17. Dataskydd

Da­taskyd­det ut­gör en cen­tral del av Livs­me­dels­ver­kets verk­sam­het. När upp­gif­ter läm­nas ut och be­hand­las tar Livs­me­dels­ver­ket all­tid hän­syn till de krav som da­taskyd­det och in­for­ma­tions­sä­ker­he­ten stäl­ler. Livs­me­dels­ver­ket läm­nar inte ut per­son­upp­gifts­ma­te­ri­al till en tred­je part utan ett sär­skilt till­stånd till ut­läm­nan­de av upp­gif­ter. Till­stån­det söks hos Livs­me­dels­ver­ket som nog­grant ut­re­der om­stän­dig­he­ter­na kring an­vänd­ning­en och skyd­det av upp­gif­ter­na samt da­ta­sä­ker­he­ten hos mot­ta­ga­ren av upp­gif­ter­na.

Till vad an­vänds dina upp­gif­ter?

Livs­me­dels­ver­ket får läm­na ut dina upp­gif­ter till ut­om­stå­en­de bara om de i lag fö­re­skriv­na för­ut­sätt­ning­ar­na för ut­läm­nan­de av upp­gif­ter upp­fylls. Dina upp­gif­ter läm­nas inte ut för mark­nads­fö­rings­än­da­mål el­ler råd­giv­ning. Du kan där­emot inte för­hind­ra att upp­gif­ter läm­nas ut till ex­em­pel för sköt­sel av myn­dig­hets­upp­gif­ter och för ve­ten­skap­lig forsk­ning.

Yt­ter­li­ga­re upp­lys­ning­ar

Mer in­for­ma­tion om da­taskydd får du av Livs­me­dels­ver­kets webb­plats: https://www.ruo­ka­vi­ras­to.fi/sv/om-oss/tjan­ster/da­taskydd/

An­vän­dar­ma­nu­al till an­sök­nings­tjäns­ten för im­port- och ex­port­li­cen­serApril 202015.8.2019