14. Ersättningstagarens anmälningsskyldighet

Er­sätt­nings­ta­ga­ren skall läm­na den lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het som be­vil­jar stöd kor­rek­ta och till­räck­li­ga upp­gif­ter om för­ut­sätt­ning­ar­na för be­vil­jan­de och ut­be­tal­ning av stöd.

En jord­bru­ka­re el­ler den­nes rätts­in­ne­ha­va­re ska utan dröjs­mål och se­nast inom 15 ar­bets­da­gar un­der­rät­ta den lands­bygds­nä­rings­myn­dig­het som har be­vil­jat er­sätt­ning­en om så­da­na för­änd­ring­ar i för­hål­lan­de­na som gäl­ler er­sätt­nings­ta­ga­ren, för­bin­del­sen, gårds­bruksen­he­ten el­ler den un­der­stöd­da verk­sam­he­ten vil­ka kan på­ver­ka er­sätt­nings­be­lop­pet el­ler med­fö­ra att er­sätt­ning­en ska åter­krä­vas el­ler dras in. Så­da­na för­änd­ring­ar är till ex­em­pel för­sälj­ning el­ler ar­ren­de­ring av hela går­den till en an­nan jord­bru­ka­re.

Sän­dan­de av upp­gif­ter

För att gö­ra det möj­ligt att föl­ja upp och ut­vär­de­ra Pro­gram­met för ut­veck­ling av lands­byg­den i Fast­lands­fin­land (2014-2020) för­bin­der sig en er­sätt­nings­ta­ga­re som ge­nom­för åt­gär­der inom pro­gram­met att på be­gä­ran läm­na upp­gif­ter om verk­ning­ar­na av den åt­gärd som er­sätts.

För­bin­del­se­vill­kor för mil­jö­er­sätt­ning 2015Med 2015- 2016 änd­ring­ar1.11.2016