MAKSUHAKEMUKSEN KÄSITTELYYNOTTO JA KÄSITTELY

Osio päivitetty 17.10.2019

Kun ha­ki­ja lä­het­tää mak­su­ha­ke­muk­sen tai sit­ten pa­pe­ri­ha­ke­mus­tal­len­ta­ja­na täy­te­tään ja lä­he­te­tään se, tu­lee se nä­ky­vil­le Työ­pöy­dän koh­taan Muut työt / Jä­te­tyt hank­keet ai­van ku­ten tuki­ha­ke­muk­set­kin.

Va­lit­se roo­lik­si maku­ha­ke­mus­e­sit­te­li­jä ja klik­kaa sitä han­ket­ta, jon­ka mak­su­hake­mus­ta ha­lu­at tar­kas­tel­la. Tä­män jäl­keen au­ke­aa han­ke­nä­ky­mä, jos­sa nä­ky­vät kaik­ki ky­sei­sen hank­keen tuki-ja muu­tos­pää­tök­set sekä kaik­ki mak­su­ha­ke­muk­set. Avaa ha­lu­a­ma­si mak­su­ha­ke­mus, jon­ka tila on Mak­su­ha­ke­muk­sen jät­tä­mi­nen ELY -kes­kuk­seen, klim­maa­mal­la Avaa. Täs­sä ti­las­sa ole­vaa mak­su­hake­mus­ta ei ole vie­lä otet­tu vi­ran­o­mais­kä­sit­te­lyyn.

Kun ha­ke­mus au­ke­aa, nä­kyy sii­nä ha­ki­jan täyt­tä­mien 3 väli­leh­den li­säk­si nel­jäs­kin väli­leh­ti, jon­ka nimi on Ha­ke­muk­sen siir­to kä­sit­te­lyyn

Väli­leh­del­lä on vah­vis­tus Ha­ke­mus voi­daan siir­tää kä­sit­te­lyyn, jos­sa on vaih­to­eh­dot Kyl­lä ja Ei. Voit va­li­ta vain vaih­to­eh­don Kyl­lä, kos­ka mak­su­ha­ke­muk­sel­la ei ole vi­reil­le­tu­lo­eh­to­ja. Mi­kä­li mak­su­ha­ke­muk­ses­sa on puut­tei­ta, lä­he­tä ha­ki­jal­le lisä­tie­to­pyyn­tö.

Jär­jes­tel­mä eh­dot­taa kä­sit­te­li­jäk­si jär­jes­tel­mään kir­jau­tu­nut­ta hen­ki­löä. Alas­veto­va­li­kos­ta voit va­li­ta myös jon­kun toi­sen, jol­la on oi­keus kä­si­tel­lä tätä mak­su­hake­mus­ta. Va­lit­se kä­sit­te­ly­a­jak­si ar­vio mak­su­ha­ke­muk­sen kä­sit­te­ly­päi­väs­tä joko kir­joit­ta­mal­la se sil­le va­rat­tuun laa­tik­koon tai va­lit­se päi­vä­mää­rä ka­len­te­ris­ta, joka tu­lee nä­ky­viin, kun klik­kaat hii­ren kur­so­rin laa­tik­koon. Kun olet va­lin­nut kä­sit­te­li­jän ja an­ta­nut päi­vä­mää­rän, ak­ti­voi­tuu Tal­len­na-pai­ni­ke. Tal­len­net­tu­a­si ha­ke­muk­sen se nä­kyy kä­sit­te­li­jäk­si va­li­tun hen­ki­lön kes­ken­e­räi­set työt -lis­tal­la. Kat­so li­sää työ­pöy­däs­tä.

Jos va­lit­sit it­se­si kä­sit­te­li­jäk­si, tal­len­nuk­sen jäl­keen tu­lee il­moi­tus

Va­lit­se Jat­ka tar­kas­tuk­seen, jos aloi­tat mak­su­ha­ke­muk­sen tar­kas­tuk­sen vä­lit­tö­mäs­ti. Muus­sa ta­pauk­ses­sa va­lit­se Siir­ry etu­si­vul­le.

Mak­su­ha­ke­muk­sen kä­sit­te­ly ta­pah­tuu sa­moin kuin tuki­ha­ke­muk­sen­kin. Kat­so ar­tik­ke­li Lisä­tie­to-/täy­den­nys­pyyn­nöt.

HYR­RÄ-OHJEVi­ran­o­mais­käyt­tö6.2.2015