Ändringar i förbindelsevillkor för miljöersättning 2015

För­bin­del­se­vill­kor för mil­jö­er­sätt­ning pu­bli­ce­ras 2.4.2015. I den här lis­tan sam­man­ställs de änd­ring­ar som gjorts ef­ter pu­bli­ce­ran­det.

Bilaga 7.

 Ändring som gjorts 4.5.2015 i kapitel 8.5. Begränsningar för betalningen i anslutning till förgröningsstödet

För mil­jö­vårds­val­lar­nas åt­gär­der fler­åri­ga mil­jö­val­lar el­ler na­tur­vårds­åk­rar med vall be­ta­las inte er­sätt­ning om jord­bru­ka­ren har be­fri­ats från för­grö­nings­stö­dets krav på eko­lo­gisk fo­ku­sare­al, där­för att mer än 75 % av åker­are­a­len på hans el­ler hen­nes gård be­står av vall el­ler trä­da.

För mil­jö­vårds­val­lar­nas åt­gär­der skydds­zon, fler­åri­ga mil­jö­val­lar el­ler na­tur­vårds­åk­rar med vall be­ta­las inte er­sätt­ning, om jord­bru­ka­ren har be­fri­ats från för­grö­nings­stö­dets krav på eko­lo­gisk fo­ku­sare­al, där­för att

 Ändring som gjorts 11.5.2015 i kapitel 3.3. Användning, hantering och lagring av växtskyddsmedel

På en gårds­bruksen­het får växt­skydds­me­del spri­das en­dast av en per­son som har av­lagt den ex­a­men som av­ses i 10 § i la­gen om växt­skydds­me­del (1563/2011) el­ler som fått rätt att ord­na den­na ex­a­men el­ler som har en gäl­lan­de ut­bild­ning i ak­tu­el­la växt­skydds­frå­gor el­ler mot­sva­ran­de ex­a­men. Om jord­bru­ka­ren an­vän­der el­ler kö­per växt­skydds­me­del el­ler fat­tar be­slut om växt­skyddsåt­gär­der ska ut­bild­ning­en/ex­a­men vara i kraft.

För­bin­del­se­vill­kor för mil­jö­er­sätt­ning 2015Med 2015- 2016 änd­ring­ar1.11.2016