4 Betalning av grundstöd och användning av stödrättigheter som beviljats ur reserven

Be­tal­ning­en av grund­stöd för­ut­sät­ter att den stöd­be­rät­ti­gan­de are­a­len an­mäls och att den be­sitts samt att stöd­rät­tig­he­ter in­ne­has 15.6.2020.  Stöd­rät­tig­he­ter­na kan bara an­vän­das på stöd­be­rät­ti­gan­de are­al inom stöd­re­gi­o­nen i frå­ga. Stö­det be­ta­las ut när det sam­man­räk­na­de be­lop­pet av alla di­rekt­stöd är minst 200,00 €.  Grund­stöd be­ta­las för så­da­na stöd­be­rät­ti­gan­de grö­dor och/el­ler åker­an­vänd­nings­for­mer som an­mälts vid den sam­la­de stö­dan­sö­kan.  Mot­sva­ran­de an­tal stöd­rät­tig­he­ter som går­den in­ne­har kan an­vän­das på den stöd­be­rät­ti­gan­de are­a­len. Över­ens­stäm­mel­sen mel­lan den stöd­be­rät­ti­gan­de are­a­len och stöd­rät­tig­he­ter­na kon­trol­le­ras på ba­sis av lä­gen­hets­sig­num.

Stöd­rät­tig­he­ter­na an­vänds från och med 2015 så, att den stöd­rät­tig­het som till sitt en­hets­vär­de är dy­rast an­vänds först. Alla stöd­rät­tig­he­ter som din gård in­ne­har ord­nas av för­valt­ning­en en­ligt de­ras en­hets­vär­de i en viss ord­ning och stöd­rät­tig­he­ter­na an­vänds all­tid i sam­ma ord­ning.

Stöd­rät­tig­he­ter­na an­vänds el­ler ak­ti­ve­ras när stöd be­ta­las ut från en del av stöd­rät­tig­he­ten.

Mer in­for­ma­tion om be­stäm­mel­ser­na om an­vänd­ning­en av stöd­rät­tig­he­ter finns i An­sök­nings­gui­den för jord­bru­kar­stöd (stö­den i den sam­la­de stö­dan­sö­kan, ka­pit­let om grund­stöd).

An­sö­kan om stöds­rät­tig­he­ter ur den na­tio­nel­la re­ser­venVill­kor och an­vis­ning­ar för an­sö­kan 2020