TAKAUTUVAN TUKIPÄÄTÖKSEN TALLENNUS

Osio päivitetty 30.8.2017

Pa­pe­ri­si­na teh­dyt tuki­pää­tök­set tal­len­ne­taan ta­kau­tu­vas­ti Hyr­rä-jär­jes­tel­mään. Toi­min­to on käy­tös­sä tois­tai­sek­si, kun­nes kaik­ki poik­keus­me­net­te­lyin teh­dyt pää­tök­set on saa­tu tal­len­net­tua Hyr­rään. Tal­len­nuk­set teh­dään tuki­pää­tös­e­sit­te­li­jän oi­keu­del­la rat­kai­suun asti. Pa­pe­ril­la teh­ty tuki­pää­tös tal­len­ne­taan jär­jes­tel­mään sitä var­ten ra­ken­ne­tun toi­min­non kaut­ta.

En­nen pää­tök­sen ta­kau­tu­vaa tal­len­nus­ta var­mis­ta, että si­nul­la on tie­to­ko­nee­si tie­dos­tois­sa val­mii­na kaik­ki tar­vit­ta­vat asia­kir­jat ku­ten tar­kis­tus­lis­ta ja pa­pe­ri­nen tuki­pää­tös. Ta­kau­tu­van tal­len­nuk­sen te­ke­mi­nen on teh­tä­vä oi­ke­as­sa jär­jes­tyk­ses­sä.

En­sin täy­te­tään luo­kit­te­lu­tie­dot sekä mah­dol­li­set va­lin­ta­kri­tee­rit ja ra­ken­nus­tie­dot. Tä­män jäl­keen täy­te­tään Kus­tan­nus ja ra­hoi­tus -väli­leh­ti ja pai­ne­taan Las­ke-pai­ni­ket­ta, min­kä jäl­keen siir­ry­tään Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­del­le ja ta­kau­tu­vaan tal­len­nuk­seen. Täy­tä si­vun tie­dot jär­jes­tyk­ses­sä, älä enää muu­ta Kus­tan­nus ja ra­hoi­tus -väli­leh­den tie­to­ja tai siir­ry väli­leh­dil­tä toi­sil­le.  Jos saat huo­mau­tuk­sen pää­tös­e­si­tys/rat­kai­su-vai­hees­sa Las­ke-pai­nik­keen pai­na­mi­ses­ta, täy­tyy pää­tös­e­si­tys pe­ruut­taa ja aloit­taa alus­ta.

Hakemuksen tarkastelu

Aloi­ta ha­ke­muk­sen kä­sit­te­ly nor­maa­lis­ti te­ke­mäl­lä ha­ke­mus­kä­sit­te­ly. Var­mis­ta kä­sit­te­ly­vai­hees­sa, että ha­ke­muk­sel­le on tal­len­net­tu lisä­tie­to­pyyn­töön an­ne­tut vas­tauk­set joko Lisä­tie­to­pyyn­nöl­lä tai Tek­ni­sel­lä lisä­tie­to­pyyn­nöl­lä. Kun olet li­sän­nyt kaik­ki saa­ma­si täy­den­nyk­set, mer­kit­se ha­ke­muk­sen kaik­ki koh­dat hy­väk­sy­tyik­si (= lii­ken­ne­va­lot vih­re­äk­si), min­kä jäl­keen ha­ke­muk­sen va­sem­paan reu­naan Toi­min­not-koh­taan il­mes­tyy Tee pää­tös­e­si­tys -pai­ni­ke. Saat nä­ky­viin kak­si uut­ta väli­leh­teä: Pää­tök­sen kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus sekä Pää­tös­e­si­tys.

Hakemuksen tila on nyt Päätöskäsittely

Täy­tä Pää­tök­sen kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tuk­set -väli­leh­den tie­dot. Sen jäl­keen siir­ryt Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­del­le.

Siir­rä tän­ne pa­pe­ri­pää­tök­sen mu­kai­set kus­tan­nus- ja ra­hoi­tus­tie­dot.

Jos pa­pe­ri­sel­le pää­tök­sel­le on teh­ty jäl­keen päin muu­tos­pää­tös, on ha­ke­mus ja tuki­pää­tös tal­len­net­ta­va huo­mi­oi­den myös muu­tos­pää­tök­sil­lä teh­dyt muu­tok­set. Hyr­rään tu­le­van säh­köi­sen ha­ke­muk­sen ja pää­tök­sen on ka­tet­ta­va kaik­ki pa­pe­ri­sil­la muu­tos­pää­tök­sil­lä hy­väk­sy­tyt asi­at.

Ta­kau­tu­va tal­len­nus aloi­te­taan Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­den oi­ke­an ylä­reu­nan pai­nik­kees­ta Vaih­da ta­kau­tu­vaan pää­tös­e­si­tyk­seen.

MI­TÄÄN PA­PE­RI­SEN TUKI­PÄÄ­TÖK­SEN­TIE­TO­JA EI SAA SYÖT­TÄÄ JÄR­JES­TEL­MÄÄN PÄÄ­TÖS­E­SI­TYS-VÄLI­LEH­DEL­LE EN­NEN KUIN OLET VA­LIN­NUT PÄÄ­TÖS­E­SI­TYS-VÄLI­LEH­DEL­TÄ TA­KAU­TU­VAN PÄÄ­TÖK­SEN.

Va­lit­se Ha­lu­an tal­len­taa pa­pe­ri­sen pää­tök­sen ta­kau­tu­vas­ti klik­kaa­mal­la tä­män teks­tin edes­sä ole­vaa laa­tik­koa, jol­loin sin­ne il­mes­tyy vä­kä­nen merk­ki­nä va­lin­nas­ta. Tä­män jäl­keen klik­kaa Tal­len­na-pai­ni­ket­ta tal­len­taak­se­si va­lin­ta­si. Tal­len­nuk­sen jäl­keen ik­ku­na sul­keu­tuu au­to­maat­ti­ses­ti. Sul­je-pai­nik­keel­la pää­set pois­tu­maan ik­ku­nas­ta tal­len­ta­mat­ta mi­tään.

Jos olet teh­nyt va­lin­nat ta­kau­tu­vas­ta tal­len­nuk­ses­ta ja halu­at pa­la­ta ta­val­li­seen pää­tök­sen­te­koon, pai­na Vaih­da ta­val­li­seen pää­tös­e­si­tyk­seen. Pois­ta täp­pä koh­das­ta Ha­lu­an tal­len­taa pa­pe­ri­sen pää­tök­sen ta­kau­tu­vas­ti pois­ta­mal­la tä­män teks­tin edes­sä ole­vas­ta laa­ti­kos­ta vä­kä­nen ta­kau­tu­vas­ta tal­len­nuk­ses­ta. Pai­na Tal­len­na tal­len­taak­se­si va­lin­ta­si. Tal­len­nuk­sen jäl­keen ik­ku­na sul­keu­tuu au­to­maat­ti­ses­ti. Pää­tös­e­si­tyk­sen väli­leh­det tyh­je­ne­vät, ja pa­laat ta­kai­sin ha­ke­muk­sen kä­sit­te­lyyn.

Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­ti ero­aa nor­maa­lis­ta pää­tös­kä­sit­te­lys­tä si­ten, että tuki­pää­tös­e­sit­te­li­jä­nä syö­te­tään pa­pe­ri­sen pää­tök­sen pää­tös­e­si­tyk­sen ja -rat­kai­sun tie­dot sa­man­ai­kai­ses­ti. Pa­pe­ri­sen pää­tök­sen rat­kai­si­jan EI enää tar­vit­se hy­väk­syä pää­tös­e­si­tys­tä Hyr­räs­sä, vaan pää­tös muo­dos­tuu au­to­maat­ti­ses­ti, kun pää­tös­e­si­tys on val­mis. Pa­pe­ri­nen pää­tös on jo ker­taal­leen alle­kir­joi­tet­tu, jo­ten sitä ei alle­kir­joi­te­ta uu­del­leen täs­sä vai­hees­sa, kun pää­tös tal­len­ne­taan ta­kau­tu­vas­ti säh­köi­sek­si.

Täy­tä Toi­min­not-koh­das­ta Luo­kit­te­lu, Va­lin­ta­kri­tee­rit sekä mah­dol­li­set Ra­ken­ta­mis­tie­dot, jos ky­sees­sä on in­ves­toin­ti.

Mer­kit­se hank­keel­le hy­väk­sy­mä­si to­teu­tus­aika.

Va­lit­se alas­veto­va­li­kos­ta se esit­te­li­jä, joka on esi­tel­lyt pa­pe­ri­sen tuki­pää­tök­sen, sekä se rat­kai­si­ja, joka on toi­mi­nut rat­kai­si­ja­na pa­pe­ri­ses­sa tuki­pää­tök­ses­sä.

Esi­tyk­sen tu­lok­sek­si va­li­taan Hy­väk­syt­ty.

Pää­tök­sen rat­kai­su on Hy­väk­syt­ty.

Esi­tys­päi­vä­mää­räk­si va­li­taan päi­vä, jona pa­pe­ri­nen tuki­pää­tös on esi­tel­ty.

Rat­kai­su­päi­vä­mää­räk­si va­li­taan päi­vä, jona pa­pe­ri­nen tuki­pää­tös on rat­kais­tu.

Kir­jaa pää­tök­sen pe­rus­te­lui­hin pa­pe­ri­sen tuki­pää­tök­sen ja mah­dol­lis­ten pa­pe­ris­ten muu­tos­pää­tös­ten pe­rus­te­lut. Li­sää vas­taa­val­la ta­val­la eri­tyis­eh­dot.

Esi­tyk­sen muis­ti­oon on hyvä kir­ja­ta pa­pe­ri­sen pää­tös­pro­ses­sin ja mah­dol­lis­ten muu­tos­pää­tös­ten vai­heet.

Liitteet

Pa­pe­ri­nen tuki­pää­tös li­sä­tään liit­tee­nä sil­le va­rat­tuun koh­taan tar­kis­tus­lis­tan sekä mui­den pää­tök­ses­sä mu­ka­na ole­vien liit­tei­den li­säk­si.

Muut liit­teet ovat liit­tei­tä, jot­ka nä­ky­vät myös asi­ak­kaal­le. Jos siis ha­lu­at li­sä­tä pää­tök­sel­le liit­tei­tä, jot­ka nä­ky­vät myös asi­ak­kaal­le, ne lii­te­tään tä­hän koh­taan myös nor­maa­lil­la pää­tös­e­si­tyk­sel­lä.

Lo­put liit­teet ovat vi­ran­o­mai­sen liit­tei­tä, jot­ka ei­vät näy asi­ak­kaal­le.

Kun kaik­ki tie­dot pa­pe­ri­ses­ta pää­tök­ses­tä on syö­tet­ty, klik­kaa Tuki­pää­tös­e­si­tyk­sen esi­kat­se­lu -pai­ni­ket­ta ja tar­kis­ta vie­lä ker­ran, että olet syöt­tä­nyt kaik­ki pa­pe­ri­pää­tök­sen tie­dot ja että ne ovat oi­kein.  Tä­män jäl­keen klik­kaa Tee tuki­pää­tös­e­si­tys teh­däk­se­si tuki­pää­tök­sen. Tuki­pää­tös ja pää­tös­tu­los­te on nyt muo­dos­tet­tu. Pai­ni­ke ak­ti­voi­tuu sen jäl­keen, kun ha­ke­muk­sel­le on täy­den­net­ty sekä esit­te­li­jän että rat­kai­si­jan tie­dot ja esi­tyk­sen tu­los.

Tuki­pää­tök­sen jäl­keen Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­del­le il­mes­tyy Tu­los­ta pää­tös -pai­ni­ke.  Pää­tös ja pää­tös­tu­los­te on nyt muo­dos­tet­tu. Klik­kaa tätä pai­ni­ket­ta tu­los­taak­se­si tuki­pää­tök­sen pdf-muo­dos­sa. Myös asi­a­kas nä­kee pää­tök­sen säh­köi­se­nä, ja mah­dol­li­suus mak­su­ha­ke­muk­sen te­ke­mi­sel­le au­ke­aa.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015