NOSTOLUPAHAKEMUKSEN TEKEMINEN

Muokattu 13.1.2020

Voit teh­dä lai­nan nos­to­lupa­ha­ke­muk­sen, kun vi­ran­o­mai­nen on teh­nyt  myön­tei­sen tuki­pää­tök­sen. Säh­köi­nen nos­to­lupa­ha­ke­mus tu­lee vi­reil­le, kun se on alle­kir­joi­tet­tu ja lä­he­tet­ty Hyr­rä-jär­jes­tel­mäs­sä eli jä­tet­ty tuen myön­tä­väl­le vi­ran­o­mai­sel­le.

ELY-kes­kus pyy­tää ha­ki­jaa tar­vit­ta­es­sa täy­den­tä­mään nos­to­lupa­hake­mus­ta. Puut­teel­li­nen ha­ke­mus tu­lee täy­den­tää vi­ran­o­mai­sen an­ta­mas­sa mää­rä­a­jas­sa. Muus­sa ta­pauk­ses­sa nos­to­lupa­ha­ke­mus saa­te­taan hy­lä­tä puut­teel­lis­ten tie­to­jen vuok­si. Mää­rä­ajan päät­ty­mi­sen jäl­keen ELY-kes­kus te­kee asi­as­sa pää­tök­sen.

Nostolupahakemuksen tekeminen

Nos­to­lupa­ha­ke­muk­sen te­ke­mi­nen aloi­te­taan Hank­keet-osi­on kaut­ta. Klik­kaa hii­rel­lä Hank­keet-osi­os­sa ha­lut­tua han­ket­ta, min­kä jäl­keen avau­tuu ha­ke­muk­sen tie­to­ik­ku­na. Avaa tuki­ha­ke­mus koh­das­ta Avaa.

Hank­keel­le on pää­tök­sen­teon yh­tey­des­sä tul­lut uusi Pää­tös-väli­leh­ti. Mak­su­ha­ke­muk­sen te­ke­mi­nen aloi­te­taan Pää­tös-väli­leh­del­lä.

Tar­kis­ta en­sin, että tuki­pää­tös on Hy­väk­syt­ty. Näet sen Pää­tös-laa­ti­kos­ta. Pää­tös-väli­leh­den ala­o­sas­sa on toi­min­not mak­su­ha­ke­muk­sen luon­nin aloit­ta­mi­sek­si. Va­lit­se en­sin mak­su­ha­ke­muk­sen tyyp­pi: Nos­to­lupa. Va­lin­ta­lis­ta au­ke­aa va­lin­ta­laa­ti­kon pe­räs­sä ole­vas­ta nuo­les­ta.

Kun mak­su­ha­ke­muk­sen tyyp­pi on va­lit­tu, ak­ti­voi­tuu pai­ni­ke Tee mak­su­ha­ke­mus. Tä­män jäl­keen avau­tu­va mak­su­ha­ke­mus si­säl­tää kol­me väli­leh­teä: Pe­rus­tie­dot, Kus­tan­nus ja ra­hoi­tus sekä Alle­kir­joi­tus ja lä­he­tys.

Perustiedot

Pe­rus­tie­dot-väli­leh­del­lä Mak­su­ha­ke­muk­sen tyyp­pi -koh­dan ala­puo­lel­la nä­kyy Nos­to­lupa.

Hakija ja yhteystiedot

Ha­ki­jan tie­dot tu­le­vat suo­raan YTJ:stä. Voit muo­ka­ta www-osoi­tet­ta Muok­kaa-pai­nik­keel­la. Klik­kauk­sen jäl­keen Muok­kaa-pai­ni­ke muut­tuu Tal­len­na-pai­nik­keek­si, jota klik­kaa­mal­la tie­dot tal­len­tu­vat jär­jes­tel­mään.

Vastuuhenkilö

Mak­su­ha­ke­muk­sen vas­tuu­hen­ki­lö­nä nä­kyy au­to­maat­ti­ses­ti hen­ki­lö, joka on kir­jau­tu­nut jär­jes­tel­mään.

Vas­tuu­hen­ki­lön voi vaih­taa/li­sä­tä Li­sää vas­tuu­hen­ki­lö he­tul­la -pai­nik­kees­ta tai alas­veto­va­li­kos­ta. Pai­nik­keen ylä­puo­lel­le avau­tuu laa­tik­ko, jos­sa lu­kee Syö­tä hen­ki­lö­tun­nus. Li­sää vas­tuu­hen­ki­lön hen­ki­lö­tun­nus laa­tik­koon, min­kä jäl­keen Hae-pai­ni­ke ak­ti­voi­tuu. Klik­kaa pai­ni­ket­ta, ja jär­jes­tel­mä ha­kee uu­den vas­tuu­hen­ki­lön tie­dot Digi- ja vä­es­tö­tie­to­vi­ras­tos­ta.

Mää­ri­tä vas­tuu­hen­ki­lön roo­lik­si alle­kir­joit­ta­ja. Klik­kaa Alle­kir­joit­ta­jan edes­sä ole­vaa va­lin­ta­ruu­tua niin, että sii­hen il­mes­tyy täp­pä. Vas­tuu­hen­ki­lös­tä tu­lee näin ha­ke­muk­sen alle­kir­joit­ta­ja. Alle­kir­joit­ta­jal­la tu­lee olla Hyr­rä-Ha­ki­ja-oi­keu­det, jot­ka voi ha­kea Kat­so-pal­ve­lus­sa.

Jos alle­kir­joit­ta­jia on use­am­pi, li­sä­tään hei­dät koh­taan Li­sää toi­nen vas­tuu­hen­ki­lö koh­taan. Myös heil­lä tu­lee olla Hyr­rä – Ha­ki­ja-oi­keu­det.

Pu­he­lin­nu­me­ron ja säh­kö­pos­ti­o­soit­teen pää­set li­sää­mään/muok­kaa­maan klik­kaa­mal­la Muok­kaa. Klik­kauk­sen jäl­keen pai­ni­ke muut­tuu Tal­len­na-pai­nik­keek­si, jota klik­kaa­mal­la tie­dot tal­len­tu­vat jär­jes­tel­mään.

Huom! Ha­ke­muk­sel­la pi­tää olla säh­kö­pos­ti­o­soi­te, jon­ne lä­he­te­tään ha­ke­mus­ta kos­ke­vat tie­dot­teet.

Maksuhakemuksesta lisätietoja antavan henkilön tiedot

Täy­tä mak­su­ha­ke­muk­ses­ta lisä­tie­to­ja an­ta­van hen­ki­lön nimi, pu­he­lin­nu­me­ro ja säh­kö­pos­ti­o­soi­te nii­tä var­ten va­rat­tui­hin teks­ti­kent­tiin.

Liitteet

Va­lit­se Ha­ke­mus­tyyp­piin liit­ty­vät liit­teet -alas­veto­va­li­kos­ta mak­su­ha­ke­muk­sel­le­si tar­peel­li­nen lii­te yksi ker­ral­laan. Saat li­sät­tyä liit­teen Li­sää lii­te -pai­nik­keel­la. Yh­den liit­teen mak­si­mi­koko on 10 Mt.

Ni­meä lii­te si­ten, että se voi­daan mak­su­hake­mus­ta kä­si­tel­les­sä hel­pos­ti koh­dis­taa oi­ke­aan asi­aan. Huo­leh­di, että lii­te si­säl­tää asi­an­mu­kai­set tun­nis­te­tie­dot.

Lisä­tie­toa tar­vit­ta­vis­ta liit­teis­tä löy­tyy koh­das­ta Nos­to­lupa­ha­ke­muk­seen tar­vit­ta­vat asia­kir­jat

Hankkeen toteuttaminen

Ker­ro hank­keen to­teu­tuk­ses­ta. Ota kan­taa hank­keen to­teu­tu­mi­seen ja kus­tan­nuk­siin. Anna sel­vi­tys , jos ti­lan­pito ero­aa tuki­pää­tök­ses­tä tai kus­tan­nuk­siin on saa­tu muu­ta jul­kis­ta ra­hoi­tus­ta. Sel­vi­tys­tä tu­ke­maan voi­daan liit­tää eril­li­siä liit­tei­tä koh­das­sa Liit­teet.

Kustannus ja rahoitus

Il­moi­ta lai­nan nos­to­lu­van pe­rus­tee­na ole­va kaup­pa­hin­ta ja/tai ti­lan ulko­puo­lel­ta han­ki­tun ir­tai­mis­ton kus­tan­nuk­set yh­teen­sä. Il­moi­ta kus­tan­nuk­set il­man ar­von­lisä­ve­roa.

Il­moi­ta ha­et­ta­van kor­ko­tuki­lai­nan mää­rä

Lisä­tie­to­ja-koh­das­sa voi­daan an­taa lisä­tie­to­ja nos­to­lupa­hake­mus­ta kos­kien.

Allekirjoitus ja lähetys

Alle­kir­joi­ta ja lä­he­tä -väli­leh­del­lä voit lä­het­tää ha­ke­muk­sen kä­sit­te­lyyn ELY-kes­kuk­seen. Klik­kaa va­lin­ta­ruu­tua Va­kuu­tan tie­dot oi­keik­si, min­kä jäl­keen ak­ti­voi­tuu Alle­kir­joi­tus ja va­kuus -koh­das­ta va­kuus­teks­ti:

Va­kuu­tan, että olen nou­dat­ta­nut tuki­pää­tök­sen eh­to­ja ja että täs­sä nos­to­lupa­ha­ke­muk­ses­sa an­ta­ma­ni tie­dot ovat oi­kei­ta. Nos­to­lupa­ha­ke­muk­ses­sa esi­te­tyt tie­dot ovat yhtä­pi­tä­viä kir­jan­pi­don/maa­tila­ta­lou­den tulo­vero­lain (543/1967) muis­tiin­pa­no­jen kans­sa.

Alle­kir­joi­ta ha­ke­mus Alle­kir­joi­ta-pai­ni­kees­ta. Voit tar­vit­ta­es­sa pois­taa alle­kir­joi­tuk­set ha­ke­muk­sen tie­to­jen muok­kaa­mis­ta var­ten Pois­ta alle­kir­joi­tuk­set -pai­nik­keel­la.

Kun kaik­ki alle­kir­joit­ta­jak­si va­li­tut hen­ki­löt ovat alle­kir­joit­ta­neet ha­ke­muk­sen, ak­ti­voi­tuu Lä­he­tä ha­ke­mus -pai­ni­ke. Pai­na­mal­la sii­tä lä­he­tät ha­ke­muk­se­si kä­sit­te­lyyn. Mi­kä­li ha­lu­at pe­ruut­taa ha­ke­muk­sen, on se mah­dol­lis­ta klik­kaa­mal­la Toi­min­not-ot­si­kon alla ole­vaa Pe­ruu­ta ja muok­kaa -pai­ni­ket­ta. Voit pe­ruut­taa ha­ke­muk­sen vain, jos sitä ei ole otet­tu kä­sit­te­lyyn.

Keskeneräisen hakemuksen avaaminen

Voit kes­keyt­tää ha­ke­muk­sen täyt­tä­mi­sen ja pa­la­ta täy­den­tä­mään sitä myö­hem­min. Muis­ta tal­len­taa kes­ken­e­räi­nen ha­ke­mus en­nen kuin pois­tut.

Hyr­rän han­ke­kir­jas­tossa näet kaik­ki ne hank­keet, jot­ka si­nul­la on käyn­nis­sä. Euro-mer­kin pe­räs­sä ole­va luku ker­too nos­to­lupa­ha­ke­muk­sen nu­me­ron.

Klik­kaa han­ket­ta, jota ha­lu­at tar­kas­tel­la tai jon­ka kä­sit­te­lyä ha­lu­at jat­kaa. Pää­set han­ke­nä­ky­mään, jos­sa näet hank­keen kaik­ki vai­heet.

Jo­kai­nen ha­ke­muk­sen ta­pah­tu­ma on omal­la ri­vil­lään. Ta­pah­tu­mat ovat aika­jär­jes­tyk­ses­sä si­ten, että uu­sin ta­pah­tu­ma on ylim­pä­nä. Yk­sit­täi­sen ta­pah­tu­man koko ta­pah­tu­ma­his­to­ri­an pää­set nä­ke­mään koh­das­ta Näy­tä his­to­ria. Nä­ky­mä sul­keu­tuu sa­man koh­dan Pii­lo­ta his­to­riasta.

Jos ha­lu­at pois­taa kes­ken­e­räi­sen nos­to­lupa­ha­ke­muk­sen, klik­kaa Pois­ta mak­su­ha­ke­mus. Li­sää mak­su­ha­ke­muk­sen pois­ta­mi­ses­ta löy­dät tääl­tä.

Jos ha­ke­muk­sen täyt­tä­mi­ses­sä il­me­nee on­gel­mia, ota yh­teyt­tä ELY-kes­kuk­seen.

HYR­RÄ-OHJEMaa­ta­lou­den in­ves­toin­ti­tuki10.6.2015