sää lii­te. Vää­rän liit­teen voit pois­taa Pois­ta lii­te -pai­nik­keel­la. Tal­len­na li­sää­mä­si liit­teet Tal­len­na -pai­nik­keel­la.

Huom! Tuki­hal­lin­to vä­hen­tää eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa nel­jä pie­nin­tä sii­pi­kar­jan eläin­ryh­mit­täis­tä eläin­mää­rää, jo­ten älä tee vä­hen­nys­tä itse. Luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vauk­ses­sa vä­hen­nyk­siä ei kui­ten­kaan teh­dä, jos il­moi­tat tuo­tan­to­tauos­ta koh­das­sa Luon­non­mu­kai­sen ko­tie­län­tuo­tan­non tuo­tan­to­tauot.

Yhteisön eläimet 2020 SS, LHK, Luomu

Täy­tä tämä koh­ta vain, jos käy­tät yh­tei­sön eläin­mää­rää oman ti­la­si eläin­ti­heys­las­ken­nas­sa ja olet ky­sei­ses­sä yh­tei­sös­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vä osal­li­nen. 

Yh­tei­sön eläi­met -osio

Il­moi­ta yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen tie­dot: tila­tun­nus ja mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen nimi. Voit toi­mit­taa yh­tei­sön kaup­pa­re­kis­te­ri­ot­teen säh­köi­ses­ti il­moi­tuk­sen liit­tee­nä, ell­et ole toi­mit­ta­nut sitä jon­kin muun tuen ha­ke­mi­sen yh­tey­des­sä.

Il­moi­ta eläin­mää­rät ajal­ta 1.1.–1.12.2020. Mer­kit­se eläin­mää­rät si­ten kuin koh­das­sa Oman ti­lan eläi­met 2020 SS, LHK, luo­mu on ker­rot­tu.

Il­moi­ta he­vo­sis­ta ja po­neis­ta tar­kem­mat tie­dot Lisä­tie­to­ja -koh­das­sa tai eril­li­sel­lä va­paa­muo­toi­sel­la liit­teel­lä.

Tar­kem­mat tie­dot ovat

Voit li­sä­tä liit­teen tar­kem­mis­ta tie­dois­ta äh­köi­se­nä täl­lä väli­leh­del­lä Li­sää lii­te -toi­min­nol­la. Va­lit­se tie­dos­to -> Li­sää lii­te. Vää­rän liit­teen voit pois­taa Pois­ta lii­te -pai­nik­keel­la. Tal­len­na li­sää­mä­si liit­teet Tal­len­na -pai­nik­keel­la.

Luon­non­hait­ta­kor­vauk­sen koti­e­läin­ko­ro­tuk­ses­sa ja luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non kor­vauk­ses­sa voit las­kea yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen eläi­met ti­la­si eläin­mää­rään mu­kaan, jos si­nul­la tai per­he­y­ri­tyk­se­si jä­se­nil­lä on ol­lut mää­räys­val­ta ky­sei­ses­sä yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä vii­meis­tään 30.4.2020 ja jos yh­tei­sö­muo­toi­nen yri­tys ei käy­tä eläi­mi­ään oman ti­lan­sa eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.

Sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­te­tus­sa tu­es­sa voit las­kea yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen eläi­met ti­la­si eläin­mää­rään mu­kaan, jos si­nul­la tai per­he­y­ri­tyk­se­si jä­se­nil­lä on ol­lut mää­räys­val­ta ky­sei­ses­sä yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä vii­meis­tään 17.6.2019, ja jos yh­tei­sö­muo­toi­nen yri­tys ei käy­tä eläi­mi­ään oman ti­lan­sa eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.

Poi­min­ta eläin­re­kis­te­reis­tä: Jos ha­lu­at käyt­tää oman ti­la­si eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa myös yh­tei­sö­muo­toi­sen yri­tyk­sen hal­lin­nas­sa ol­lei­den nau­to­jen, lam­pai­den, vuo­hien ja/tai si­ko­jen eläin­mää­rää, mer­kit­se ras­ti sen eläin­la­jin/nii­den eläin­la­jien koh­dal­le, jot­ka ha­lu­at poi­mit­ta­van eläin­re­kis­te­reis­tä.

Yhteisön osallisen eläimet 2020 SS

Täs­sä koh­das­sa il­moi­tet­tu­ja eläin­mää­rä­tie­to­ja käy­te­tään vain sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­te­tun tuen eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa. Täy­tä koh­ta vain, jos olet sika- ja sii­pi­kar­ja­ta­lou­den tuo­tan­nos­ta ir­ro­tet­tua tu­kea ha­ke­nut yh­tei­sö ja käy­tät yh­tei­sös­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen eläin­mää­rää yh­tei­sön ti­lan eläin­ti­heys­las­ken­nas­sa.

Yh­tei­sön osal­li­sen eläi­met -osio

Il­moi­ta yh­tei­sös­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen tie­dot: tila­tun­nus ja mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen nimi. Voit toi­mit­taa yh­tei­sön kaup­pa­re­kis­te­ri­ot­teen säh­köi­ses­ti il­moi­tuk­sen liit­tee­nä, ell­ei sitä ole jo toi­mi­tet­tu muun tuen haun yh­tey­des­sä. Voit li­sä­tä kaup­pa­re­kis­te­ri­ot­teen säh­köi­se­nä täl­lä väli­leh­del­lä Li­sää lii­te -toi­min­nol­la. Va­lit­se tie­dos­to -> Li­sää lii­te. Vää­rän liit­teen voit pois­taa Pois­ta lii­te -pai­nik­keel­la. Tal­len­na li­sää­mä­si liit­teet Tal­len­na -pai­nik­keel­la.

Il­moi­ta eläin­mää­rät ajal­ta 1.1.–1.12.2020.  Mer­kit­se eläin­mää­rät si­ten, kuin koh­das­sa Oman ti­lan eläi­met 2020 SS, LHK, luo­mu on ker­rot­tu.

Voit las­kea yh­tei­sös­sä mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen eläi­met yh­tei­sön ti­lan eläin­mää­rään mu­kaan, jos mää­räys­val­taa käyt­tä­vä osal­li­nen ei käy­tä eläi­mi­ään oman ti­lan­sa eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa.  Mää­räys­val­taa käyt­tä­väl­lä osal­li­sel­la on pi­tä­nyt olla mää­räys­val­ta ky­sei­ses­sä yh­tei­sö­muo­toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä vii­meis­tään 17.6.2019.

Poi­min­ta eläin­re­kis­te­reis­tä: Jos yh­tei­sön ti­lan eläin­ti­hey­den las­ken­nas­sa ha­lu­taan käyt­tää myös mää­räys­val­taa käyt­tä­vän osal­li­sen hal­lin­nas­sa ol­lei­den nau­to­jen, lam­pai­den, vuo­hien ja/tai si­ko­jen eläin­mää­rää, sen eläin­la­jin/nii­den eläin­la­jien koh­dal­le on mer­kit­tä­vä ras­ti, jot­ka ha­lu­taan poi­mit­ta­van eläin­re­kis­te­reis­tä.

Luonnonmukaisen tuotannon tuotantotauot 2020

Luon­non­mu­kai­sen tuo­tan­non tuo­tan­to­tauot -osio

Il­moi­ta tuo­tan­to­tauot kaik­kien luon­non­mu­kai­ses­ti kas­va­tet­tu­jen eläin­ten osal­ta ajal­ta 1.1.–31.12.2020. Il­moi­ta eläin­laji/-t, jota tuo­tan­to­tau­ko kos­kee sekä päi­vä­mää­rät, joi­den vä­li­se­nä ai­ka­na tuo­tan­to­tau­ko on ol­lut. Tuo­tan­to­tau­ko on ly­hyt­ai­kai­nen, ky­sees­sä ole­van eläin­la­jin tuo­tan­to­ta­van mu­kai­nen, koti­e­läin­ra­ken­nuk­sen pe­rus­kor­jauk­ses­ta, laa­jen­nuk­ses­ta tai tuo­tan­to­suun­nan muut­ta­mi­ses­ta tai yli­voi­mai­ses­ta es­tees­tä joh­tu­va tau­ko.

Jos il­moi­tat tuo­tan­to­tauon, eläin­mää­ris­tä ei vä­hen­ne­tä si­tou­mus­eh­dois­sa ker­ro­tul­la ta­val­la si­ko­jen ja sii­pi­kar­jan pie­nim­pien eläin­mää­rien las­ken­ta­päi­viä. Si­nun ei tar­vit­se il­moit­taa tuo­tan­to­tau­ko­ja, jos eläin­ti­heys täyt­tyy las­ket­ta­es­sa eläin­mää­rä si­tou­mus­eh­dois­sa ker­ro­tul­la ta­val­la.

Il­moi­ta tuo­tan­to­tauon syy pe­rus­te­lui­neen Lisä­tie­dot-koh­das­sa Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä. Il­moit­ta­ma­si hy­väk­syt­tä­vän tuo­tan­to­tauon ajal­ta (tauon al­ka­mis- ja lop­pu­mis­päi­vä­mää­rät mu­kaan lu­kien) eläin­mää­riä ei huo­mi­oi­da ti­la­si kes­ki­mää­räi­sen eläin­mää­rän las­ken­nas­sa. Pa­lau­ta ELY-kes­kuk­seen mah­dol­li­set liit­teet tuo­tan­to­tauon pe­rus­te­luk­si. Yli­voi­mai­sen es­teen pe­rus­teel­la il­moi­tet­ta­va tuo­tan­to­tau­ko alen­taa mak­set­ta­vaa tu­kea sa­mas­sa suh­tees­sa kuin tauon pi­tuus on ol­lut ver­rat­tu­na eläin­ten las­ken­ta­jak­soon. Jos tau­koa on ol­lut puo­let las­ken­ta­jak­sos­ta, mak­se­taan eläin­ko­ro­tuk­sen heh­taa­ri­kor­vauk­ses­ta vain puo­let (134 -> 67 e/ha).

Eläinmäärät 2020 EHK

Il­moi­ta ti­la­si si­ko­jen ja sii­pi­kar­jan eläin­mää­rät eläin­ten hy­vin­voin­ti­kor­vauk­sen las­ke­mis­ta var­ten ajal­ta 1.1.–1.12.2020.

EHK-osio

Mer­kit­se kir­jan­pi­to­si mu­kai­set eläin­mää­rät kun­kin eläin­ryh­män ri­vil­le. Mer­kit­se nol­la (0) nii­den kuu­kau­sien koh­dal­le, jol­loin eläi­miä ei ole ol­lut (esim. tuo­tan­to­tau­ko, tuo­tan­non aloit­ta­mi­nen tai lo­pet­ta­mi­nen). Tyh­jäk­si jä­tet­ty koh­ta kat­so­taan nol­lak­si (0).

Il­moi­ta sii­pi­kar­jal­ta joka kuu­kau­den 1. päi­vän eläin­mää­rät 1.1. al­ka­en. (Broi­le­rien eläin­mää­rä kuu­kau­den 1.-5. päi­vän mu­kai­se­na eli yksi eläin­mää­rä  jol­tain näil­tä päi­vil­tä.)

Voit ko­pi­oi­da si­ko­jen eläin­mää­rät suo­raan sika­re­kis­te­ris­tä Ko­pi­oi si­ko­jen eläin­mää­rät sika­re­kis­te­ris­tä -pai­nik­keel­la. Jo­kai­nen koh­ta, jo­hon sika­re­kis­te­rin tie­to on ko­pi­oi­tu, on mer­kit­ty sika-mer­kil­lä. Näi­tä koh­tia voit vie­lä ha­lu­tes­sa­si muo­ka­ta tai täyt­tää tyh­jät so­lut. Vipu-so­vel­lus las­kee au­to­maat­ti­ses­ti kor­ja­tun kes­ki­ar­von. Si­oil­la jää kus­ta­kin eläin­ryh­mäs­tä pois kak­si pie­nin­tä kuu­kau­den 1. päi­vän ar­voa, jol­loin kor­ja­tuk­si kes­ki­ar­vok­si tu­lee jäl­jel­le jää­vien kym­me­nen kuu­kau­den eläin­mää­rien kes­ki­arvo.

Voit ko­pi­oi­da myös broi­le­rien ja mu­ni­vien ka­no­jen eläin­mää­rät ylem­pää koh­das­ta SS, LHK, luo­mu Ko­pi­oi broi­le­rien ja mu­ni­vien ka­no­jen eläin­mää­rät -pai­nik­keel­la. Näi­tä koh­tia voit vie­lä ha­lu­tes­sa­si muo­ka­ta, sekä täyt­tää tyh­jät so­lut. Kalk­ku­noi­den eläin­mää­riä et voi ko­pi­oi­da.

Toimenpide 4.2, broilereiden ja kalkkunoiden pito-olosuhteiden parantaminen 2020 EHK

Il­moi­ta toi­men­pi­tee­seen hy­väk­sy­tyt teu­ras­tet­tu­jen broi­le­rei­den ja kalk­ku­noi­den eläin­mää­rät ajal­ta 1.1.–31.12.2020.

Voit il­moit­taa vuo­den 2019 lop­puun men­nes­sä (ajal­la 1.1.-31.12.2019) ti­lal­le tul­leen saa­pu­mis­erän, jos se on teu­ras­tet­tu vuon­na 2020 tam­mi­kuun lop­puun men­nes­sä eikä se ol­lut mu­ka­na vuo­den 2019 eläin­mää­rä­il­moi­tuk­ses­sa. Mi­kä­li et ehdi il­moit­taa tam­mi­kuus­sa 2021 teu­ras­tet­tu­ja eriä tä­hän il­moi­tuk­seen, il­moi­ta ne ensi vuo­den eläin­mää­rä­il­moi­tuk­ses­sa.

Il­moi­ta jo­kai­sen teu­ras­erän sii­pi­kar­ja­ryh­mä va­lit­se­mal­la alas­veto­va­li­kos­ta joko broi­le­rit tai kalk­ku­nat. Mer­kit­se tau­luk­koon broi­le­rei­den tai kalk­ku­noi­den saa­pu­mis­e­rien saa­pu­mis­päi­vät ti­lal­le ja teu­ras­e­rien teu­ras­tus­päi­vät sekä sen hal­lin nu­me­ro/tun­nus, jos­sa lin­nut ovat ol­leet en­nen teu­ras­ta­mol­le vien­tiä. Mer­kit­se mää­räk­si 0 (nol­la), jos toi­men­pi­teen 4.2. eh­dot ei­vät to­teu­du. Jos eh­dot to­teu­tu­vat, hy­väk­syt­ty­jen broi­le­rei­den tai kalk­ku­noi­den mää­rä on teu­ras­ta­mol­le tuo­tu mää­rä.

Lue ohje toi­men­pi­teen 4.2. teu­ras­e­rien las­ken­ta­oh­jees­ta Ruo­ka­vi­ras­ton si­vuil­ta: Eläin­mää­rä­il­moi­tus -> Lisä­tie­toa

Voit li­sä­tä teu­ras­erä­ra­por­tit säh­köi­se­nä täl­lä väli­leh­del­lä Li­sää lii­te -toi­min­nol­la. Va­lit­se tie­dos­to -> Li­sää lii­te. Vää­rän liit­teen voit pois­taa Pois­ta lii­te -pai­nik­keel­la. Tal­len­na li­sää­mä­si liit­teet Tal­len­na -pai­nik­keel­la.

Toi­men­pide 4.2 EHK-osi­os­sa

Eläin­mää­rien il­moit­ta­mi­nenVipu -käyt­tä­jän ohje vuo­del­le 20211.1.2021