5. DJURTÄTHET

Be­vil­jan­det av stöd för­ut­sät­ter att djur­tät­he­ten på din hus­djurs­gård är minst 0,35 de/stöd­be­rät­ti­ga­de hek­tar åker el­ler are­al som läm­par sig för od­ling.

För fast­stäl­lan­de av djur­tät­he­ten på din hus­djurs­gård an­vänds ditt an­tal dju­ren­he­ter och din stöd­be­rät­ti­gan­de åker­are­al un­der stöd­året 2020. Den stöd­be­rät­ti­gan­de åker­are­a­len ska vara i din be­sitt­ning se­nast 15.6.2020, och den ska an­mä­las el­ekt­ro­niskt vid den sam­la­de stö­dan­sö­kan i Vi­put­jäns­ten el­ler på jord­bruks­skif­tes­blan­kett 102B för stöd­året 2020. Du ska ha minst fem stöd­be­rät­ti­gan­de hek­tar åker i din be­sitt­ning.

Om du inte alls har stöd­be­rät­ti­gan­de åker i din be­sitt­ning är det möj­ligt att vid fast­stäl­lan­de av djur­tät­he­ten på din hus­djurs­gård be­ak­ta den för od­ling läm­pa­de åker­are­al som du har i din be­sitt­ning 15.6.2020 och som har an­mälts på jord­bruks­skif­tes­blan­kett 102B stöd­året 2020. Åker­are­al som läm­par sig för od­ling be­ak­tas dock inte om du har stöd­be­rät­ti­gan­de åker i din be­sitt­ning.

När det gäl­ler fri­kopp­lat stöd för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning tilläm­pas inte sed­van­ligt djuran­tal el­ler for­ce ma­jeu­re när man be­räk­nar djuran­tal och djur­tät­het (de/ha). Djur­tät­he­ten för stö­det be­räk­nas en­ligt det fak­tis­ka djuran­ta­let och stö­det be­vil­jas när djur­tät­he­ten är minst 0,35 de/ha.

Vid be­räk­ning av djur­tät­he­ten är det möj­ligt att be­ak­ta den stöd­be­rät­ti­gan­de åker­are­al som en sö­kan­de med be­stäm­man­de in­fly­tan­de i ett fö­re­tag i sam­man­slut­nings­form har i sin be­sitt­ning.

Vid be­räk­ning av djur­tät­he­ten i sam­band med stö­det för svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning kan föl­jan­de djur­grup­per som är i din be­sitt­ning un­der stöd­året 2020 be­ak­tas:

Från pro­duk­tio­nen fri­kopp­lat stöd svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning 202024.2.2020