TEKNINEN MUUTOSPÄÄTÖS

Osio päivitetty 2.5.2018

Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä voi kor­ja­ta vi­ran­o­mai­sen te­ke­miä tal­len­nus­vir­hei­tä. Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä voi muut­taa ai­no­as­taan tuki­pää­tös­e­si­tyk­sen tie­to­ja, ei tuki­ha­ke­mus­tie­to­ja.

Tek­ni­nen muu­tos­pää­tös kor­vaa ai­em­min teh­dyn tuki­pää­tök­sen. Van­hat pää­tös­tie­dot jää­vät tal­teen, ja uusi tek­ni­nen muu­tos­pää­tös nä­kyy han­ke­ma­pis­sa oma­na koh­ta­naan ha­ke­muk­sen aika­ja­nal­la. Hank­keel­le voi­daan teh­dä usei­ta muu­tos­pää­tök­siä, ja ne kaik­ki nä­ky­vät han­ke­ma­pis­sa omi­na pää­tök­si­nään. Vii­mei­sin hank­keel­le teh­ty pää­tös on voi­mas­sa­o­le­va.

Teknisen muutospäätöksen tekeminen

Voit teh­dä tuki­pää­tök­ses­tä uu­den pää­tök­sen tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä Tuki­pää­tös­e­sit­te­li­jän roo­lis­sa. Voit teh­dä tek­ni­sen muu­tos­pää­tök­sen, jos alku­pe­räi­sen tuki­pää­tök­sen ti­lan­ne on ol­lut:

Et voi teh­dä tek­nis­tä muu­tos­pää­tös­tä, jos alku­pe­räi­sen tuki­pää­tök­sen ti­lan­ne on ol­lut:

Avaa ha­ke­muk­sen vii­mei­sin tuki­pää­tös. Toi­min­not-ot­si­kon alla on Muu­tos­pää­tös-pai­ni­ke, jota pai­na­mal­la pää­set te­ke­mään tek­ni­sen muu­tos­pää­tök­sen. Avau­tu­vas­sa ik­ku­nas­sa ky­sy­tään, ha­lu­at­ko var­mas­ti teh­dä tek­ni­sen muu­tos­pää­tök­sen. Klik­kaa Tee muu­tos­pää­tös.

Tek­nis­tä muu­tos­pää­tös­e­si­tys­tä ei voi teh­dä sa­man­ai­kai­ses­ti, jos ha­ki­jan mak­su­ha­ke­mus on mak­su­pää­tös­e­sit­te­li­jäl­lä Pää­tös­e­si­tys-vai­hees­sa.

Huom! En­nen kuin alat muo­ka­ta pää­tös­e­si­tyk­sen tie­to­ja, vaih­da it­se­si kä­sit­te­li­jäk­si Kä­sit­te­ly­tie­to­jen kaut­ta.

Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä avau­tu­vat muo­kat­ta­vak­si edel­li­sen pää­tös­e­si­tyk­sen tie­dot. Voit muut­taa Kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus -väli­leh­den tie­to­ja, Pää­tös-väli­leh­den tie­to­ja, va­lin­ta­kri­tee­rei­tä sekä luo­kit­te­lu- ja ra­ken­ta­mis­tie­to­ja. Ha­ke­mus­tie­to­jen muut­ta­mi­nen ei ole mah­dol­lis­ta tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä.

Luo­kit­te­lu­tie­dois­sa koh­de­a­lo­jen muut­ta­mi­nen on mah­dol­lis­ta, mut­ta huo­mi­oi, että ensi­si­jais­ta koh­de­alaa ei saa vaih­taa, jos hank­keel­le on jo mak­set­tu jo­kin muu mak­su kuin en­nak­ko­mak­su. Hank­keen tois­si­jais­ten koh­de­a­lo­jen muut­ta­mi­nen on mah­dol­lis­ta.

Tek­ni­sen muu­tos­pää­tök­sen rat­kai­see Tuki­pää­tök­sen rat­kai­si­ja vas­taa­val­la me­net­te­lyl­lä kuin ta­val­li­sel­la tuki­pää­tök­sel­lä.

Julkisoikeudellinen yhteisö

Jul­kisoi­keu­del­li­sen yh­tei­sön ha­ki­ja­tyy­pin va­lin­ta vai­kut­taa mm. LKP-ti­li­öin­tei­hin. Ha­ki­ja­tyyp­pi voi­daan kor­ja­ta oi­ke­ak­si tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä. Huom! Jos ha­ki­ja­tyyp­pi Muu jul­kisoi­keu­del­li­nen yh­tei­sö vaih­de­taan ha­ki­ja­tyy­pik­si Val­tio, on alv-ri­vien li­säys teh­tä­vä kan­ta­kor­jauk­se­na. Täl­löin lä­he­tä vies­ti Ruo­ka­vi­ras­toon Pi­kan­tin Ota yh­teyt­tä -lo­mak­keen (Pui­mu­ri) kaut­ta.

Val­ti­o­kont­to­rin lis­taus val­ti­on vi­ras­tois­ta ja lai­tok­sis­ta löy­tyy osoit­tees­ta: http://www.val­ti­o­kont­to­ri.fi/fi-FI/Val­ti­on_vi­ras­tot_ja_lai­tok­set_112018(58720)

Korjaukset kustannuksiin ja rahoituksiin

Voit kor­ja­ta hank­keen kus­tan­nuk­sia ja ra­hoi­tuk­sia niin, ett­ei koko­nais­sum­ma ole suu­rem­pi kuin tuki­ha­ke­muk­sel­la ha­et­tu sum­ma. Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä ei voi myön­tää enem­pää kuin tuki­ha­ke­muk­sel­la on ha­et­tu.

Hankkeen valtuuksien sidonta ja vapauttaminen

Jos tuki­pää­tök­sen muu­tos­pää­tök­sel­lä li­sä­tään hy­väk­syt­tä­viä kus­tan­nuk­sia ja ra­hoi­tus­ta ai­kai­sem­paan tuki- tai muu­tos­pää­tök­seen ver­rat­tu­na, muu­tos­pää­tök­sel­lä hy­väk­syt­tä­vän ja ai­kai­sem­min myön­ne­tyn tuen ero­tus ku­lut­taa ero­tuk­sen ver­ran muu­tos­pää­tök­sen mu­kai­sen vuo­den kiin­ti­ö­tä.

Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä saa­daan va­pau­tet­tua hank­keen käyt­tä­mät­tä jää­neet myön­tö­val­tuu­det, jos alku­pe­räi­sel­lä tuki­pää­tök­sel­lä on si­dot­tu lii­kaa kiin­ti­ö­tä.

Jos muu­tos­pää­tök­sel­lä pie­nen­ne­tään ra­hoi­tuk­sia suh­tees­sa edel­li­siin tuki­pää­tök­siin, pa­lau­tus kiin­ti­öön teh­dään aina edel­li­ses­tä tuki­pää­tök­ses­tä läh­tien. Pie­nen­ne­tyn kiin­ti­ön ero­tus pa­lau­tuu sen vuo­den kiin­ti­öön, jota on alun­pe­rin syö­ty.

Jos tuki­pää­tös ja sitä kos­ke­va kiin­ti­ö­tä pie­nen­tä­vä tuki­pää­tös teh­dään sa­ma­na vuon­na, pa­lau­tuu ky­sei­sen vuo­den kiin­ti­öön uu­den ja van­han tuki­pää­tök­sen/muu­tos­pää­tök­sen vä­li­nen ero­tus.

Toteutusajan jatkaminen

Yri­tys­tuki:
Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä voit muut­taa toi­men­pi­teen to­teu­tus­ai­kaa kuu­kau­si­na. Lop­pu­mis­päi­vä­mää­rän las­ken­ta aloi­te­taan alku­pe­räi­sen tuki­pää­tök­sen pää­tös­päi­väs­tä.

Ke­hit­tä­mis­han­ke, tee­ma­han­ke, tek­ni­nen apu ja toi­min­ta­raha:
Tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä voit muut­taa hank­keen to­teu­tus­ai­kaa syöt­tä­mäl­lä hank­keen to­teu­tus­aika niil­le va­rat­tui­hin kent­tiin.

Muut ha­ke­mus­tyy­pit:
Hank­keen to­teu­tus­aika mää­räy­tyy alku­pe­räi­sen pää­tök­sen mu­kai­ses­ti au­to­maat­ti­ses­ti, eikä to­teu­tus­ai­kaa voi­da jat­kaa tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä.

Päätösesityksen tilanne

Muu­tos­pää­tök­sen pää­tös­e­si­tyk­sen ti­lan­ne voi olla:

Hy­väk­sy­tyl­lä pää­tös­e­si­tyk­sel­lä hy­väk­sy­tään tek­ni­sel­lä muu­tos­pää­tök­sel­lä esi­te­tyt muu­tok­set edel­li­seen tuki­pää­tök­seen ver­rat­tu­na.

Pää­tös pe­rut­tu -pää­tös­e­si­tyk­sel­lä voi­daan pe­rua hank­keel­le teh­ty myön­tei­nen tuki­pää­tös. Jos muu­tos­pää­tök­sen ti­lan­teek­si va­li­taan Pää­tös pe­rut­tu, pa­lau­te­taan si­don­nat ai­kai­sem­min teh­ty­jen pää­tös­ten mu­kai­siin kiin­ti­öi­hin ja hank­keel­le teh­ty myön­tei­nen tuki­pää­tös pe­ru­taan eikä hank­keel­le voi enää osoit­taa mak­su­ha­ke­muk­sia.

Muu­tos­pää­tös­tä ti­lan­teel­la Pää­tös pe­rut­tu ei voi teh­dä sel­lai­sel­le hank­keel­le, jol­le löy­tyy hy­väk­syt­ty­jä mak­su­pää­tök­siä.

Liitteet

Tek­ni­sel­le muu­tos­pää­tök­sel­le on mah­dol­lis­ta li­sä­tä vas­taa­vat liit­teet kuin var­si­nai­sel­le tuki­pää­tök­sel­le ha­ke­mus­tyy­pis­tä riip­pu­en. Pää­tök­sen rat­kai­se­mi­sen jäl­keen muu­tos­pää­tök­sel­le on mah­dol­lis­ta liit­tää seu­raa­via liit­tei­tä:

Muutospäätösesityksen poistaminen

Muu­tos­pää­tös­e­si­tyk­sen voi pois­taa en­nen kuin Tee pää­tös­e­si­tys -pai­ni­ket­ta on pai­net­tu ja muu­tos­pää­tös­e­si­tys lä­he­tet­ty rat­kai­si­jal­la rat­kais­ta­vak­si.

Voit pe­rua muu­tos­pää­tös­e­si­tyk­sen pai­na­mal­la Toi­min­not-ot­si­kon alla ole­vaa Pe­ruu­ta muu­tos­pää­tös­e­si­tys -pai­ni­ket­ta.

Tä­män jäl­keen avau­tuu ik­ku­na, jos­sa var­mis­te­taan, ha­lu­at­ko pois­taa muu­tos­pää­tös­e­si­tyk­sen.

Jos muu­tos­pää­tös­e­si­tys ha­lu­taan pois­taa rat­kai­su­vai­hees­sa, tu­lee muu­tos­pää­tös­e­si­tys pa­laut­taa rat­kai­si­jal­ta ta­kai­sin esit­te­li­jäl­le, joka voi pois­taa muu­tos­pää­tös­e­si­tyk­sen.

Muu­tos­pää­tös­e­si­tyk­sen pois­ta­mi­sen jäl­keen edel­li­sen pää­tök­sen tie­dot jää­vät voi­maan.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015