MAKSUPÄÄTÖSESITYKSEN TEKEMINEN

osio päivitetty 12.11.2019

Kun mak­su­ha­ke­mus si­säl­tää kaik­ki tar­vit­ta­vat tie­dot mak­su­pää­tök­sen te­koa var­ten ja kaik­ki ”lii­ken­ne­va­lot” ovat vih­re­ät, il­mes­tyy ha­ke­muk­sen va­sem­paan reu­naan Pää­tös­e­si­tys-pai­ni­ke. Pää­tös­e­si­tys-pai­ni­ke nä­kyy mak­su­pää­tös­e­sit­te­li­jän oi­keu­del­la.

Tätä pai­ni­ket­ta klik­kaa­mal­la au­ke­aa mak­su­ha­ke­muk­sen lop­puun kak­si uut­ta väli­leh­teä: Pää­tök­sen kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus ja Pää­tös­e­si­tys. Väli­leh­det ovat vä­ril­tään vih­rei­tä. Ha­ke­muk­sen tila on nyt pää­tös­kä­sit­te­lys­sä.

Kustannukset ja rahoitus

Kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus -väli­leh­ti on hiu­kan eri­lai­nen eri tuki­tyyp­pien ja koh­den­net­tu­jen toi­mien vä­lil­lä. Esi­merk­ki­nä täs­sä oh­jees­sa on Ke­hit­tä­mis­han­ke, jos­sa kus­tan­nus­mal­lik­si on va­lit­tu Kor­vaus to­del­li­sis­ta hy­väk­syt­tä­vis­tä kus­tan­nuk­sis­ta, in­ves­toin­ti.

Näin ol­leen täl­lä väli­leh­del­lä nä­ky­vät koh­dat Kus­tan­nus­e­rit­te­ly, kus­tan­nuk­set ja Ra­hoi­tus.

Kustannuserittely

Tämä koh­ta si­säl­tää ne kuit­ti­ri­vit, jot­ka ha­ki­ja on mak­su­ha­ke­muk­seen liit­tä­nyt.

Täs­sä koh­das­sa mer­ki­tään vä­hen­net­tä­väk­si hy­lä­tyt ja yli­mää­räi­set tuki­kel­poi­set kus­tan­nuk­se kuit­ti­koh­tai­ses­tit, jos näin on teh­tä­vä. Vä­hen­nyk­set mer­ki­tään niil­le tar­koi­tet­tui­hin laa­ti­koi­hin. Avaa-sa­nas­ta saa auki ha­ki­jan li­sää­mät liit­teet se­lit­tei­neen sekä kä­sit­te­li­jän se­li­tet­tä var­ten tar­koi­te­tun teks­ti­laa­ti­kon.

Kun olet kä­si­tel­lyt kuit­ti­ri­vin, li­sää ri­vin lo­pus­sa ole­vaan laa­tik­koon vä­kä­nen.

Kustannukset

Tä­hän tau­luk­koon ei pys­ty te­ke­mään muu­tok­sia, vaan tie­dot tu­le­vat sen mu­kaan, mitä tie­to­ja kus­tan­nus­e­rit­te­lys­sä on.

Rahoitus

Täs­sä tau­lu­kos­sa nä­ky­vät tuki­pää­tök­sel­lä hy­väk­syt­ty ra­hoi­tus, kä­si­tel­tä­väl­lä mak­su­ha­ke­muk­sel­la ha­et­tu ra­hoi­tus sekä jäl­jel­lä eli vie­lä ha­et­ta­vis­sa ole­va ra­hoi­tus.

Esit­te­li­jä pys­tyy täy­den­tä­mään ra­hoi­tus­ri­vit, jois­sa on laa­tik­ko sum­man li­sää­mis­tä var­ten. Kun olet li­sän­nyt lu­vut, klik­kaa Las­ke, jol­loin jär­jes­tel­mä las­kee mak­su­ha­ke­muk­sel­la mak­set­ta­van EU:n ja val­ti­on osuu­den.

Huo­mi­oi, että mak­su­pää­tös­e­si­tys­tä ei voi teh­dä en­nen kuin kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus ovat yhtä suu­ret (Ei kos­ke maa­ta­lous­in­ves­toin­tia eikä PO­LU­RAA).

Tä­män jäl­keen klik­kaa si­vun ala­reu­nas­sa ole­vaa Seu­raa­va-pai­ni­ket­ta jat­kaak­se­si esi­tyk­sen te­ke­mi­seen tai Tal­len­na-pai­ni­ket­ta Toi­min­not va­li­kos­ta tal­len­taak­se­ni tie­dot.

Päätösesitys-välilehti

Täl­lä väli­leh­del­lä va­lit­set mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen rat­kai­si­jan, esi­tyk­sen tu­lok­sen sekä kir­joi­tat pää­tök­sen pe­rus­te­lut ja esi­tyk­sen muis­ti­on. Lii­tä mu­kaan tar­kis­tus­lis­ta. Kun olet täy­den­tä­nyt koh­dat, ak­ti­voi­tuu Tee pää­tös­e­si­tys -pai­ni­ke. Tar­kis­ta esi­tys huo­lel­li­ses­ti esi­kat­se­lus­sa, joka au­ke­aa pai­nik­kees­ta Mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen esi­kat­se­lu.

Kun olet teh­nyt mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen, il­mes­tyy Esi­tys­päi­vän koh­dal­le päi­vä­mää­rä. Tä­män jäl­keen et voi enää muut­taa väli­leh­tien tie­to­ja  Mak­su­pää­tös­e­si­tys siir­tyy nyt pää­tös­e­si­tyk­sel­lä va­li­tun rat­kai­si­jan työ­pöy­däl­le rat­kais­ta­vak­si.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015