MAKSUPÄÄTÖKSEN MUUTOSPÄÄTÖS

Muutettu 6.4.2020

Mak­sun muu­tok­sel­la voi­daan kor­ja­ta alku­pe­räi­sel­le mak­su­pää­tök­sel­le tul­lei­ta vir­hei­tä. En­nen mak­su­muu­tok­sen te­koa on syy­tä olla aina yh­tey­des­sä Ruo­ka­vi­ras­ton Maa­seu­tu­lin­jan Maa­seu­dun­ke­hit­tä­mis­o­sas­ton ke­hit­tä­mis­tuki­yk­si­kön asi­an­tun­ti­joi­hin, jot­ka vas­taa­vat mak­sa­tuk­sen oh­jeis­tuk­ses­ta. Mak­sun muu­tos­pää­tös on aina vie­tä­vä lop­puun, kun sen aloit­taa eli sitä ei voi pe­ruut­taa.

KO­KO­NAAN HY­LÄ­TYL­LE MAK­SU­HA­KE­MUK­SEL­LE EI VOI TEH­DÄ MAK­SUN MUU­TOS­TA!

Mak­sun muu­tos­pää­tök­sel­lä voi­daan muun mu­as­sa hy­väk­syä alku­pe­räi­sel­lä mak­su­pää­tök­sel­lä hy­lät­ty­jä kus­tan­nuk­sia.

Maksun muutospäätöksen aloittaminen

Kun olet kir­jau­tu­nut Hyr­rään, va­lit­se kä­sit­te­li­jä­roo­lik­si mak­su­pää­tös­e­sit­te­li­jä ja hae ha­lut­tu han­ke ja avaa sen muu­tet­ta­va mak­su­ha­ke­mus. Jos et ole ai­kai­sem­min kä­si­tel­lyt tätä mak­su­hake­mus­ta, vaih­da it­se­si kä­sit­te­li­jäk­si Toi­min­not-va­li­kon koh­das­ta Kä­sit­te­ly­tie­dot. Tämä jäl­keen va­lik­koon il­mes­tyy pai­ni­ke, jos­sa lu­kee Aloi­ta muu­tos­pää­tös. Kun klik­kaat pai­ni­ket­ta, avau­tuu muu­tos­pää­tök­seen tar­vit­ta­vat kak­si väli­leh­teä: Kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus sekä Pää­tös­e­si­tys.

Kustannukset ja rahoitus-välilehti

Kus­tan­nuk­set ja ra­hoi­tus -väli­leh­ti on sa­man nä­köi­nen kuin se on mak­su­pää­tös­tä­kin teh­tä­es­sä  ja toi­mii sa­mal­la ta­val­la. Mak­sun muu­tok­sel­la nä­ky­vät alku­pe­räi­sen mak­su­pää­tök­sen kus­tan­nus- ja ra­hoi­tus­tie­dot. Si­vul­le on kui­ten­kin tul­lut kak­si tau­luk­koa li­sää: Kus­tan­nus­ten muu­tos ja Ra­hoi­tuk­sen muu­tos. Näis­tä tau­lu­kois­ta nä­kee, kuin­ka suu­ri muu­tos on ver­rat­tu­na alku­pe­räi­seen mak­su­pää­tök­seen. Kat­so li­sää mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen te­ke­mi­ses­tä ar­tik­ke­lis­ta Mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen te­ke­mi­nen koh­das­ta kus­tan­nus­e­rit­te­ly al­ka­en.

Kus­tan­nus­e­rit­te­lys­sä voi­daan hy­lä­tä li­sää kus­tan­nuk­sia (li­sä­tään hy­lät­ty­jä ku­lu­ja joko sa­rak­kei­siin Hy­lät­ty€ tai Muut Tuki­kel­poi­set kus­tan­nuk­set€) tai hy­väk­syä ai­kai­sem­min hy­lät­ty­jä kus­tan­nuk­sia (Pois­te­taan tai pie­nen­ne­tään ai­kai­sem­mal­la mak­su­pää­tök­sel­lä hy­lät­ty­jä kus­tan­nuk­sia sa­rak­keis­ta Hy­lät­ty€ tai Muut Tuki­kel­poi­set kus­tan­nuk­set€. Muu­tok­set nä­ky­vät heti Kus­tan­nus­ten muu­tos -tau­lus­sa.

Ra­hoi­tus-tau­luk­koa on myös kor­jat­ta­va vas­taa­maan kus­tan­nuk­sia voi­mas­sa ole­van tuki­pää­tök­sen mu­kai­ses­ti. Muu­tok­sen alku­pe­räi­seen pää­tök­seen näet Ra­hoi­tus­ten muu­tos -koh­das­ta.

Maksun muutospäätösesitys ja muutospäätös

Mak­sun muu­tos­pää­tös­e­si­tys ja muu­tos­pää­tös teh­dään ku­ten mak­su­pää­tös­e­si­tys ja mak­su­pää­tös Kat­so li­sää mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen te­ke­mi­ses­tä ar­tik­ke­lis­ta Mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen te­ke­mi­nen koh­das­ta kus­tan­nus­e­rit­te­ly al­ka­en.

Maksuaineiston muodostaminen

Mak­su­ai­neis­toa muo­dos­tet­ta­es­sa on muis­tet­ta­va nos­taa kaik­ki sa­man mak­sun muu­tok­seen liit­ty­vät mak­sut ker­ral­la sa­maan mak­su­ai­neis­toon.

Alkuperäisellä maksupäätöksellä hylättyjen kustannusten hyväksyminen

Alus­sa ku­va­taan, mi­ten saat esil­le mak­sun muu­tos­pää­tök­seen tar­vit­ta­vat väli­leh­det auki.

Esi­mer­kis­sä on alku­pe­räi­sel­lä mak­su­pää­tök­sel­lä hy­lät­ty­jä kus­tan­nuk­sia 68,05 € , jois­ta on nyt tar­koi­tuk­se­na hy­väk­syä 38,05 €. Tämä ta­pah­tuu niin, että pois­te­taan sum­ma Hy­lät­ty-sa­rak­kees­ta ja kli­ka­taan täp­pä koh­taan kä­si­tel­ty.

Alku­pe­räi­sen mak­su­pää­tök­sen kus­tan­nus­e­rit­te­ly

Hy­lä­tyis­tä hy­väk­sy­tään osa eli hy­lät­ty­jen luku on pie­nen­ty­nyt

Kor­jauk­sen jäl­keen Kus­tan­nus­ten muu­tos -tau­lu­kon Hy­väk­sy­tyt-sa­rak­kees­sa nä­ky­vät ai­kai­sem­min hy­väk­sy­tyt kus­tan­nuk­set ja Muu­tos-sa­rak­kees­sa nä­kyy teh­ty muu­tos ver­rat­tu­na alku­pe­räi­seen.

Tä­män jäl­keen hy­väk­sy­tään ra­hoi­tus­ta li­sää sa­man ver­ran kuin kus­tan­nuk­sia on hy­väk­syt­ty.

Alku­pe­räi­sen mak­su­pää­tök­sen hy­väk­syt­ty ra­hoi­tus

Ra­hoi­tus­ta on kor­jat­tu kor­jat­tu­jen kus­tan­nus­ten mu­kai­sek­si.

Kun ra­hoi­tus on kor­jat­tu ja pai­net­tu Las­ke-pai­ni­ket­ta, nä­kyy Ra­hoi­tus­ten muu­tos -tau­lu­kos­sa alku­pe­räi­seen ra­hoi­tuk­seen ver­rat­tu muu­tos.

Tä­män jäl­keen teh­dään mak­su­pää­tö ku­ten se teh­tiin alku­pe­räi­sel­lä mak­su­pää­tök­sel­lä. Kat­so ar­tik­ke­li Mak­su­pää­tös­e­si­tyk­sen te­ke­mi­nen koh­das­ta Pää­tös­e­si­tys-väli­leh­ti eteen­päin.

Maksun muutos maksuaineistolle

YKaik­ki yh­del­le hank­keel­le teh­dyt mak­sun muu­tok­set pi­tää nos­taa sa­mal­le mak­su­ai­neis­tol­le.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015