MAKSUHAKEMUKSEN TALLENTAMINEN

Osio päivitetty 26.9.2019

Jos ha­ki­ja on jät­tä­nyt mak­su­ha­ke­muk­sen pa­pe­ri­se­na, täy­tyy se tal­len­taa jär­jes­tel­mään. Mak­su­ha­ke­muk­sen tal­len­ta­mi­nen aloi­te­taan ha­ke­mal­la ha­lut­tu han­ke han­ke­nä­ky­mään Hae-toi­min­nol­la. Sen jäl­keen ava­taan uu­sin tuki­pää­tös (muu­tos­pää­tös) pai­na­mal­la Avaa.

Mak­su­ha­ke­muk­sen te­ke­mi­nen aloi­te­taan Pää­tös-väli­leh­del­tä.

Pää­tös-väli­leh­den ala­o­sas­sa on toi­min­not mak­su­ha­ke­muk­sen te­ke­mi­sen aloit­ta­mi­sek­si. Va­lit­se en­sin pa­pe­ri­se­na jä­te­tyn mak­su­ha­ke­muk­sen tyyp­pi: Mak­su­erä tai Lop­pu­mak­su. Va­lin­ta­lis­ta au­ke­aa va­lin­ta­laa­ti­kon vie­res­sä ole­vas­ta alas­päin osoit­ta­vas­ta nuo­les­ta.

Lop­pu­mak­su va­li­taan sil­loin, kun ha­e­taan vii­meis­tä mak­sua hank­keel­le. En­sim­mäi­nen­kin mak­su voi olla Lop­pu­mak­su, jos han­ke on val­mis ja hank­keen kaik­ki kus­tan­nuk­set ovat jo syn­ty­neet en­sim­mäis­tä mak­sua ha­et­ta­es­sa. Muus­sa ta­pauk­ses­sa va­li­taan tyy­pik­si Mak­su­erä. Itse mak­su­ha­ke­muk­set ovat sa­man­lai­set.

Kun mak­su­ha­ke­muk­sen tyyp­pi on va­lit­tu, ak­ti­voi­tuu pai­ni­ke Tee mak­su­ha­ke­mus. Tä­män jäl­keen avau­tu­va mak­su­ha­ke­mus si­säl­tää kol­me väli­leh­teä: Pe­rus­tie­dot, Kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus sekä Alle­kir­joi­tus ja lä­he­tys.

Perustiedot-välilehti

Pe­rus­tie­dot-väli­leh­del­lä Mak­su­ha­ke­muk­sen tyyp­pi -koh­dan ala­puo­lel­la nä­kyy va­lit­se­ma­si mak­su­ha­ke­mus. Va­lin­nan vie­res­sä ovat laa­ti­kot, joi­ta klik­kaa­mal­la avau­tuu ka­len­te­ri­nä­ky­mä. Va­lit­se ka­len­te­ris­ta ne päi­vä­mää­rät, jot­ka ha­ki­ja on il­moit­ta­nut pa­pe­ri­sel­la mak­su­ha­ke­muk­sel­la.

Hakija ja yhteystiedot

Ha­ki­jan tie­dot tu­le­vat suo­raan YTJ:stä. Voit muo­ka­ta www-osoi­tet­ta Muok­kaa-pai­nik­keel­la. Jos ha­ke­muk­sel­la ole­va osoi­te on eri kuin ha­ki­jal­la on YTJ:ssä, voit il­moit­taa tä­män osoit­teen koh­das­ta Omat tie­dot/pro­fii­li (kts. Yleis­tä Hyr­rän käy­tös­tä). Ai­noa muu­tet­ta­va (täy­den­net­tä­vä) tie­to ha­ke­muk­sel­la on www-osoi­te. Voit muo­ka­ta www-osoi­tet­ta pai­na­mal­la Muok­kaa-pai­nik­kees­ta, jon­ka jäl­keen www-osoi­te-ot­si­kon alle au­ke­aa laa­tik­ko osoit­teen kir­joit­ta­mi­sek­si. Tie­don tal­len­ta­mi­nen ta­pah­tuu Tal­len­na-pai­nik­kees­ta..

Tili­nu­me­ro-alas­veto­va­li­kos­ta il­moi­te­taan pank­ki­ti­lin nu­me­ro,  jol­le mak­su suo­ri­te­taan. Jos tili­nu­me­ro on jo ai­kai­sem­min tal­len­net­tu jär­jes­tel­mään, se nä­kyy alas­veto­va­li­kos­sa. Jos ha­ki­jal­le ei ole ai­kai­sem­min tal­len­net­tu tili­nu­me­roa tai ha­lu­at tal­len­taa uu­den tili­nu­me­ron, va­lit­se Li­sää uusi tili­nu­me­ro. Kir­joi­ta tili­nu­me­ro IBAN-muo­dos­sa (esim. FI12 3456 7890 1234 56) Uusi tili­nu­me­ro -kent­tään. BIC-koo­din jär­jes­tel­mä an­taa au­to­maat­ti­ses­ti.

Muis­ta tal­len­taa täy­den­tä­mä­si tie­dot klik­kaa­mal­la Tal­len­na.

Vastuuhenkilö

Vas­tuu­hen­ki­lön voi vaih­taa/li­sä­tä Li­sää vas­tuu­hen­ki­lö he­tul­la -pai­nik­kees­ta tai alas­veto­va­li­kos­ta. Pai­nik­keen ylä­puo­lel­le avau­tuu laa­tik­ko, jos­sa lu­kee Syö­tä hen­ki­lö­tun­nus. Li­sää vas­tuu­hen­ki­lön hen­ki­lö­tun­nus laa­tik­koon, min­kä jäl­keen ak­ti­voi­tuu Hae-pai­ni­ke. Jär­jes­tel­mä ha­kee vas­tuu­hen­ki­lön tie­dot ha­ke­muk­sel­le Vä­es­tö­re­kis­te­ri­kes­kuk­ses­ta.

Jos vas­tuu­hen­ki­lö on alle­kir­joit­ta­nut pa­pe­ri­sen mak­su­ha­ke­muk­sen, klik­kaa Alle­kir­joit­ta­jan edes­sä ole­vaa va­lin­ta­ruu­tua niin, että sii­hen il­mes­tyy täp­pä. Näin hä­nen ni­men­sä il­mes­tyy alle­kir­joi­tus­si­vul­le.

Jos alle­kir­joit­ta­jia on use­am­pi, li­sä­tään hei­dät Li­sää toi­nen vas­tuu­hen­ki­lö -koh­taan. Tä­hän koh­taan li­sä­tyt hen­ki­löt ovat au­to­maat­ti­ses­ti alle­kir­joit­ta­jia, jo­ten tar­kis­ta, että li­sät­ty hen­ki­lö on alle­kir­joit­ta­ja myös pa­pe­ri­ha­ke­muk­sel­la, kos­ka ni­met siir­ty­vät myös alle­kir­joi­tus­si­vul­le.

Pu­he­lin­nu­me­ron ja säh­kö­pos­ti­o­soit­teen pää­set li­sää­mään/muok­kaa­maan klik­kaa­mal­la Muok­kaa. Muok­kauk­sen jäl­keen pai­ni­ke muut­tuu Tal­len­na-pai­nik­keek­si, jota klik­kaa­mal­la tie­dot tal­len­tu­vat jär­jes­tel­mään.

Huom! Ha­ke­muk­sel­la pi­tää olla säh­kö­pos­ti­o­soi­te.

Maksuhakemuksesta lisätietoja antavan henkilön tiedot

Täy­tä mak­su­ha­ke­muk­ses­ta lisä­tie­to­ja an­ta­van hen­ki­lön nimi, pu­he­lin­nu­me­ro ja säh­kö­pos­ti­o­soi­te nii­tä var­ten va­rat­tui­hin teks­ti­kent­tiin.

Kirjanpito

Täy­tä kir­jan­pi­dos­ta vas­taa­van kir­jan­pi­tä­jän tie­dot sil­le va­rat­tui­hin teks­ti­kent­tiin.

Hankkeen toteuttaminen

Kir­joi­ta tä­hän ha­ki­jan pa­pe­ri­ha­ke­muk­sel­la ker­to­ma suun­ni­tel­man to­teu­tu­mi­nen ha­et­ta­van mak­su­ha­ke­muk­sen ajal­ta. Li­sää Liit­teet koh­taan ha­ke­muk­sen mu­ka­na tul­leet liit­teet skan­naa­mal­la ne säh­köi­seen muo­toon.

Mi­kä­li ha­ki­ja on il­moit­ta­nut tuen myön­tä­mi­sen jäl­keen toi­min­nas­saan, ta­lou­des­saan tai muis­sa hank­keen to­teu­tuk­seen vai­kut­ta­vis­sa olo­suh­teis­sa ta­pah­tu­nei­ta muu­tok­sia, kir­ja­taan ne tä­hän koh­taan. Jos näis­tä on tul­lut liit­tee­nä lisä­sel­vi­tyk­siä, skan­na­taan ne ja lii­te­tään koh­taan Liit­teet.

Liitteet

Va­lit­se Ha­ke­mus­tyyp­piin liit­ty­vät liit­teet -alas­veto­va­li­kos­ta mak­su­ha­ke­muk­sel­le tul­lut lii­te yksi ker­ral­laan. Saat li­sät­tyä liit­teen klik­kaa­mal­la Li­sää lii­te. Yh­den liit­teen mak­si­mi­koko on 10 Mt.

Ni­meä liit­teet si­ten, että ne hel­pot­ta­vat mak­su­ha­ke­muk­sen kä­sit­te­lyä. Huo­leh­di, että lii­te si­säl­tää asi­an­mu­kai­set tun­nis­te­tie­dot.

Huom! Sa­las­sa pi­det­tä­vil­le liit­teil­le on oma koh­tan­sa, jon­ne voi­daan li­sä­tä sel­lai­sia liit­tei­tä, joi­ta asi­a­kas ei voi ava­ta. Vain vi­ran­o­mai­nen nä­kee sa­las­sa pi­det­tä­vät liit­teet ha­ke­muk­sen kä­sit­te­lyn yh­tey­des­sä. Sa­las­sa pi­det­tä­vän liit­teen ni­men pe­räs­sä lu­kee su­luis­sa sa­las­sa­pi­det­tä­vä. Sa­las­sa pi­det­tä­vä lii­te on esi­mer­kik­si hen­ki­lön palk­ka­tie­to­ja si­säl­tä­vä lii­te.

Liit­tei­siin li­sä­tään myös ha­ki­jan täyt­tä­mä pa­pe­ri­nen mak­su­ha­ke­mus skan­nat­tu­na.

Kustannus ja rahoitus -välilehti

Tämä sivu ero­aa hiu­kan eri han­ke­tyyp­pien vä­lil­lä. Lue täs­tä asi­a­kas­puo­len tuki­muo­to­koh­tai­sis­ta oh­jeis­ta.

Hankkeen kustannuksiin liittyvä arvonlisävero

Mer­kit­se Kus­tan­nuk­siin liit­ty­vä ar­von­lisä­vero -koh­taan, esi­te­tään­kö kus­tan­nuk­set il­man ar­von­lisä­ve­roa vai si­säl­tä­en ar­von­lisä­ve­ron.

Kustannuserittely

Tä­hän koh­taan tal­len­ne­taan liit­tei­nä tul­leet jäl­jen­nök­set meno- ja mak­su­to­sit­teis­ta.

Huom!

Kus­tan­nus­e­rit­te­lyä ja Kus­tan­nuk­set-tau­luk­koa ei ole pe­rus­ta­mis­tuen mak­su­ha­ke­muk­sel­la, kos­ka pe­rus­ta­mis­tuki ei ole kus­tan­nus­pe­rus­tei­nen tuki­muo­to. To­teu­tet­ta­vuus­tut­ki­muk­sen kus­tan­nuk­set koh­den­ne­taan ko­ko­nai­suu­dess­saan kus­tan­nus­la­jil­le to­teu­tet­ta­vuus­tut­ki­mus.

Klik­kaa Li­sää, min­kä jäl­keen avau­tu­vat seu­raa­vat ken­tät:

Kun li­säät kus­tan­nus­e­rit­te­lyyn uu­den ri­vin, mut­ta et ole vie­lä mer­kin­nyt ri­vil­le mi­tään tie­to­ja, nä­kyy ri­vin lo­pus­sa teks­ti Pois­ta rivi. Täs­tä saat pois­tet­tua tyh­jän ri­vin. Mak­su­ha­ke­muk­sel­la ei saa olla tyh­jiä ri­ve­jä. Jos ha­lu­at pois­taa ri­vin, jol­le on tal­len­net­tu lii­te, täy­tyy lii­te pois­taa en­nen kuin ri­vin voi pois­taa.

Li­sä­tyn liit­teen voit pois­taa kus­tan­nus­ri­vin lo­pus­sa ole­vas­ta pu­nai­ses­ta teks­tis­tä Pois­ta lii­te. Li­sää tar­vit­ta­va mää­rä uu­sia ri­ve­jä koh­das­ta Li­sää.

Kustannukset

Kus­tan­nus­e­rit­te­lyyn li­sää­mä­si tie­dot siir­ty­vät au­to­maat­ti­ses­ti Kus­tan­nuk­set-tau­luk­koon.

Rahoitus

Ra­hoi­tus-tau­luk­koon täy­den­ne­tään ha­ki­ja il­moit­ta­mat ra­hoi­tus­la­jit ja nii­den sum­mat.

Muu julkinen tuki

Va­lit­se Kyl­lä tai Ei sen mu­kaan, mitä ha­ki­ja on il­moit­ta­nut pa­pe­ri­ha­ke­muk­sel­la.

Lisä­tie­to­ja-teks­ti­kent­tää täy­den­ne­tään, jos ha­ki­ja on an­ta­nut lisä­tie­to­ja pa­pe­ri­ha­ke­muk­sel­la.

Allekirjoitus ja lähetys -välilehti

Kir­joi­ta alle­kir­joit­ta­jan ni­men pe­räs­sä ole­vaan laa­tik­koon pa­pe­ri­ha­ke­muk­ses­sa il­moi­tet­tu alle­kir­joi­tus­päi­vä­mää­rä tai va­lit­se se il­mes­ty­nees­tä ka­len­te­ris­ta. Sen jäl­keen klik­kaa va­lin­ta­ruu­tua Va­kuu­tan tie­dot oi­keik­si, min­kä jäl­keen ak­ti­voi­tuu Alle­kir­joi­tuk­set tar­kis­tet­tu -pai­ni­ke. Voit tar­vit­ta­es­sa pois­taa alle­kir­joi­tuk­set ha­ke­muk­sen tie­to­jen muok­kaa­mis­ta var­ten Pois­ta alle­kir­joi­tuk­set -pai­nik­keel­la.

Mak­su­ha­ke­mus lä­he­te­tään kä­sit­te­lyyn klik­kaa­mal­la Lä­he­tä ha­ke­mus. Mi­kä­li ha­lu­at pe­ruut­taa ha­ke­muk­sen, klik­kaa Toi­min­not-ot­si­kon alla ole­vaa Pe­ruu­ta ja muok­kaa -pai­ni­ket­ta. Voit pe­ruut­taa ha­ke­muk­sen vain, jos sitä ei ole otet­tu kä­sit­te­lyyn.

Jos alle­kir­joit­ta­jia on usei­ta, pi­tää jo­kai­sen ni­men pe­rään li­sä­tä alle­kir­joi­tus­päi­vä­mää­rä. Vas­ta kun vii­mei­sel­le alle­kir­joit­ta­jal­le on li­sät­ty alle­kir­joi­tus­päi­vä­mää­rä, il­mes­tyy Lä­he­tä ha­ke­mus -pai­ni­ke.

Keskeneräisen maksuhakemuksen avaaminen

Voit kes­keyt­tää mak­su­ha­ke­muk­sen täyt­tä­mi­sen ja pa­la­ta täy­den­tä­mään sitä myö­hem­min. Muis­ta tal­len­taa kes­ken­e­räi­nen mak­su­ha­ke­mus en­nen pois­tu­mis­ta Tal­len­na-pai­nik­kees­ta.

Kun ha­lu­at jat­kaa mak­su­ha­ke­muk­sen tal­len­ta­mis­ta. Hae ha­lut­tu han­ke han­ke­nä­ky­mään Hae-toi­min­nol­la.

Jos ha­lu­at pois­taa kes­ken­e­räi­sen mak­su­ha­ke­muk­sen, klik­kaa Pois­ta mak­su­ha­ke­mus.

Mak­su­ha­ke­muk­sen voi pois­taa, jos sen tila on Mak­su­ha­ke­muk­sen en­sim­mäi­nen tal­len­nus tai Mak­su­ha­ke­muk­sen jät­tä­mi­nen ELY-kes­kuk­seen (en­nen kuin pois­ta­mi­nen on­nis­tuu, on ha­ke­muk­ses­ta pois­tet­ta­va alle­kir­joi­tus/alle­kir­joi­tuk­set). Kun mak­su­ha­ke­mus on otet­tu kä­sit­te­lyyn, ei sitä voi enää pois­taa, vaan sil­le on teh­tä­vä pää­tös.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015