LISÄTIETO-/TÄYDENNYSPYYNNÖT

Osio päivitetty 23.5.2018

Läpikäynti ja tarkastus

Ha­ke­muk­sen vi­reil­le­tu­lo­tar­kas­tuk­sen jäl­keen myön­tö­pää­tös­e­sit­te­li­jäl­lä/Le­a­der-kä­sit­te­li­jäl­lä on oi­keus teh­dä ha­ke­mus­kä­sit­te­ly. Työ­pöy­däl­lä (kat­so ar­tik­ke­li Aloi­tus­nä­ky­mä eli työ­pöy­tä) koh­das­sa Uu­det näet ha­ke­muk­set, jot­ka on siir­ret­ty si­nun kä­sit­te­ly­vas­tuul­le­si. Va­lit­se ha­ke­mus, jota ha­lu­at kä­si­tel­lä.  Voit myös et­siä ha­lu­a­ma­si ha­ke­muk­sen Hae-toi­min­nol­la.

Tar­kas­tuk­ses­sa käy­dään läpi ha­ke­muk­sen jo­kai­nen kent­tä ja tar­kas­te­taan nii­den si­säl­tö. Tar­vit­ta­es­sa ha­ki­jaa pyy­de­tään täy­den­tä­mään ha­ke­mus­ta.

Jos koh­ta on kun­nos­sa eikä sitä tar­vit­se täy­den­tää, va­lit­se ky­sei­sen koh­dan oi­ke­as­ta reu­nas­ta vih­reä vä­kä­nen klik­kaa­mal­la sitä hii­rel­lä. Koh­dan ala­puo­lel­le il­mes­tyy laa­tik­ko Pe­rus­te­lu, jo­hon voit ha­lu­tes­sa­si kir­joit­taa omia muis­tiin­pa­no­ja/kom­ment­te­ja.

Jos koh­ta vaa­tii lisä­tie­to­ja, va­lit­se ky­sei­sen koh­dan oi­ke­as­ta reu­nas­ta pu­nai­nen ras­ti klik­kaa­mal­la sitä hii­rel­lä. Va­lin­ta­koh­dan ala­puo­lel­le il­mes­tyy laa­tik­ko Pe­rus­te­lu, jo­hon kir­joi­te­taan, mi­ten ha­ke­muk­sen koh­taa tu­lee täy­den­tää. Ken­tän täyt­tä­mi­nen on pa­kol­lis­ta.

Jos jo­kin koh­ta ha­ke­muk­sel­la vaa­tii lisä­tie­to­ja, ei pää­tös­e­si­tys­tä voi vie­lä teh­dä. Ha­ki­jal­le lä­he­te­tään täl­löin täy­den­nys­pyyn­tö pai­na­mal­la Toi­min­not-ot­si­kon alla ole­vaa Täy­den­nys­pyyn­tö asi­ak­kaal­le -pai­ni­ket­ta. Pai­nik­keen ta­kaa au­ke­aa lo­ma­ke lisä­tie­to­pyyn­nön lä­het­tä­mi­sek­si.

Kir­joi­ta ha­ki­jal­le Saa­te sekä anna Mää­rä­aika, jo­hon men­nes­sä pyyn­töön on vas­tat­ta­va. Mää­rä­ajan on syy­tä olla riit­tä­vän pit­kä. Lo­mak­keel­la nä­kyy kaik­kien lisä­tie­toa vaa­ti­vien kent­tien tie­dot sekä pe­rus­te­lu­kent­tiin kir­joit­ta­ma­si teks­tit. Voit täy­den­tää pe­rus­te­lu­ja vie­lä täs­sä vai­hees­sa.

Kun olet käy­nyt kaik­ki ha­ke­muk­sen koh­dat läpi, il­mes­tyy lo­mak­keel­le Lä­he­tä-pai­ni­ke, jota klik­kaa­mal­la lä­he­tät pyyn­nön ha­ki­jal­le. Jos ha­lu­at pa­la­ta ha­ke­muk­seen pyyn­töä lä­het­tä­mät­tä, klik­kaa Pa­laa ha­ke­mus­kä­sit­te­lyyn.

Pyyn­nön lä­het­tä­mi­sen jäl­keen ky­sei­nen ha­ke­mus löy­tyy sa­rak­kees­ta Odot­taa lisä­tie­to­ja ja sen tila on Avat­tu täy­den­net­tä­väk­si.

Ha­ke­muk­ses­ta näet seu­raa­vat tie­dot:

Lisätietopyyntöön vastattu

Kun ha­ki­ja on vas­tan­nut lisä­tie­to­pyyn­töön, löy­dät sen Työ­pöy­däl­tä sa­rak­kees­ta Työn alla. Ha­ke­muk­sen laa­ti­kon taus­ta on muut­tu­nut vä­ril­tään vi­her­tä­väk­si, ja alas on il­mes­ty­nyt teks­ti Lisä­tie­to­pyyn­töön vas­tat­tu.

Avaa ha­ke­mus klik­kaa­mal­la hank­keen ni­meä. Tar­kis­ta ha­ke­mus.

Kun ha­ke­mus pa­lau­tuu ha­ki­jan täy­den­net­tä­väk­si, on hä­nel­lä mah­dol­li­suus täy­den­tää/kor­ja­ta ha­ke­mus­ta myös sel­lais­ten koh­tien osal­ta, jois­ta ei ole pyy­det­ty lisä­tie­toa. Koh­dis­sa, joi­hin on koh­dis­tet­tu lisä­tie­to­pyyn­tö, nä­kyy oi­ke­as­sa ylä­reu­nas­sa teks­ti Kor­jat­tu pyyn­nös­tä. Ha­ki­jan on täy­ty­nyt teh­dä muu­tok­sia kaik­kiin lisä­tie­toa vaa­tii­viin koh­tiin en­nen kuin on voi­nut lä­het­tää ha­ke­muk­sen uu­des­taan.

Koh­dis­sa, joi­ta on täy­den­net­ty/kor­jat­tu il­man lisä­tie­to­pyyn­töä, ot­si­kon taus­ta on muut­tu­nut pu­nai­sek­si ja oi­ke­as­sa ylä­kul­mas­sa lu­kee teks­ti Huom! Muu­tet­tu il­man lisä­tie­to­pyyn­töä.

Kä­sit­te­li­jä voi ot­taa ha­ke­muk­sen ta­kai­sin ha­ki­jal­ta vas­ta sen jäl­keen, kun ha­ke­muk­sen täy­den­nys­aika on ku­lu­nut um­peen eikä ha­ki­jas­ta ole kuu­lu­nut mi­tään. Täl­löin pää­tös teh­dään ole­mas­sa ole­vien tie­to­jen pe­rus­teel­la.

Täydennysaika umpeutunut

Kun täy­den­nys­aika on um­peu­tu­nut eikä ha­ke­muk­sen lisä­tie­to­pyyn­töön ole vas­tat­tu, voi kä­sit­te­li­jä pe­rua lisä­tie­to­pyyn­nön ja jat­kaa kä­sit­te­lyä. Merk­ki­nä mää­rä­ajan täyt­ty­mi­ses­tä on, että Täy­den­nys­aika-ri­vin teks­tin väri on muut­tu­nut pu­nai­sek­si.

Avaa ha­lu­a­ma­si ha­ke­mus klik­kaa­mal­la ha­ki­jan tai hank­keen ni­men pääl­lä, jol­loin ha­ke­mus au­ke­aa ja sen ylä­reu­nas­sa on taus­tal­taan si­ner­tä­vä laa­tik­ko.

Pii­lo­ta lisä­tie­to­pyyn­tö -pai­nik­kees­ta pii­lo­tat tä­män si­ner­tä­vän laa­ti­kon.

Peru lisä­tie­to­pyyn­tö / Jat­ka ha­ke­mus­kä­sit­te­lyä -pai­nik­kees­ta pe­rut lä­het­tä­mä­si lisä­tie­to­pyyn­nön ja pää­set jat­ka­maan ha­ke­muk­sen kä­sit­te­lyä. Ha­ki­ja ei tä­män jäl­keen näe enää lisä­tie­to­pyyn­töä eikä voi siis vas­ta­ta sii­hen. Jos ha­ki­ja on täy­den­tä­nyt ha­ke­mus­ta, mut­ta ei ole pa­laut­ta­nut sitä,  kaik­ki ha­ki­jan li­sää­mä tie­to ka­to­aa, kun lisä­tie­to­pyyn­tö pe­ru­taan. En­nen kuin pyyn­tö pe­ru­taan, oli­si hyvä olla yh­tey­des­sä ha­ki­jaan ja ky­syä, onko hän täy­den­tä­nyt tai ai­keis­sa täy­den­tää ha­ke­mus­ta. Ha­ki­ja voi vas­ta­ta lisä­tie­to­pyyn­töön sii­hen asti, kun pyyn­tö on pe­rut­tu, vaik­ka taka­raja oli­si­kin men­nyt um­peen.

Jär­jes­tel­mä var­mis­taa, ha­lu­at­ko var­mas­ti pe­ruut­taa lisä­tie­to­pyyn­nön.

Pyyn­nön pe­ruut­ta­mi­sen jäl­keen ha­ke­mus löy­tyy työn alla -sa­rak­kees­ta ja voit jat­kaa ha­ke­muk­sen kä­sit­te­lyä. Kat­so ar­tik­ke­li Ha­ke­muk­sen kä­sit­te­ly.

Tekninen lisätieto-/täydennyspyyntö

Tek­ni­sel­lä lisä­tie­to­pyyn­nöl­lä voit muut­taa tai täy­den­tää ha­ke­muk­sen tie­to­ja. Esi­mer­kik­si hen­ki­lö­ha­ki­jan muut­ta­mi­nen yri­tys­ha­ki­jak­si, säh­kö­pos­til­la tul­lei­den liit­tei­den tai puut­tu­van tili­nu­me­ron li­säys teh­dään tek­ni­sel­lä lisä­tie­to­pyyn­nöl­lä.

Tee tek­ni­nen lisä­tie­to­pyyn­tö klik­kaa­mal­la Toi­min­not-ot­si­kon alla ole­vaa Tek­ni­nen täy­den­nys­pyyn­tö -pai­ni­ket­ta. Täy­den­nä myös ken­tät Saa­te ja Mää­rä­aika, jol­loin Lä­he­tä-pai­ni­ke ak­ti­voi­tuu.

Tek­ni­seen lisä­tie­to­pyyn­töön vas­ta­taan Pape­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­ja­na. Hae ha­ke­mus Hae-toi­min­nol­la ja tee pa­pe­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­jan roo­lis­sa tar­vit­ta­vat muu­tok­set. Pa­lau­ta tek­ni­nen lisä­tie­to­pyyn­tö Alle­kir­joi­tus ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä Lä­he­tä-pai­nik­kees­ta.

Huom! Älä käy­tä tek­nis­tä lisä­tie­to­pyyn­töä sil­loin, kun ha­lu­at täy­den­nyk­sen tie­dot asi­ak­kaal­ta. Mi­kä­li olet va­hin­gos­sa lä­het­tä­nyt tek­ni­sen lisä­tie­to­pyyn­nön, pa­lau­ta pa­pe­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­jan roo­lis­sa tek­ni­nen lisä­tie­to­pyyn­tö Alle­kir­joi­tus ja lä­he­tys -väli­leh­del­lä te­ke­mät­tä muu­tok­sia ha­ke­muk­sen tie­toi­hin. Tä­män jäl­keen voit teh­dä ha­ki­jal­le ta­val­li­sen lisä­tie­to­pyyn­nön.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015