1 NYTT ÅR 2016

Stödregion C

Att din an­mä­lan om del­ta­gan­de är i kraft kan du kon­trol­le­ra i punk­ten För­bin­del­ser och av­tal i Vi­put­jäns­ten el­ler i sam­man­ställ­ning­en över går­dens för­hand­si­fyll­da upp­gif­ter.

Inom det nord­li­ga stö­det per dju­ren­het för nöt­kre­a­tur finns det bara en djur­grupp för tju­rar och stu­tar (6 mån. – un­der 20 mån.). Dju­ren­hets­ko­ef­fi­ci­en­ten för den är 0,6.

Mi­ni­mi­an­ta­let stöd­be­rät­ti­gan­de tack­or är 4 de. An­ta­let stöd­be­rät­ti­gan­de tack­or be­grän­sas av an­ta­let lamm som är föd­da år 2016. Om sö­kan­den har bör­jat hål­la tack­or år 2016 kan han el­ler hon an­vän­da un­dan­ta­get från lam­nings­vill­ko­ret för går­dar som in­le­der pro­duk­tio­nen. Un­dan­ta­get från lam­nings­vill­ko­ret för går­dar som ut­vid­gar pro­duk­tio­nen och un­dan­ta­get från lam­nings­vill­ko­ret för nya typ­er av hus­djurs­går­dar har slo­pats.

Mi­ni­mi­an­ta­let stöd­be­rät­ti­gan­de hon­get­ter är 4 de.

I re­gi­on C3 är den be­gräns­ning som gäl­ler be­tal­ning­en av nord­li­ga stöd per dju­ren­het 350 de.

Nord­ligt hus­djurs­stöd för häs­tar be­vil­jas inte läng­re.

Hela landet

Un­dan­tag från kra­vet på åker­are­al el­ler från kra­vet på att själv be­dri­va jord­bruk el­ler träd­gårds­od­ling be­vil­jas inte läng­re. Sö­kan­den ska där­för upp­fyl­la alla vill­kor för be­vil­jan­de av stöd.

Na­tio­nel­la hus­djurs­stöd – an­vis­ning­ar för an­sö­kan år 2016Stöd för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning i söd­ra Fin­land, nord­ligt hus­djurs­stöd och nord­ligt stöd för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning2.3.2016