Puutarhatuotteiden varastointituen haku

HAE TUKEA JA ILMOITA MARRASKUUN VARASTOMÄÄRÄT

Va­lit­se säh­köi­sen asi­oin­nin etu­si­vul­la tuki­muo­to Puu­tar­ha­tuot­tei­den va­ras­toin­ti­tuki.

Säh­köi­sen asi­oin­nin sivu

Va­lin­nan jäl­keen avau­tuu ik­ku­na, jos­sa on kol­me väli­leh­teä: Ha­ki­jan tie­dot, Ha­ke­muk­sen tie­dot sekä Yh­teen­veto ja lä­he­tys. Va­ras­to­tie­toi­na il­moi­ta va­ras­to­si va­ras­to­mää­rät 1.11. ti­lan­teen mu­kai­si­na.

Tuen eh­dot löy­ty­vät haku­lo­mak­keen oh­jees­ta osoit­tees­ta https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/vil­je­li­jat/tuet-ja-ra­hoi­tus/puu­tar­ha­tuot­tei­den-va­ras­toin­ti­tuki/

Hakijan tiedot

Va­lit­se en­sin tuen­ha­ki­ja alas­veto­va­li­kon avul­la.

Tuen­ha­ki­jan va­lin­ta

Kun tuen­ha­ki­ja­na on use­am­man luon­nol­li­sen hen­ki­lön muo­dos­ta­ma yh­tei­sö tai muu yh­tei­sö, va­lit­se jom­pi­kum­pi seu­raa­vis­ta vaih­to­eh­dois­ta

Jos va­li­tul­la tuen­ha­ki­jal­la ei ole so­vel­luk­seen il­moi­tet­tua pank­ki­ti­liä, puut­tu­vas­ta pank­ki­ti­lis­tä huo­mau­te­taan. Il­moi­ta täl­löin va­li­tun tuen­ha­ki­jan pank­ki­yh­teys­tie­dot. Huo­maa, että jos muu­tat ti­liä, kaik­ki tu­le­vat pel­to- ja eläin­pe­rus­tei­set tuet mak­se­taan jat­kos­sa muu­te­tul­le ti­lil­le.

Varastotiedot

Ha­ke­muk­sen tie­dot -väli­leh­del­lä avau­tuu nä­ky­mä, jo­hon tal­len­nat kaik­ki va­ras­tot, joi­den tuo­te­mää­räl­le haet tu­kea. Il­moi­ta tie­dot va­ras­toit­tain ja tuot­tei­den mää­rä 1.11.2020 ti­lan­teen mu­kai­se­na.  Jos va­ras­toon tu­lee tuo­tet­ta vas­ta 1.11. jäl­keen, il­moi­ta va­ras­to ha­ke­muk­seen jo nyt.  Jou­lu­kuun il­moi­tuk­ses­sa et voi enää il­moit­taa uut­ta va­ras­toa, mut­ta ha­ke­muk­sel­la il­moi­tet­tuun va­ras­toon voit il­moit­taa jou­lu­kuus­sa uu­sia tuot­tei­ta.

Va­ras­ton li­sää­mi­nen

Aloi­ta va­ras­ton li­sää­mi­nen Li­sää va­ras­to -lin­kis­tä. Anna va­ras­ton tie­dot.

Nä­ky­mä väli­leh­del­lä, jo­hon ei vie­lä ole tal­len­net­tu tie­toa.

Kir­joi­ta va­ras­ton nimi ja osoi­te. Va­lit­se onko va­ras­to ko­neel­li­ses­ti jääh­dy­tet­ty va­ras­to vai muu va­ras­to. Ras­ti­ta onko va­ras­to vuok­rat­tu. Anna sel­vi­tys hal­lin­nas­ta koh­das­sa Lisä­tie­to­ja tai lii­tä sel­vi­tys liit­tee­nä. Tal­len­ta­ma­si va­ras­tot ovat va­lit­ta­vis­sa seu­raa­va­na vuon­na puu­tar­ha­tuot­tei­den va­ras­toin­ti­tuen säh­köi­ses­sä tuki­haus­sa.

Nä­ky­mä Li­sää va­ras­to -pai­nik­keen jäl­keen

Muok­kaa va­ras­ton tie­to­ja -lin­kis­tä voit kor­ja­ta va­ras­ton tie­to­ja. Pois­ta va­ras­to -llin­kis­tä voit pois­taa va­ras­ton ha­ke­muk­sel­ta.

Jos olet il­moit­ta­nut va­ras­ton ole­van vuok­rat­tu, lii­tä vuok­ra­so­pi­mus ha­ke­muk­seen. Voit li­sä­tä täs­sä koh­taa myös mui­ta tar­peel­li­sia liit­tei­tä. Liit­teen tu­lee olla PDF-muo­dos­sa.

Lii­te­tie­dos­ton liit­tä­mi­nen

Kun olet syöt­tä­nyt tie­dot, siir­ry syöt­tä­mään va­ras­to­mää­rä­tie­to­ja.

Va­ras­to­mää­rän il­moit­ta­mi­nen

Aloi­ta tuot­teen li­sää­mi­nen Li­sää tuo­te -lin­kis­tä. Va­lit­se tuot­teen ni­mek­si Kas­vi­laji -alas­veto­va­li­kos­ta oi­kea kas­vi­laji. Kas­vi­la­jei­na on va­lit­ta­vis­sa vain tu­keen oi­keut­ta­vat tuot­teet.

Syö­tä tuo­te­mää­rä ko­ko­nai­si­na kuu­ti­oi­na. Pie­nin il­moi­tet­ta­va tuo­te­mää­rä on 1 m3. Il­moi­ta tuo­te­mää­rät ko­ko­nai­si­na kuu­ti­oi­na ja pyö­ris­tä desi­maa­li­luku alem­paan koko­nais­lu­kuun, esim. 2,7 m3 il­moi­te­taan 2 m3. Vä­hen­nä laa­ti­koi­den, tuu­le­tus­vä­lien yms. osuus tuo­te­mää­räs­tä.

Va­lit­se vil­je­ly­alue AB tai C eli tuki­alue, jol­la tuo­te on tuo­tet­tu. Vil­je­ly­alue on tär­keä tie­to tuen erot­ta­mi­sek­si ja las­ke­mi­sek­si AB-alu­een tu­keen ja C-alu­een tu­keen.

Nä­ky­mä Li­sää tuo­te -pai­nik­keel­la

Li­sää uusi kas­vi­rivi pai­na­mal­la Li­sää tuo­te -link­kiä.

Muok­kaa -lin­kis­tä voit muut­taa kas­vi­la­jin ja kor­ja­ta vir­heel­li­sen mää­rä­tie­don. Pois­ta -lin­kis­tä voit pois­taa koko tuo­te­ri­vin. Kun olet saa­nut kaik­ki va­ras­to­tuot­teet tal­len­net­tua, siir­ry li­sää­mään uusi va­ras­to ja sen tuo­te­mää­rä­tie­dot.

Kun olet tal­len­ta­nut kaik­ki va­ras­tot va­ras­to­mää­ri­neen, siir­ry Yh­teen­veto ja lä­he­tys -si­vul­le.

Yhteenveto ja lähetys

En­nen ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mis­tä tar­kis­ta Yh­teen­veto ja lä­he­tys -si­vul­la il­moit­ta­ma­si tie­dot. Tar­kis­ta myös säh­kö­pos­ti­o­soit­e ja kir­joit­a Lisä­tie­dot –kent­tään tar­vit­ta­via lisä­tie­to­ja. Pää­set se­lai­le­maan ai­kai­sem­mil­le väli­leh­dil­le. Muis­ta sil­loin tal­len­taa muut­ta­ma­si tie­dot en­nen­kuin pois­tut si­vul­ta.

Säh­kö­pos­ti­o­soit­teek­si muo­dos­tuu au­to­maat­ti­ses­ti so­vel­luk­ses­sa ole­va tie­to maa­ti­la­si ensi­si­jai­sen vil­je­li­jän säh­kö­pos­ti­o­soit­tees­ta. Muu­ta se tar­vit­ta­es­sa.

Lisä­tie­to -koh­das­sa voit an­taa tie­toa

Huo­mau­tuk­set -koh­das­sa ole­vat huo­mau­tuk­set vaa­ti­vat tie­to­jen tar­kis­ta­mis­ta ja/tai kor­jaa­mis­ta. Pu­nai­nen huo­mau­tus es­tää ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­sen ja vaa­tii tie­don kor­jaa­mis­ta. Kel­tai­nen huo­mau­tus ei estä ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mis­tä.

Myös li­sää­mä­si liit­teen nimi nä­kyy Yh­teen­veto ja lä­he­tys -si­vul­la.

Yh­teen­veto ja lä­he­tys­sivu

Yh­teen­veto­tu­los­te

Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä voit tar­kis­taa il­moit­ta­ma­si tie­dot myös eril­li­ses­tä tu­los­tees­ta. Pai­na Tu­los­ta yh­teen­veto –link­kiä (si­vun va­sem­mas­sa ylä­lai­das­sa) en­nen lä­het­tä­mis­tä. Avau­tu­va tu­los­te on esi­kat­se­lu­ver­sio, eikä tie­to­ja ole vie­lä lä­he­tet­ty ELY-kes­kuk­sen kä­si­tel­tä­väk­si.

Lä­he­tyk­sen jäl­keen tu­los­te­tus­sa yh­teen­ve­dos­sa on kir­jat­tu­na, että ha­ke­mus on lä­he­tet­ty ELY-kes­kuk­sen kä­si­tel­tä­väk­si. Tu­los­te toi­mii to­sit­tee­na ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­ses­tä ja sen voit tal­len­taa omal­le ko­neel­lesi tai tu­los­taa pa­pe­ril­le.

Ha­ke­muk­sen lä­het­tä­mi­nen

Kun olet tar­kis­ta­nut ha­ke­mus­tie­dot, lä­he­tä ha­ke­mus Lä­he­tä kä­si­tel­tä­väk­si -pai­nik­kees­ta. Ha­ke­muk­sen lä­he­tyk­sen voit pe­ruut­taa Yh­teen­veto ja lä­he­tys -väli­leh­del­tä haku­ajan puit­teis­sa.  Muis­ta lä­het­tää ha­ke­mus uu­del­leen pe­ruu­tuk­sen jäl­keen!

Lä­het­tä­mi­sen jäl­keen voit sul­kea si­vun Sul­je asi­oin­ti -koh­das­ta (oi­ke­as­sa ylä­lai­das­sa). Näyt­tö pa­lau­tuu Vi­pun etu­si­vul­le. Säh­köi­nen asi­oin­ti -koh­das­ta voit tar­kis­taa, että puu­tar­ha­tuot­tei­den va­ras­toin­ti­tuen ha­ke­muk­se­si on pa­lau­tet­tu ti­las­sa.

Saat lä­he­tyk­ses­tä säh­kö­pos­ti­vah­vis­tuk­sen an­ta­maa­si säh­kö­pos­ti­o­soit­tee­seen.

Yh­teys käy­tön­tu­keen

Si­vun ala­lai­das­ta Käy­tön tuki -koh­das­ta löy­dät kun­ta­si tai ely­si yh­teys­tie­dot.

Voit ot­taa yh­teyt­tä säh­köis­tä tuki­ha­kua ja Vipu-pal­ve­lun käyt­töä kos­ke­vis­sa ky­sy­myk­sis­sä tu­kea kä­sit­te­le­vään ELY-kes­kuk­seen.­ Apua saat sekä käyt­tö­oi­keuk­siin, että so­vel­luk­sen käyt­tä­mi­seen ja ha­ke­mus­ten lä­het­tä­mi­seen liit­ty­vis­sä on­gel­mis­sa. Yh­tey­den­otto ta­pah­tuu klik­kaa­mal­la Käy­tön tuki –koh­taa. Näyt­töön avau­tuu yh­tey­den­otto­sivu, jos­sa voit va­li­ta, ha­lu­at­ko apua säh­kö­pos­tit­se vai pu­he­li­mit­se.

Va­lin­ta 1: ’Lä­he­tä meil­le säh­kö­pos­tia’, va­lit­se Vas­taan­ot­ta­jak­si ELY-kes­kus ja kir­joi­ta vies­ti­kent­tään asi­a­si. Pai­na lo­puk­si Lä­he­tä -pai­ni­ket­ta. Vies­ti­laa­ti­kon pos­ti oh­jau­tuu suo­raan tu­kea kä­sit­te­le­vään ELY-kes­kuk­seen.

Va­lin­ta 2: ’Soi­ta meil­le’, jol­loin saat ELY-kes­kuk­se­si sekä oman kun­ta­si yh­teys­tie­dot nä­ky­viin.

ILMOITA JOULUKUUN VARASTOMÄÄRÄT

Va­lit­se tuki­muo­to säh­köi­sen asi­oin­nin etu­si­vul­la koh­das­sa Puu­tar­ha­tuot­tei­den va­ras­toin­ti­tuen il­moi­tus.

Va­lin­nan jäl­keen avau­tuu ik­ku­na, jos­sa on kol­me väli­leh­teä: Ha­ki­jan tie­dot, Va­ras­to­tie­dot sekä Yh­teen­veto ja lä­he­tys. Il­moi­ta va­ras­to­si va­ras­to­mää­rät 15.12. ti­lan­teen mu­kai­si­na sekä lä­he­tä il­moi­tus.

Jou­lu­kuun va­ras­to­mää­rän il­moit­ta­mi­nen

Ha­ki­jan tie­dot on esi­täy­tet­ty ha­ke­muk­sel­ta, eikä ha­ki­jaa voi vaih­taa.

Mar­ras­kuun ha­ke­muk­ses­sa il­moit­ta­ma­si va­ras­tot ja nii­den tuo­te­mää­rät nä­ky­vät se­lai­lu­ti­las­sa Ha­ke­mus­tie­dot -väli­leh­del­lä. Et voi enää li­sä­tä uut­ta va­ras­toa.

Au­kai­se va­ras­ton tie­dot klik­kaa­mal­la va­ras­ton ni­meä ja syö­tä alim­mai­seen nä­ky­mään jou­lu­kuun va­ras­to­mää­rät sa­mal­la ta­val­la kuin ha­ke­muk­seen­kin (kat­so Va­ras­to­mää­rän il­moit­ta­mi­nen). Myös Yh­teen­veto ja lä­he­tys -si­vun toi­min­not toi­mi­vat sa­mal­la ta­val­la kuin ha­ke­muk­sen syö­tös­sä.

Il­moi­tuk­sen lä­het­tä­mi­sen jäl­keen voit sul­kea si­vun Sul­je asi­oin­ti -koh­das­ta (oi­ke­as­sa ylä­lai­das­sa). Näyt­tö pa­lau­tuu Vi­pun etu­si­vul­le. Säh­köi­nen asi­oin­ti -koh­das­ta voit tar­kis­taa, että puu­tar­ha­tuot­tei­den va­ras­toin­ti­tuen il­moi­tuk­se­si on pa­lau­tet­tu ti­las­sa.

Saat lä­he­tyk­ses­tä säh­kö­pos­ti­vah­vis­tuk­sen an­ta­maa­si säh­kö­pos­ti­o­soit­tee­seen.

Puu­tar­ha­tuot­tei­den va­ras­toin­ti­tuki20207.9.2020