6. BETALNING AV STÖD SAMT STÖDNIVÅER

Stöd­ni­vån fast­ställs i en­lig­het med den stöd­re­gi­on där din gårds drift­scen­trum är be­lä­get.

Om be­lop­pet av de för­skott på na­tio­nel­la hus­djurs­stöd som be­ta­las till dig un­der­sti­ger 500 euro, be­ta­las ing­et för­skott alls. Då be­ta­las hela stö­det i en enda post när det slut­li­ga stö­det be­ta­las. För­skot­tet på stö­det be­ta­las i april 2020 och den slut­li­ga pos­ten el­ler hela stö­det i april 2021.

Ing­et stöd be­ta­las om stöd­be­lop­pet är mind­re än 100 euro.

I stöd för år 2020 kan på ba­sis av den re­fe­renskvan­ti­tet som är i sö­kan­dens be­sitt­ning 1.9.2020 be­ta­las högst de be­lopp per dju­ren­het i re­fe­renskvan­ti­te­ten som an­ges ta­bel­len ne­dan. Om an­ta­let dju­ren­he­ter i går­dens in­di­vi­du­el­la re­fe­renskvan­ti­tet över­sti­ger de grän­ser som an­ges i ta­bel­len, kan stöd be­vil­jas per dju­ren­het till den del de över­sti­ger ovan­nämn­da grän­ser högst en­ligt be­lop­pet i den sis­ta ko­lum­nen i ta­bel­len.

Oberättigade utbetalningar av stöd

Stöd som har be­ta­lats fel­ak­tigt el­ler utan grund ska åter­krä­vas. Den myn­dig­het som be­vil­jat stö­det be­slu­tar om åter­kra­vet ef­ter hö­ran­de. Stö­det åter­krävs, om för­ut­sätt­ning­ar­na för be­vil­jan­de el­ler ut­be­tal­ning av stö­det inte har upp­fyllts, om stöd­vill­ko­ren inte har följts, om stöd­ta­ga­ren har läm­nat fel­ak­tig el­ler brist­fäl­lig in­for­ma­tion som i vä­sent­lig grad har på­ver­kat be­vil­jan­det el­ler ut­be­tal­ning­en av stö­det el­ler om stöd­ta­ga­ren hind­rar ge­nom­fö­ran­det av en in­spek­tion.

På be­lopp som åter­krävs ska det be­ta­las en år­lig dröjs­måls­rän­ta en­ligt rän­te­la­gen. Dröjs­måls­rän­tan be­räk­nas en­ligt den tid som bör­jar 60 da­gar ef­ter be­slu­tet om åter­krav och slu­tar när åter­be­tal­ning­en sker el­ler, om det be­lopp som åter­krävs dras av från en post som ska be­ta­las se­na­re, när av­dra­get görs.

Från pro­duk­tio­nen fri­kopp­lat stöd svin- och fjä­der­fä­hus­håll­ning 202024.2.2020