5. Minimiantalen djur som krävs för förbindelsen

Den som an­sö­ker om er­sätt­ning för dju­rens väl­be­fin­nan­de ska i sin be­sitt­ning un­der året i ge­nom­snitt ha åt­min­sto­ne det i ta­bell 1 an­giv­na an­ta­let djur av en djur­art som be­rät­ti­gar till för­bin­del­sen. Djur av den djur­art som för­bin­del­sen om­fat­tar ska sö­kan­den ha i sin be­sitt­ning var­je dag, utom un­der pro­duk­tions­up­pe­håll som in­går i pro­duk­tions­in­rikt­ning­en. Be­räk­ning­en av an­ta­let dju­ren­he­ter i frå­ga om oli­ka djur­ar­ter be­skrivs i ka­pi­tel 10.

Ta­bell 1. Mi­ni­mi­an­tal djur i för­bin­del­sen om er­sätt­ning för dju­rens väl­be­fin­nan­de

För­bin­del­se­vill­ko­ren för de åt­gär­der som valts ska iakt­tas från och med 1.1.2020. Det för­ut­sätts inte att jord­bru­ka­ren be­sit­ter en viss mi­ni­mi­åker­are­al el­ler mark av nå­got an­nat slag. För­bin­del­sen om­fat­tar alla djur av den val­da djur­ar­ten som hålls un­der sö­kan­dens lä­gen­hets­sig­num.

De djur som an­ges i stö­dan­sö­kan ska vara re­gi­stre­ra­de på det lä­gen­hets­sig­num som jord­bru­ka­ren an­vän­der vid an­sö­kan om er­sätt­ning, de ska inte vara re­gi­stre­ra­de på ett kund­sig­num el­ler på ett even­tu­ellt an­nat lä­gen­hets­sig­num som jord­bru­ka­ren har till­de­lats. Stöd be­vil­jas inte för djur som in­ne­has av ett kund­sig­num el­ler av fel lä­gen­hets­sig­num. Åt­gär­der­na som valts för får och get­ter ska oav­sett djuran­tal föl­jas i frå­ga om så­väl får och get­ter, om går­den hål­ler bäg­ge djur­sla­gen.

Om en åt­gärd inte går att ge­nom­fö­ra i alla bygg­na­der där det finns djur som om­fat­tas av åt­gär­den, kan åt­gär­den inte väl­jas. Vill­ko­ren för den åt­gärd som valts ska upp­fyl­las ock­så i frå­ga om så­da­na djur som har pla­ce­rats ut­an­för går­den men som hålls på sö­kan­dens lä­gen­hets­sig­num.

Er­sätt­ning för dju­rens väl­be­fin­nan­de För­bin­del­se­vill­kor 20204.12.2018