TAKAISINPERINTÄ

Osio 22.10.2019

Tämä on jat­koa Jat­ko­toi­men­pide-ar­tik­ke­lil­le. Tu­tus­tu sii­hen en­sin täs­tä.

Kun jat­ko­toi­men­pi­teen rat­kai­su­na on ta­kai­sin­pe­rin­tä tai ta­kai­sin­pe­rin­tä ja mak­sun kes­key­tys, ero­aa pää­tök­sen teko muis­ta jat­ko­toi­men­pi­teis­tä. Ta­kai­sin­pe­rin­näs­sä väli­leh­tiä on kak­si: Ta­kai­sin­pe­rin­tä ja pää­tös­e­si­tys.

Takaisinperintä-välilehti

Täl­lä väli­leh­del­lä ker­ro­taan ta­kai­sin­pe­rin­nän syy sekä pe­rit­tä­vät sum­mat.

Li­sää-pai­nik­keel­la saat nä­ky­viin las­ken­ta­tau­luon. Täy­den­nä tau­luk­koon ta­kai­sin­pe­rit­tä­vät sum­mat. Pai­na sen jäl­keen Las­ke ja tal­len­na.

Nyt tau­luk­koon on muo­dos­tu­nut pe­rit­tä­vä sum­ma. Jos hank­keel­ta on ai­kai­sem­min pe­rit­ty jo­tain, nä­kyy se sa­rak­kees­sa Ai­kai­sem­min pe­rit­ty.

Jos ha­lu­at kor­ja­ta pe­rit­tä­vää sum­maa, klik­kaa hii­rel­lä sum­man pääl­lä ja saat pe­rin­tä­tau­lu­kon uu­des­taan auki. Muis­ta pai­naa Las­ke ja tal­len­na, jos muu­tit lu­ku­ja. Voit pois­tua pai­na­mal­la Sul­je.

Klik­kaa seu­raa­vak­si Hy­väk­sy ja jat­ka. Näin au­ke­a­vat las­ku­tuk­seen liit­ty­vät laa­ti­kot. Muok­kaa pe­rit­tä­vää -pai­ni­ke pii­lot­taa nämä laa­ti­kot ja an­taa mah­dol­li­suu­den vie­lä kor­ja­ta pe­rit­tä­vää sum­maa.

Täy­tä nämä tie­dot ja klik­kaa Seu­raa­va-pai­ni­ket­ta siir­ty­äk­se­si Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­del­le. Pää­tös­e­si­tyk­sen ja -rat­kai­sun te­ke­mi­nen ta­pah­tu­vat sa­moin kai­kis­sa jat­ko­toi­men­pi­teis­sä, jo­ten kat­so se Jat­ko­toi­men­pide-ar­tik­ke­lin koh­das­ta Jat­ko­toi­men­pi­teen pää­tös­e­si­tys eteen­päin.

Kun va­lit­set rat­kai­suk­si ta­kai­sin­pe­rin­tä tai ta­kai­sin­pe­rin­tä ja mak­sun kes­key­tys, il­mes­tyy Toi­min­not-va­lik­koon uusi pai­ni­ke: Ta­kai­sin­pe­rin­tä mak­su­ai­neis­tos­sa. Tä­män pai­na­mi­nen avaa ik­ku­nan, joka si­säl­tää ta­kai­sin­pe­rin­nän ete­ne­mi­sen.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015